חלה שאוהבים בגני הילדים

הזומנתי לאירוע בישול טעים והחלטתי שאני, עם בררנות המזון שלי, מגיעה לשם עם ראש נקי ודעה צלולה וזורקת את עצמי למים, ומה שיהיה יהיה.
מיד כשהגעתי הסתכלתי כמובן על התפריט שחיכה לי על השולחן ואז קלטתי את המתכון שתפס את עיני ובעיקר את בטני- מרק ירקות כתומים ויוגורט לצד פרוסות בגד קלויות עם גבינה קשה ודבש.
אני – כבררנית מזון ידועה שמגיל 5 לא נוגעת בירקות, פירות, גבינות, דגים, אמרתי לעצמי – זהו היום את שוברת מחסום – היום את אוכלת!
(את האמת, לא רציתי שמישהי תסתכל לי על הצלחת ותגיד לי למה את לא אוכלת. ותתחיל השיחה של כמה זה לא בריא שאני כזו בררנית מזון).
אבל כבררנית מזון, כגננת וכדודה המצב שלי רק נותן לי חיזוק – כמה חשוב היום להטמיע מגיל צעיר את חשיבותם של מוצרי החלב וכן יתרת המזונות שאנני אוכלת. ואין ילד שעבר אצלי בידיים ולא יודע באילו מזונות יש ויטמין זה או אחר ומכיר את חשיבותם.
כשחזרתי הביתה באותו יום, שלחתי בוואטסאפ המשפחתי הודעה: "אכלתי מרק כתום" התגובות לא איחרו להגיע ועימן גם התשבוחות. באותן רגעים היחידה שחשבתי עליה הייתה אמא.
אם היא רואה, אם היא שומעת, אם היא יודעת איזה צעד עצום עשיתי היום. אם היא שמחה עבורי, אם היא גאה בי – ואני מאוד רוצה להאמין שכן! כי אני יודעת שהיא מלווה אותי בדרכה שלה והיא מאושרת אי שם בשמיים שהנה – הצלחתי, שברתי מחסום של שנים ולא רק טעמתי – אלא גם אכלתי הכל…סיימתי מהצלחת..כמו שתמיד רצתה.
בסוף האסמסים המשפחתיים הבטחתי לגיסתי 'כשתבואו לשישבת אכין לכם את המרק. אתם חייבים לטעום'
גיסתי התלהבה מאוד ואני כמובן לא ממש יכולתי לחכות שהם יבואו ולכן כבר יום למחרת הכנתי מרק כתום סמיך ועשיר.

אבל כדי להיזכר באמת באמא המדהימה שלי, להתחבר אליה, להתאחד איתה, להריח את הריחות שלה, אני אופה חלות. הביתיות האלו שהכי אהובות על ילדי הגנים ושאפשר ללגום לצידן כוס חלב/לבן/שוקו. להיות ילד במלוא מובן המילה.

מתכון חלות :
1 ק"ג קמח שמרים
2 ביצים
חצי כוס שמן
כוס סוכר
2 כוס מים פושרים
קורט מלח

ההכנה :
להתפיח פעם אחת, לתת 'מכה' להורדת הגובה ולהתפיח שוב לחצי שעה נוספת.
לקלוע צמות יפות. להתפיח שוב לחצי שעה. לחמם בינתיים תנור על 180. למרוח את החלות בביצה וכף שמן, שומשום או פרג או בקיצור מה שמתחשק.
15-20 דק' בתנור ו.. יש ריח מפנק של חלות ביתיות.

קראת? ספרי לנו מה את חושבת

35 תגובות

    1. טל,תודה!!!
      כמוני כמוך, מנגבת את הדמעות :(

      לגבי ההתפחה הראשונה- בקיץ משהו כמו שעה -שעה וחצי גג… השמש עושה עבודה מצויינת :)
      בחורף טיפה יותר

      אבל קבלי טיפ ממני- אני שמה מפזר חום בחורף וכל הזמן מסובבת את הקערה וזה תופח מדהים…
      יש כאלו שפותחים דלת של תנור ומניחים על הדלת והחום שנפלט החוצה מחמם…
      בקיצור לא חסרים דרכי קיצור ו/או חימום :)

      מקווה שעזרתי ,בהצלחה!!! :)

  1. הדס התמונות מקסימות עשית לי חשק להכין לשבת יש לי אורחים והחלות יקשטו את השולחן..אם אני רוצה להכין עם קמח רגיל ושמרים מה היחס ?ואם אכין ביום שישי איך לשמור על הטריות.
    תבורכי ושבת שלום

    1. יהודית, תודה רבה.

      אני אישית לפני שאסם הוציאו את הקמח שמרים…. השתמשתי בשקית שמרים+משפר אפיה על קילו קמח

      מקווה שעזרתי לך..

      לגבי שמירת הטריות… כשאני מכבה את התנור אני פותחת קצת את הדלת ומכסה את החלות במגבת הלחות שומרת עליהם טריות
      בשישי בערב אצלנו נהוג לשים אותן כמה דקות על הפלטה…

  2. הדס מאוד התרגשתי לקרוא וכשאכין את המתכון לילדיי אני אזכיר את אמא שלך. שתהיה שבת שלום

    1. דורין, אני מכינה מ-1 קילו קמח בערך 8-10 חלות, תלוי בגודלן ותלוי בכמה צמות אני קולעת, לפעמים 3 צמות ולפעמים קליעה של 4…

      והן תופחות למפלצות מתוקות :))

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

כתבות דומות