הצעות מפנקות למגשי אירוח

מה נעשה כשהאורחים צריכים להגיע תוך כמה שעות?
נכין מגשי אירוח במהירות ובקלות!
תמיד כיף להיפגש עם החברים לבילוי משותף, כמו משחק באולינג, סרט ואפילו טיול ברחבי הארץ, אבל אין כמו בילוי של ערב בבית של אחד מהחברים, לשיחה על היומיום או על נושאים ברומו של עולם וגם להיזכר בחוויות ילדות. במפגש ביתי אין לחץ של זמן, אפשר להתרווח על הספה ולבלות הרבה שעות יחד ולהשלמת האווירה רצוי שיהיה לנו גם משהו לנשנש.
גם אם החלטת להיות ספונטנית ולהזמין כמה זוגות חברים, גם אם המקרר והמזווה בבית לא מלאים במצרכים וגם אם את חוששת שאין לך זמן לבשל, תוכלי להרשים את האורחים עם אירוח איכותי, ממוצרים בסיסיים שיש בכל בית.

מגשי אירוח לבילוי ביתי
רוצה להכין שולחן מטעמים בקלי קלות ? תוציאי מהארון כמה מגשי אירוח גדולים, מרובעים או עגולים, ואם יש לך גם סלסלות קש, תוכלי לרפד אותן במפית יפה ולהוסיף אותן לחגיגה. לפני שאת פותחת את ספרי הבישול שיש לך בבית ומחפשת מתכונים קלים, תבדקי אלו מצרכים יש לך בבית. תמיד תוכלי להכין מגשי אירוח עם מה שיש בבית.

ירקות, לחם, שמן זית וגבינה יש ? קדימה למטבח.
• מגש פיצות קטנות – מכינים רוטב עגבניות מרסק עגבניות, מים, מלח, פלפל שחור ואורגנו. מורחים את הרוטב על פרוסות לחם, שמים מעל הרוטב פרוסות גבינה צהובה ועליהן תוספות (פרוסות זיתים, פרוסות עגבניות שרי, קוביות גבינה מלוחה, גרעיני תירס, טונה ופטריות). מכניסים לתנור חם להשחמה ועורכים על מגש אירוח גדול.
• מגש ברוסקטות ומטבלים – אם יש בבית רק לחם ישן אפשר להכין ממנו ברוסקטות. מערבבים בקערית שמן זית, מלח, פלפל שחור ושום כתוש. מורחים את התערובת על פרוסות הלחם ומכניסים לתנור חם לרבע שעה (עד שהלחם משחים).
לצד הברוסקטות מגישים 2-3 מטבלים, כמו : טחינה, ממרח אבוקדו, גבינה לבנה עם עירית / בצל ירוק / שמיר, סלט טונה.
שמים במרכז המגש את המטבלים ומסדרים סביבם את הברוסקטות.
• מגש אנטיפסטי עם גבינה או טחינה – פורסים מבחר ירקות לפרוסות (חציל, קישוא, גזר, פלפל במגוון צבעים, פטריות). אפשר להוסיף פרחי כרובית, עגבניות שרי שלמות ושיני שום לא קלופות. מניחים את הירקות על מגש של התנור מרופד בנייר אפיה או בנייר כסף. מערבבים בקערית שמן זית, מלח, פלפל שחור (או מעט פלפל צ'ילי), פפריקה מתוקה ומעט חומץ בלסמי. שופכים על הירקות שבתבנית. מכניסים לתנור חם (200 מעלות סלציוס). צולים עד שהירקות מתרככים. במהלך הצליה פזרו מהרוטב שבתבנית על הירקות. מסדרים את הירקות לפי סוגים על מגש אירוח ומפזרים עליהם גבינה בולגרית או גבינה צפתית מגורדת או טחינה (גולמית או מטבל טחינה).
• מגש ירקות – חותכים ירקות לרצועות ומסדרים אותם על מגש לפי צבעים. אם יש לכם בבית זיתים, תשימו אותם בקערית במרכז המגש ותסדרו את הירקות סביבם. גם עגבניות שרי אפשר להניח בקערה במרכז המגש ולסדר סביבם את הירקות.
• מגש לחמים / קרקרים / חטיפים מלוחים – מגש הלחמים יכול להיות מורכב ממספר סוגי לחמים פרוסים. אם אין לכם מספיק לחם, תוכלו לשלב במגש לחם, קרקרים וחטיפים קטנים מלוחים. את החטיפים הקטנים תשימו בקעריות קטנות וסביבן את פרוסות הלחם. אפשר להחליף את המגש בסלסלה גדולה.
• מגש גבינות – עורכים על מגש גושי גבינה קשה, גבינות מלוחות (צפתית ובולגרית), מטבלי גבינה (מערבבים גבינה יחד עם עשבי תיבול, שמן זית, מלח ופלפל שחור). את המטבלים שמים בקעריות קטנות עם כפיות ובין גושי הגבינה מפזרים מספר סכינים קטנים לחיתוך הגבינות.
• מגש ממרחים מתוקים – לטובת אלו שאוהבות למרוח משהו מתוק על הלחם, תוכלו להוסיף מגש עם ריבות, דבש, חלבה (אם אין לכן בבית אפשר לערבב טחינה עם דבש או עם סילאן. על כל כף טחינה שמים כף דבש או סילאן) ואפילו שוקולד למריחה.

נכתב באדיבות קייטרינג תמרים המתמחה בשירותי קייטרינג לאירועים, מגשי אירוח לכל אירוע ומגשי סושי איכותיים.
קליק לתפריט המלא

קראת? ספרי לנו מה את חושבת

17 תגובות

  1. אם רק היה זמן להתפנות להשקיע כל כך הרבה עבודה ולהכין את כל המוצע.. זה בכלל היה טוב

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

כתבות דומות