לחמניות מתוקות שילדים ממש אוהבים

ברצוני לציין שמוצרי חלב הם הכוכבים העיקריים במקרר הביתי שלי וממליצה לכן אמהות יקרות ולכם אבות יקרים למלא את המקרר שלכם במוצרי חלב מכל סוג צבע וטעם.
ממליצה לכן אמהות לומר גם לילדיכן הבוגרים יותר, שהמעדן או החלב או הגבינה ממתינים להם במקרר,
רצוי מאוד ללמד ולתת לילד תחושה שיידע שמוצרי חלב הם חלק בלתי נפרד מחייו ומגדילתו התקינה, לגרום לילדיכן הקטנים יותר, לגרום להם לרצות לאכול מוצרי חלב.
אמא ואבא יקרים, מנסיון רב של שנים ממליצה לשלב ארוחות אפילו הקלות שביניהן עם ירקות ואו פירות בכדיי להעשיר את הטעם ואת אחוזי הוויטמינים שלהם זקוקים הילדים שלנו .
אצלי בבית תמיד העדפתי והרגלתי את ילדיי ובעלי להתכבד בארוחות חלביות על פני מוצרי בשר ועוף, שלא לדבר על קינוחי חלב. הכנת בצקים עם מוצרי חלב זה הפייבוריט שלי.
לחמניות עם קוטג' או שמנת, בורקסים למיניהם במילוי גבינות, לזנייה עם גבינות, פשטידות בשילוב של גבינות וירקות, עוגות גבינה עשירות בגבינות טובות ובטעם משובח שאני מכינה בעיקר בחג שבועות ובכל הזדמנות, לארוחת ערב חלבית מכינה מראש לחמניות קוטג' מעולות
שני בנים אומנם בוגרים ונשואים אך נהנים ממבחר מטעמים ממוצרי החלב, מוצרי החלב הם חלק ניכר בתפריט היומי שלהם, אם אני מסתכלת אחורה, מייד בסיום הינקות התחלתי להעשיר את תפריטינו במוצרי חלב, מכל סוג, כמו גבינות לבנות, הכוכב בבית צהובה בכל שילוב אפשרי, שמנת, יוגורט ומעדני חלב למיניהם במבחר טעמים.
מוצרי חלב עשירים בערכים תזונתיים ומעושרים בסידן, אני דואגת לשלב חלב ומוצריו במבחר מתכונים עם פירות וירקות,

מתכון בקלי קלות לממרח אבוקדו ולבן
ממליצה בחום לילדים שלא כלכך אוהבים ירקות
החומרים:
1 אבוקדו
3 כפות לבן 3%
1 כף שמן זית
2 כפות מיץ ליים או לימון טרי
1/2 כפית קליפת לימון מגוררת (לא חובה)
מלח לפי הטעם
אופן ההכנה:
מכניסים את כל החומרים לבלנדר או למעבד מזון עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.

הממרח יילך טוב עם לחמניות קוטג' או עם לחמניות חלביות מתוקות שילדים ממש אוהבים.

מתכון ללחמניות מתוקות
רכיבים:
3 וחצי כוסות קמח לחם לבן
1/2 כפית מלח
20 גרם שמרים טריים או 2 כפיות שמרים יבשים
1/3 כוס סוכר או 2-3 כפות סילאן
1 כוס חלב פושר
1 ביצה טרופה
100 גרם חמאה מומסת, לא חמה

להבריש על הלחמניות לפני אפיה 1 ביצה טרופה
לזיגוג אחרי האפייה:
2 כפות סוכר (טיפ שלי ניתן להוסיף 1/2 שקית סוכר וניל)
4 כפות חלב

אופן הכנה:
לערבב במיקסר את הקמח והמלח וליצור גומה בקמח. להמיס את השמרים בחלב החמים עם הסוכר ולשפוך לגומה. להשהות כמה דקות לתסיסה. להוסיף את שאר החומרים ולערבל בקרס לישה במהירות בינונית כ-5 דקות עד שנוצר בצק גמיש ורך מאוד שמתכדר סביב הקרס.
לכסות את הקערה בניילון נצמד או שקיתמעל ולהשהות לתפיחה שעה שעה וחצי .
ללוש את הבצק שתפח ולחלק אותו ל-10 חלקים שווים. לגלגל ביד על משטח עבודה כל חלק לכדור חלק.
להניח את הכדורים על נייר אפיה בתבנית שטוחה . לכסות את התבנית בניילון או במגבת ולהשהות לתפיחה כשעה.
לאפות את הלחמניות בתנור שחומם מראש לחום בינוני 180° 200, כ-20-15 דקות עד השחמה יפה.
לזיגוג:
להביא לרתיחה בסיר קטן את הסוכר והחלב. לבשל עוד כ 2 דקות.
להעביר את הלחמניות האפויות החמות לרשת, להניח מתחתיה את נייר האפיה (שהזיגוג יטפטף עליו)
ולהבריש מיד את הלחמניות החמות בזיגוג החם. להשאיר על הרשת לצינון. יוצאות 10 לחמניות.

מוצרי חלב נכס תזונתי וחיוני מאוד לבניית העצם "סידן הוא הבסיס החיוני והחשוב ביותר לבניית עצמות והוא זה שקובע את חוזקן.
מוצרי החלב עשירים בסידן. בכוס חלב, גביע יוגורט, פרוסת גבינה צהובה או חצי גביע גבינה לבנה יש כ 200 מ"ג סידן, שמהווים כחמישית מכמות הסידן המומלצת ביום לאדם מבוגר (או שישית מההמלצה למתבגרים ולנשים לאחר הפסקת המחזור).

מוצרי חלב הם מקור חשוב לוויטמין D, שלו חשיבות בספיגת הסידן ובשקיעתו בעצמות. מוצרי החלב עשירים גם במגנזיום, מינרל החשוב לשמירה על בריאות השרירים והעצבים.
תקופת הילדות מהווה "חלון הזדמנויות" חד פעמי ובלתי חוזר לבנות עצמות בריאות יותר וחזקות יותר. גיל הגדילה הוא הבסיס.

קראת? ספרי לנו מה את חושבת

26 תגובות

  1. למה שאני נגד רוב ההטפות ששפכת פה על מוצרי חלב.. ..על הלחמניות המתוקות נדלקתי!!

  2. מה את ממליצה לכולם למלא את המקרר במוצרי חלב מכל סוג צבע וטעם?? מה זו השטות המטופשת הזו? למה לרדת ככה נמוך עם המלצה כזו מפגרת? כאילו אין לך כבוד עצמי בכלל

  3. גם לכמויות צריך לשים לב.. פרופורציות.. לזכור שגם יותר מדי זה לא טוב, כמו כל דבר

  4. אני ממליצה להוסיף מעט חלב לביצה הטרופה לפני המריחה זה יהפוך את הלחמניות ליותר רכות ויותר יפות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

כתבות דומות