Strict Standards: Redefining already defined constructor for class ESI_Options in /home/admin/domains/imashel.co.il/public_html/wp-content/plugins/easy-slide-in.old/lib/class_esi_options.php on line 9
מאפינס פשטידת פסטה וגבינות | אמא של

מאפינס פשטידת פסטה וגבינות

אפתח בווידוי : אני אישית מכורה לחלב.
ההעדפה שלי היא תמיד חלב על פני בשר, החג האהוב עלי הוא שבועות, ארוחת הבוקר שמלווה אותי שנים זה קורנפלקס עם חלב. בקיצור הבנתם עם מי יש לכם עסק אני לא אובייקטיבית בנושא החלב.

הבת שלי הקטנה בת שנה ו 4 כבר מאוד אוהבת מוצרי חלב :קורנפלקס עם חלב, יוגורט לבן הכי הכי טעים לה, אוכלת גבינה בכפית, והאהוב עליה ביותר היא פרוסת גבינה צהובה מגולגלת שמטיילת איתה בכל הבית וכל פעם היא לוקחת ממנה ביס.

מה שמעולה במוצרי חלב זה שלא חייבים לאכול אותם כפי שהם כדי להנות מהערכים התזונתיים שלהם אפשר למשל להכין שייק פירות עם חלב, בננה תותים שקדים אגוזים יש ילדים שממש אוהבים גם מתוק וגם בריא.

מה טוב בחלב?
מוצרי החלב עשירים בסידן. במנה אחת, למשל בכוס חלב, גביע יוגורט, פרוסת גבינה צהובה או חצי גביע גבינה לבנה יש כ-200 מ"ג סידן, שמהווים כחמישית מכמות הסידן המומלצת ביום לאדם מבוגר (או שישית מההמלצה למתבגרים ולנשים לאחר הפסקת המחזור).
לשם השוואה, כדי להגיע לסך הסידן הזה יש לאכול לפחות 200 גרם טחינה מוכנה, שערכה הקלורי עולה פי שלושה הערך בכוס חלב 3% שומן. כמו כן, מוצרי חלב הם מקור חשוב לוויטמין D, שלו חשיבות מכרעת בספיגת הסידן ובשקיעתו בעצמות. מוצרי החלב עשירים גם במגנזיום, מינרל החשוב לשמירה על בריאות השרירים והעצבים.
ויטמינים מקבוצה B החשובים לתפקוד כללי של הגוף נמצאים גם הם במוצרי חלב בכמות נאותה, וכן ויטמין A החשוב לבריאות העיניים ורקמות הגוף.

למה הסידן חשוב?
תקופת הילדות מהווה "חלון הזדמנויות" חד פעמי ובלתי חוזר לבנות עצמות בריאות יותר וחזקות יותר. גיל הגדילה הוא הבסיס בו נבנות העצמות שישמשו את הגוף לאורך כל החיים.

דבר חשוב שלמדתי לאחרונה בהרצאה הוא שחלון ההזדמנויות לצבירת סידן היא עד גיל 25 -30 בלבד!! לאחר מכן זה רק שימור ותחזוק הסידן הקיים בגוף.

הנה מתכון שאהבתי במיוחד ואני בטוחה שגם הילדים שלכן יחבבו:

פשטידת פסטה וגבינות
חומרים:
3/4 חבילת פסטה מקמח מלא
חצי גביע קוטג'
גביע יוגורט
2 ביצים
1 מצקת גדולה ומלאה של עגבניות מרוסקות
מלח
פלפל
אגוז מוסקט (לא חובה)

איך מכינים:
מחממים תנור לחום 175-180 מעלות
מבשלים את הפסטה.
כשהפסטה מוכנה לאכילה מקררים מעט.
בקערה טורפים את הקוטג' עם היוגורט, הביצים, רוטב העגבניות והתבלינים.
מוסיפים את הפסטה.
מערבבים היטב ויוצקים לתבנית שקעים של מאפינס או לתבנית רגילה
אפשר לפזר מעל מעט גבינה צהובה מגוררת
מכניסים לתנור, אופים כ 40 דקות ו..
לבריאות!

אודות ליטל ירון ישעיהו

גרה בת"א, גרפיקאית במקצועי. עובדת בחברת סמול טוק. אמא להדר בת 3.5 ודניאל בן שבוע. נשואה באושר לניר

השאירי תגובה

כתובת האימייל לא תפורסם.

22 תגובות

  1. צילה
    אין לי לצערי תבנית שקעים כזו בבית. מקווה שייצא טוב גם בתבנית רגילה

    אין לי לצערי תבנית שקעים כזו בבית. מקווה שייצא טוב גם בתבנית רגילה

  2. סופי שמואל בציר
    איזה יופי זה נשמע!!

    איזה יופי זה נשמע!!

  3. חן
    יש לי צרבת רק מלחשוב על כל המצרכים החלביים כאן

    יש לי צרבת רק מלחשוב על כל המצרכים החלביים כאן

    • מירי טובים
      אז תשתי כוס סודה גדולה ותירגעי. תנשמי עמוק, הכל בסדר, אף אחד לא כופה עליך כלוםם

      אז תשתי כוס סודה גדולה ותירגעי. תנשמי עמוק, הכל בסדר, אף אחד לא כופה עליך כלוםם

  4. פזית
    מתאים בתור ארוחת ערב לבני 3?

    מתאים בתור ארוחת ערב לבני 3?

  5. נועם לזמי
    מקסימום אם זה לא יתאים לילדים שלי.. זה יוכל לעבור אליי.. .. :)

    מקסימום אם זה לא יתאים לילדים שלי.. זה יוכל לעבור אליי.. .. :)

  6. שושי אורבנט
    מה קשור ויטמין A לבריאות העיניים ורקמות הגוף??? נראה לי הטעייה

    מה קשור ויטמין A לבריאות העיניים ורקמות הגוף??? נראה לי הטעייה

  7. שירילי
    אייייי נראה טעים

    אייייי נראה טעים

  8. רינת
    ואני בכלל מתחשק לי קורנפלקס עם חלב.. חחח

    ואני בכלל מתחשק לי קורנפלקס עם חלב.. חחח

  9. נוגה לוריא סמו
    נראה טעים טעים טעים

    נראה טעים טעים טעים

  10. כרמית יוחננוף
    אנשים, פרופורציות!!!!! תחשבו לפני שאתם צורכים כמויות לא הגיוניות של מוצרי חלב

    אנשים, פרופורציות!!!!! תחשבו לפני שאתם צורכים כמויות לא הגיוניות של מוצרי חלב

  11. סיגל ר.
    מה יש לך להיות מכורה לחלב? זה רעל אחד גדוללל

    מה יש לך להיות מכורה לחלב? זה רעל אחד גדוללל

  12. צביה
    עשית לי חשק להגיע כבר הביתה אחה"צ ולהכין את זה..

    עשית לי חשק להגיע כבר הביתה אחה"צ ולהכין את זה..

  13. יהודית שדה זמיר
    איזה יופי של תמונה. תענוג לעיניים

    איזה יופי של תמונה. תענוג לעיניים

  14. דניאל פרנקו
    טוב נראה לי אני מנסה את זה הערב.. אבל עם הפסטה רגילה לא מקמח מלא

    טוב נראה לי אני מנסה את זה הערב.. אבל עם הפסטה רגילה לא מקמח מלא

  15. אלונה בן עמי מלכה
    נוזל לי ריר בגללכם! :))

    נוזל לי ריר בגללכם! :))

  16. רויטל ניאזוב
    הרגתם אותי עם הקסם המדהים הזה

    הרגתם אותי עם הקסם המדהים הזה

  17. ליאת רוטמן
    " תקופת הילדות מהווה "חלון הזדמנויות" חד פעמי ובלתי חוזר " איזו הטפה מטורפת ולא שנונה

    " תקופת הילדות מהווה "חלון הזדמנויות" חד פעמי ובלתי חוזר "
    איזו הטפה מטורפת ולא שנונה

  18. תהילה
    בשביל הדיאטה שלי זה אסון... אבל זה רעיון מדליק לילדים

    בשביל הדיאטה שלי זה אסון… אבל זה רעיון מדליק לילדים

  19. דפני
    איזו תמונה מעלפת!!

    איזו תמונה מעלפת!!

  20. ריטה
    לא כואב לך הלב למלא את הקטנטונת ביותר מדי חלב??

    לא כואב לך הלב למלא את הקטנטונת ביותר מדי חלב??

אהבת? בואי לעשות לנו לייק גם בפייסבוק