מרק ירקות כתומים ופנקייק חגיגי

בבוקר שטוף שמש חמימה ונעימה, נסעתי לקניון ארנה שבהרצליה לסדנה מעניינת אליה הוזמנתי.

מוצרי חלב נחשבים כמזונות עם צפיפות תזונתית גבוהה, בזכות יותר מעשרה רכיבים תזונתיים שהם מספקים באופן טבעי, ביניהם: חלבון איכותי, סידן, אשלגן, מגנזיום, אבץ, זרחן, ויטמין A וויטמינים מקבוצה B.

לצריכה של מוצרי חלב יש מגוון יתרונות בריאותיים לילדים ולמבוגרים ביניהם: השגת מסת עצם מירבית בגיל ההתבגרות, הפחתת הסיכון לאוסטיאופורוזיס, שמירה על משקל גוף תקין, מניעה וטיפול ביתר לחץ דם, מניעת התסמונת המטבולית, מניעת סוכרת , מחלות לב וכלי דם כמו גם מניעת סוגים מסוימים של סרטן. ולכן רשויות וארגוני בריאות ברחבי העולם ממליצים לילדים ולמבוגרים לצרוך מוצרי חלב כחלק מתזונה בריאה.
מוצרי החלב הם נכס תזונתי. כוס חלב אחת מספקת חבילת בריאות הכוללת: חלבון, סידן, אשלגן, ויטמינים שונים ומגנזיום.

החלב ומוצריו זוכים בשנים האחרונות למקום של כבוד בקרב אנשי המקצוע בתחום הבריאות ולראיה, העולם המדעי, ארגוני הבריאות המובילים בעולם וההנחיות הרשמיות שלהם, לרבות ארגון רופאי הילדים בישראל ומשרד הבריאות בארץ, מכירים בחשיבות הסידן ובחשיבות מוצרי החלב כספקים עיקריים של סידן.

בהנחיית השף חיים סלומון לבשנו סינרים, שטפנו ידיים ו.. קדימה לעבודה..
להכנת ארוחת בוקר משותפת עם מוצרי חלב כמובן:
המנות שהוכנו בסדנה היו:
בורקס פילו וגבינות – מתאים לארוחת בוקר
ממרח אבוקדו ולבן – מתאים לארוחת עשר
שייק פירות /בננות – מתאים לארוחת 16:00
פשטידת פסטה וגבינות לצד סלט עם גבינה לבנה – מתאים לארוחת ערב
מרק ירקות כתומים ויוגורט לצד פרוסות בגט קלויות עם גבינה קשה וסילאן – מתאים לארוחת ערב.

כל המנות שהוכנו הם מנות קלות להכנה, מכילות מוצרי חלב , מתאימות לאירוח – ואפילו מאוד מומלצות.
לאחר ש: חתכנו, גררנו, מעכנו, הרתחנו, בישלנו, אפינו.. נהנינו גם לאכול. כל המנות היו מושקעות וטעימות מאוד.

בחרתי להביא כאן מתכון אחד – למרק ירקות כתומים ויוגורט
מצרכים:
(מתאים לכ 8 מנות)
2 כפות שמן זית
1 בצל גדול קצוץ גס
2 בטטות קלופות וחתוכות לקוביות גסות
כ-300 גרם דלעת קלופה לקוביות גסות
3 גזרים קלופים וחתוכים
מלח – לפי הטעם
יוגורט 3%

הוראות הכנה:
בסיר עמוק מחממים את שמן הזית ומזהיבים את הבצל. מוסיפים את הירקות החתוכים לבצל שבסיר ומכסים במי ברז.
מביאים לרתיחה ומבשלים כשהסיר מכוסה עד שהירקות מתרככים.
מסירים מהאש וטוחנים היטב בעזרת טוחן ידני או מעבד מזון.
מחזירים לאש ומביאים שוב לרתיחה עדינה. מבשלים על אש נמוכה עוד כחצי שעה ללא מכסה, כדי לצמצם את המרק שיסמיך.
לפני שמורידים מהאש מתבלים במלח, מערבבים היטב, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
מגישים עם כף גדושה של יוגורט במרכז הצלחת.

וגם, הפתעה, מתכון נוסף – לפנקייק חגיגי!
מצרכים:
1 וחצי כוסות קמח
1 כף אבקת אפייה
1 כף סוכר
2 כפות שמן
1/2 כפית מלח
1 ביצה
1 כוס חלב

אופן ההכנה:
בקערה שמים קמח, סוכר, מלח וביצים. טורפים הכל ומוסיפים לאט לאט חלב, חמאה מומסת ותמצית ווניל עד שהתערובת אחידה.
מורחים מחבת במעט חמאה ומחממים על חום בינוני. יוצקים מהבלילה עד שמתקבל עיגול בקוטר 11-12 ס"מ.
הופכים כשעל הפנקייק נוצרים ומופיעים חורים כמו של ספוג לא נוזלי. הופכים שוב בעדינות. טיגון הצד השני אורך פחות זמן.

מומלץ להגיש עם פירות טריים/קצפת/גבינת שמנת/סירופ שוקולד או מייפל. והעיקר..
לבריאות לכולנו!

אודות נדיה היבא

נשואה ואם ל 2 בנות בוגרות (בנות 23 ו 22). עבדתי בהנהלת חברת בזק במשך 30 שנים ויצאתי לפרישה מוקדמת. פנסיונרית צעירה (יחסית). כיום אני בלוגרית ומובילת דעה ברשת. מחזיקה בדף עסקי בפייסבוק בשם "במטבח של נדיה". כותבת ומסקרת מתכונים, מסעדות, אולמות אירועים, בישול, אפיה, סדנאות, אירועים קולינריים, מוצרי צריכה ולייף סטייל.

השאירי תגובה

כתובת האימייל לא תפורסם.

17 תגובות

  1. עידית דרמר אוחנה
    מרק כזה עם יוגורט מתאים לבת 7 חוד' שרק התחילה טעימות?

    מרק כזה עם יוגורט מתאים לבת 7 חוד' שרק התחילה טעימות?

    • מוניקה
      למה רק עכשיו מתחילה טעימות ?? וחצמיזה תתייעצי עם הרופאה/טיפת חלב

      למה רק עכשיו מתחילה טעימות ?? וחצמיזה תתייעצי עם הרופאה/טיפת חלב

  2. שירלי בורשטיין
    סידן הוא מאוד חשוב נכוןןןןןןןן אבל קחו דברים בפרופורציות! לשמור על כמויות הגיוניות

    סידן הוא מאוד חשוב נכוןןןןןןןן אבל קחו דברים בפרופורציות! לשמור על כמויות הגיוניות

  3. נאוה
    ואני הכי נדלקתי על הבורקס פילו וגבינות שהזכרת ((:

    ואני הכי נדלקתי על הבורקס פילו וגבינות שהזכרת ((:

  4. סיגלית
    רעיונות נחמדים!

    רעיונות נחמדים!

  5. הדס זגן גולדברגר
    זה באמת כזה פשוט להכין פנקייק?? אף פעם מעולם לא הכנתי כזה בבית ובא לי נוראאאאאא לגוון משהו בסגנון הזה…

    זה באמת כזה פשוט להכין פנקייק?? אף פעם מעולם לא הכנתי כזה בבית ובא לי נוראאאאאא לגוון משהו בסגנון הזה לארוחת ערב

  6. דורין יוסי סיידוף
    אני מכינה לפיצי שלי מרק כתום כזה.. עושה לי טוב שיש לו שם שילוב של דלעת גזרים ובטטות

    אני מכינה לפיצי שלי מרק כתום כזה.. עושה לי טוב שיש לו שם שילוב של דלעת גזרים ובטטות

    • לירון
      אני רוצה להתחיל טעימות של כתומים לבת שלי. .... בן כמה שלך? ואת טוחנת לו את המרק?

      אני רוצה להתחיל טעימות של כתומים לבת שלי. ….
      בן כמה שלך? ואת טוחנת לו את המרק?

      • דורין יוסי סיידוף
        שלי בן 10 חוד' וכן ברור..אני טוחנת לו את המרק. גם לפעמים מוסיפה לו בפנים עדשים

        שלי בן 10 חוד' וכן ברור..אני טוחנת לו את המרק. גם לפעמים מוסיפה לו בפנים עדשים

  7. היידי
    זה לא פייר )): עכשיו בא לי פנקייק עם תותים וקצת גבינת שמנת

    זה לא פייר )): עכשיו בא לי פנקייק עם תותים וקצת גבינת שמנת

  8. קלרה עטיה
    הנכדות שלי אוהבות מאוד פנקייק, כזה בערך כמו פה. עם גבינה צהובה ומללפון עליו..

    הנכדות שלי אוהבות מאוד פנקייק, כזה בערך כמו פה. עם גבינה צהובה ומללפון עליו..

  9. ג'ודי פאר
    אהבתי מאוד. ביג לייק על הרעיונות

    אהבתי מאוד. ביג לייק על הרעיונות

  10. רותי
    מאיפה מוצרי חלב זוכים למקום של כבוד?? ממוגלת הפרות המטורפת שהם מכילים?!?!?

    מאיפה מוצרי חלב זוכים למקום של כבוד?? ממוגלת הפרות המטורפת שהם מכילים?!?!?

  11. רווית אייש
    הפנקייק נראה חגיגה של כולסטרול :)) אבל עושה חשק אין מה להגיד

    הפנקייק נראה חגיגה של כולסטרול :)) אבל עושה חשק אין מה להגיד

  12. נורית אלביליה
    התמונה נהדרת!!

    התמונה נהדרת!!

  13. אבישג תמיר רוזנר
    זוכים למקום של כבוד???? מאיפה זה בא???

    זוכים למקום של כבוד???? מאיפה זה בא???

אהבת? בואי לעשות לנו לייק גם בפייסבוק