חלת נפוליאון לשבת

זוכרת איך התרגשת בגן כשהיית אמא של שבת?
בתחילת השבוע הבן שלי חזר עם פתק "ביום שישי הקרוב שחר יהיה אבא של שבת. נא לשלוח אותו עם חולצה לבנה ועם חלה".

את החולצה זכרתי ממש ברגע האחרון אבל ידעתי שאת החלה שלי הוא לא ישכח. ובנוסף, 'החבאתי' בה גם גבינת שמנת איכותית

המצרכים:
רבע כוס שמן
6 כוסות קמח חיטה לבן
2 ביצים
כוס וחצי מים
30 גרם שמרים טריים
1/3 שקית פתיתי עמק
2 כפות גבינת שמנת נפוליאון 16%
שומשום
6 כפות סוכר
כף מלח

ההכנה:
ממלאים מים בקערת לישה ומפוררים אליהם את השמרים.
מוסיפים קמח, ביצים, סוכר, מלח ושמן. לשים במהירות נמוכה כ 4-5 דקות, לאיחוד החומרים.
מגבירים למהירות בינונית, מוסיפי את פתיתי העמק ואת הנפוליאון. לשים עוד 5 דקות, עד קבלת בצק גמיש.
מוציאים את הבצק, מניחים על שולחן עבודה מקומח ומגלגלים לכדור.
את כדור הבצק מניחים בקערה מקומחת קלות, מכסים במגבת ומתפיחים כ 40 דקות עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.

מחלקים את הבצק ל 3 חלקים, ואז שוב ל 3 חלקים. מגלגלים כל חלק לגליל דק ומכל 3 גלילים קולעים צמה.
מחממים תנור ל 210 מעלות.
מניחים את החלות הקלועות על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים במגבת מטבח ומתפיחים 35-40 דקות.
מורחים כל חלה בביצה טרופה ומפזרים שומשום מעל.
אופים 25 דק' בערך עד קבלת גוון זהוב.

קראת? ספרי לנו מה את חושבת

32 תגובות

    1. גם אני פעם חשבתי ככה אבל תאמיני לי שההכנה גם כיפית (חוץ מהכלים), גם עושה ריח טוב בבית ובעיקר הרבה יותר טעימה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

כתבות דומות