אגז בנדיקט עם נפוליאון ועשבי תיבול

לפעמים זה קורה. ההשראה ממש מחבבת אותי ונחה עליי במלוא המובן. אז שבוע שעבר, לאחר שרכשתי צלחות הגשה חדשות וההשראה הגיעה יחד איתן, התחשק לי לשחק אותה שף מפונפן בעל שם עולמי. וככזו, החלטתי להכין בעצמי, במטבחי הפרטי, מנת אגז בנדיקט עם תרד ורוטב הולנדייז.

הכנת ביצים עלומות:
סיר עם מים
כף חומץ
2 ביצים
(או 2 כפות חומץ ו 4 ביצים)
בסיר מרתיחים מים בגובה 10 ס"מ. מנמיכים את הלהבה, מוסיפים חומץ. ברגע שהמים לפני רתיחה נוספת, שוברים כל אחת מהביצים ומחליקים אותן בעדינות למים.
מבשלים אותן כ 3-4 דקות, עד שהחלבון מתייצב אבל הוא עדיין נוזלי.
מוציאים את הביצים מהמים עם כף מחוררת ומסננים מהמים.

הכנת מצע תרד, גבינת נפוליאון ועשבי תיבול:
בצל חתוך לקוביות
1/2 ק"ג תרד
1 כף קמח
קופסת שמנת מתוקה
1 כף חמאה
כפית שטוחה של מלח
אגוז מוסקט ופלפל לבן
גבינת נפוליאון מופחתת שומן 16%
קצת אורגנו קצוץ
עירית קצוצה

את התרד חולטים במים רותחים ומעבירים למי קרח. סוחטים ואז קוצצים מעט.
מרככים את הבצל בחמאה על מחבת על להבה נמוכה.
מוסיפים קמח ומטגנים. מוסיפים שמנת מתוקה, מתבלים ומצמצמים.
מורידים מהאש, מערבבים את התרד בפנים.

הכנת רוטב הולנדייז:
2 כפות סיידר תפוחים
2 כפיות חומץ בן יין לבן
כף מיץ לימון
130 גרם חמאה מומסת
2 חלמונים
מעט מלח ופלפל שחור גרוס
כף מים קרים

במחבת מצמצמים את הסיידר, החומץ והפלפל. מורידים מהאש, מוסיפים את המים ומסננים לקערה.
מוסיפים את החלמונים ובוחשים טוב.
מניחים את הקערה על סיר עם מים חמים וממשיכים להקציף במטרפה. לא מחממים יותר כדי שהחלמונים לא יתבשלו.
מסירים מהלהבה, מוסיפים חמאה באיטיות, כשאפשר להוסיף מים או מיץ לימון ובמקביל להמשיך לזלף חמאה.
כשכל החמאה בפנים, מוסיפים את המלח ואת מיץ הלימון שנשאר.

להגשה:
שמים 2 פרוסות חלה עבות לא טריות מדי, על כל אחת מהן כפית גדושה של גבינת שמנת נפוליאון 16%, כף גדושה של תרד, ביצה עלומה וכף גדושה של רוטב הולנדייז. מלמעלה מקשטים באורגנו והעירית הקצוצים.

אודות אביטל זוננשיין

מאמינה במילה הכתובה ובכוח שבה. מייסדת אתר אמא של, אשת תקשורת, אמא לאחד. אוהבת גאדג'טים, חורף, ואת אירופה בחורף

השאירי תגובה

כתובת האימייל לא תפורסם.

35 תגובות

  1. קרין בשה
    חח האמת מה שהכי בא לי עכשיו זה פרוסות עבות עם גבינה וביצת עין למעלה! חח מה עשיתם לי

    חח האמת מה שהכי בא לי עכשיו זה פרוסות עבות עם גבינה וביצת עין למעלה! חח מה עשיתם לי

  2. נדיה
    ככה בדיוק מכינים ביצים עלומות?

    ככה בדיוק מכינים ביצים עלומות?

  3. מירי כדורי פלג
    יאמי יאםםם

    יאמי יאםםם

  4. לינוי גבאי
    כמה ביצים חיות איככ

    כמה ביצים חיות איככ

    • נלה
      בסדר הכל עניין של טעם! זה לא שמחייבים אותך

      בסדר הכל עניין של טעם! זה לא שמחייבים אותך

  5. פנינה כהן אוסמי
    אפשר גם לוותר על הגבינה ועל התרד ולשים בייקון עם המון הולנדייז

    אפשר גם לוותר על הגבינה ועל התרד ולשים בייקון עם המון הולנדייז

    • רומי בר און ארצי
      טוב לא כל אחד מתקרב לבייקון, קצת התחשבות

      טוב לא כל אחד מתקרב לבייקון, קצת התחשבות

  6. נורית ארבל ששון
    נראה שווה!!

    נראה שווה!!

  7. אנה זיגלר דודאי
    פעם אהבתי בטירוףףף ביצים עלומות אבל כבר לא! זה ביצים שעדיין חיות וזה כזה לא בריא!

    פעם אהבתי בטירוףףף ביצים עלומות אבל כבר לא! זה ביצים שעדיין חיות וזה כזה לא בריא!

  8. קרנית בורוכוב
    רק לחשוב על הגבינת שמנת עם הרוטב הולנדייז עושה לי..צמרמורות :)))

    רק לחשוב על הגבינת שמנת עם הרוטב הולנדייז עושה לי..צמרמורות :)))

    • ג'ודי
      אני הייתי אוכלת עכשיו רק פרוסות חלה עם גבינת שמנת טובה :-))

      אני הייתי אוכלת עכשיו רק פרוסות חלה עם גבינת שמנת טובה :-))

  9. רינת קפאח זנדני
    זו הדרך היחידה להכין ביצים עלומות?? או שיש מצב שיש עוד אופציה?

    זו הדרך היחידה להכין ביצים עלומות?? או שיש מצב שיש עוד אופציה?

  10. נטלי דיסקין
    נשמע מסובך מדיי להכנה בבית!

    נשמע מסובך מדיי להכנה בבית!

  11. לינדה מושי פלדמן
    נראה מצוין!!!!! אבל אני ממש לא סובלת תרד

    נראה מצוין!!!!! אבל אני ממש לא סובלת תרד

    • חנה ויצמן
      במקום תרד, אפשר לטגן פרוסות של פטריות שמפניון עם קצת שמן זית ומלח . טעים מאוד. אכלתי משהו דומה במסעדת…

      במקום תרד, אפשר לטגן פרוסות של פטריות שמפניון עם קצת שמן זית ומלח . טעים מאוד. אכלתי משהו דומה במסעדת הפוקצה בצומת מעיין ברוך על לחם בריוש. טעיםםםםםםםםםםםםםםםםם
      ננסה להכין בבית בקרוב.

  12. לירון צירלין
    אפשר לחם או חייבים לה?

    אפשר לחם או חייבים לה?

  13. אהובה כרמלי
    לא אוהבת את הירוקים מעל אבל כל השאר מתאיםםםםםם לי

    לא אוהבת את הירוקים מעל אבל כל השאר מתאיםםםםםם לי

  14. נורית שטיינברג
    כמו שמישהי כתבה כדאי לטגן בייקון עם מעט מעט שמן והטעם משתבח כפליים

    כמו שמישהי כתבה כדאי לטגן בייקון עם מעט מעט שמן והטעם משתבח כפליים

    • נורית שטיינברג
      כמובן למי שלא אכפת לה בשר וחלב

      כמובן למי שלא אכפת לה בשר וחלב

  15. מזל לוי
    מליון קלוריות

    מליון קלוריות

  16. לילך הרצוג
    מתאים לי עם קפה ומיץ ליד :))

    מתאים לי עם קפה ומיץ ליד :))

  17. אתי שגיב
    חתיכת אתגר אבל הולכת להכין כזה בשישי בבוקר

    חתיכת אתגר אבל הולכת להכין כזה בשישי בבוקר

  18. חגית דוידוביץ' לוסטיג
    אין מצב שאני מצליחה להכין בלי לפשל. משהי הכינה ויכולה לעדכן?

    אין מצב שאני מצליחה להכין בלי לפשל. משהי הכינה ויכולה לעדכן?

  19. סמדר בן טוב
    בהולנד אכלתי כזה והיה סוףףףףף

    בהולנד אכלתי כזה והיה סוףףףףף

  20. רחל ענתבי
    נראה לי אחרי מנה כזו ישר לקרדיולוג

    נראה לי אחרי מנה כזו ישר לקרדיולוג

  21. חני רון
    אתמול העוגה והיום זה? אני לא עומדת בזה

    אתמול העוגה והיום זה? אני לא עומדת בזה

  22. מיכל ויטמן
    לא מסובכת כל ההכנה?

    לא מסובכת כל ההכנה?

  23. נועה זיו
    שכחת בייקון לייד

    שכחת בייקון לייד

  24. שירה פלינט
    וואו נראה מליון דולר

    וואו נראה מליון דולר

  25. ורד גרזון
    אמאלה בא לי כזה עכשיו כרגע מייד

    אמאלה בא לי כזה עכשיו כרגע מייד

אהבת? בואי לעשות לנו לייק גם בפייסבוק