עוגת גבינה מקושטת לימי הולדת

כשנתקלתי בגבינת נפוליאון החדשה מופחתת השומן מיד ידעתי אני הולכת להכין את עוגת הגבינה המפורסמת של אמא שלי.
עוגת גבינה רכה ונימוחה, כל פעם מקושטת בצורה אחרת. קצפת ותותים, פירות וג'לי או רק אבקת סוכר.
אותה עוגת הגבינה שביקשנו שנה אחרי שנה כעוגת יום הולדת (כן כן, זו לא טעות. עוגת גבינה ליום הולדת).
והפעם אני מתכוונת להכין אותה (בפעם הראשונה) כעוגת יום ההולדת הראשון של בני הקטן, לגיל שנה (הופ הופ טרללה גדלנו בשנה..)

1

עוגת הגבינה של אמא שלי (המקור עצמו לא ידוע)
המצרכים:
6 ביצים מופרדות
2 כפות קמח תופח
2 גביעי גבינה לבנה 5% וגביע גבינת נפוליאון 16%
100 גרם חמאה מומסת
2 שקיות סוכר וניל
1/2 חבילת אינסטנט פודינג וניל
1 כוס סוכר

2

ההכנה:
מקציפים חלבונים עם סוכר. מקציפים חלמונים עם סוכר וניל וחמאה מומסת.
מערבבים גבינות, קמח, א.פודינג וניל. מוסיפים את החלמונים.
מקפלים את התערובת עם החלבונים
אופים בחום בינוני עד שמתייצב.
ניתן לקשט עם קצפת ופירות או 'רק' באבקת סוכר.
אני החלטתי לקשט בתותים טריים, אננס משומר וג'לי אננס

נראה נהדר ו.. יצא טעים כמו של אמא!

אודות נועה ז'לסקו נוימן

נשואה לדרור. דיאטנית קלינית, אמא ללביא בן החמש ויואבי בן השלוש

השאירי תגובה

כתובת האימייל לא תפורסם.

24 תגובות

  1. יבגניה
    כמה זמן לא אכלתי עוגת גבינה אפויה ! יואו זה פלילי כמה חשק זה הביא לי

    כמה זמן לא אכלתי עוגת גבינה אפויה ! יואו זה פלילי כמה חשק זה הביא לי

  2. כרמית א
    טוב אני מורעבת בגללכם

    טוב אני מורעבת בגללכם

  3. נטעלי
    את החמאה המומסת יחד עם הנפוליאון וכל המצרכים?

    את החמאה המומסת יחד עם הנפוליאון וכל המצרכים?

  4. אורית מינצר
    הפרוסה בתמונה התחתונה נראית מהמם!

    הפרוסה בתמונה התחתונה נראית מהמם!

  5. עדי שולץ קורח
    גם לי יש אפרוח בן שנה שחגג יומולדת לפני חודש.. מעניין אותי האם הקטן שלך אכל מהעוגה הזו

    גם לי יש אפרוח בן שנה שחגג יומולדת לפני חודש.. מעניין אותי האם הקטן שלך אכל מהעוגה הזו

  6. אבישג קלינגר
    נשמע טעים

    נשמע טעים

  7. שירלי קדוש
    כמה זמן אפייה?

    כמה זמן אפייה?

  8. כוכי עמרני דהן
    נראה טוב. אני עושה משהו דומה ומוסיפה בפנים בתוך הבלילה פירות, כמו אפרסקים ואננס

    נראה טוב. אני עושה משהו דומה ומוסיפה בפנים בתוך הבלילה פירות, כמו אפרסקים ואננס

  9. מיכל גולד רפאילוב
    חייבים 6 ביצים?? או שניתן להפחית קצת

    חייבים 6 ביצים?? או שניתן להפחית קצת

  10. עמית חנוך
    אני הייתי מוותרת על הג'לי ועל האננס המשומר.. והולכת על תותים למעלה עם מלא אבקת סוכר

    אני הייתי מוותרת על הג'לי ועל האננס המשומר.. והולכת על תותים למעלה עם מלא אבקת סוכר

  11. יעל עידן בן בסט
    כמה זמן הכנה בערך? וכמה זמן צריכה להיות במקרר עם שהכל מתייצב?

    כמה זמן הכנה בערך? וכמה זמן צריכה להיות במקרר עם שהכל מתייצב?

  12. מגי קופלמן
    ואם שמים 1 גבינה לבנה ו 1/2 שמנת נפוליאון, זה בסדר? או שהכמות יורדת משמעותית?

    ואם שמים 1 גבינה לבנה ו 1/2 שמנת נפוליאון, זה בסדר? או שהכמות יורדת משמעותית?

  13. דורית
    כמה כיףף לילדון שלך עם כזו עוגת יומולדת

    כמה כיףף לילדון שלך עם כזו עוגת יומולדת

  14. דניאלה גרינבלט
    נראה מצוין מצוין!

    נראה מצוין מצוין!

  15. סתיו לגזיאל
    איזה שיחוק!! אהבתי מאוד מאוד! מחכה כבר ליום חופשי שלי ברביעי כדי להכין :)

    איזה שיחוק!! אהבתי מאוד מאוד! מחכה כבר ליום חופשי שלי ברביעי כדי להכין :)

  16. גליה
    מה עם פרופורציות??? כמה קמח וביצים.. וכמה סוכר.. וכמה צבעי מאכל.. וכמה מתיקות עם הפודינג והקצפת והפירות והג'לי.. איפ!!

    מה עם פרופורציות??? כמה קמח וביצים.. וכמה סוכר.. וכמה צבעי מאכל.. וכמה מתיקות עם הפודינג והקצפת והפירות והג'לי.. איפ!!

    • עינת
      כן ועוד כתוב למטה שהיא דיאטנית :((

      כן ועוד כתוב למטה שהיא דיאטנית :((

  17. יעל סולומון מנשה
    שאפו על ההשקעה!! וכל הכבוד לאמא על הדוגמא האישית

    שאפו על ההשקעה!! וכל הכבוד לאמא על הדוגמא האישית

  18. נופר בוחניק קורן
    למרות שעוגת יומולדת זה בדרך כלל עם שוקולד מסורתי.. :)) אהבתי מאוד את הרעיון

    למרות שעוגת יומולדת זה בדרך כלל עם שוקולד מסורתי.. :)) אהבתי מאוד את הרעיון

  19. ריטה לבל
    עושה חשק בטירוף!

    עושה חשק בטירוף!

  20. שוהם מוסקוביץ ויינר
    יאמי!!!!!!!

    יאמי!!!!!!!

אהבת? בואי לעשות לנו לייק גם בפייסבוק