עוגת הגבינה של אמא האהובה

חודש אחרי שאמא נפטרה הבנתי שאין ברירה ועליי להכיר את המטבח שלה מכל דרך צורה וכו'.
בין מדפי הספרים מצאתי מחברת ולא סתם מחברת – מחברת המתכונים של אמא! התיישבתי בספה, במקום הקבוע שבו היא ישבה ומשם היה לי קשה לקום, הוצפתי בבכי לא ברור, בין שהיה קשור לישיבה במקום הקבוע של אמא בספה לבין כתב ידה לבין הכמות המטורפת של מתכונים במחברת שמסודרת לפי סדר ה א-ב ולבין הקדשה על המחברת – עבורי! כן כן עבורי.
מכאן ידעתי שהדרך סלולה לי למטבחה. ומכאן אני מנתבת את כל כאביי לאוכל שאמא כה אהבה להכין.
על כל מתכון היה רשום בצד ממי היא לקחה, מי מבין בני הבית ממש אהב, מה הייתה משפרת, מה הייתה מוסיפה וכו'.

עד שהגעתי לאות ג'. שם זה היכה בי. לא יכולתי לחשוב על משהו אחר מלבד ה-עוגת גבינה (ככה רשמה במתכון) של פסח/אפשר גם בחול. ככה המתכון רשום בדיוק.
היה לי ברור- את העוגה הזו אני חייבת להכין לשבת. וכך היה.

בהתחלה היא צנחה, אח"כ יצאה מיימית ואז יצאה סבבה. אבל אותי זה לא סיפק הרגשתי שאני חייבת למצוא פיתרון. הרי כל אחד יכול להכין עוגת גבינה ואני ששואפת לשלמות בכל הקשור בהכנת האוכל של אמא – לא מוכנה לוותר.
ואז ישבתי על האינטרנט ומצאתי כל מיני שיטות להצלחת העוגה- החל מהכנסת תבנית מים לתחתית התנור ליצירת אדים ועד סוגי גבינות בעלי מרקמים שונים שלא רק מוסיפים טעם אלא גם מתאימים לעוגות גבינה.
ולא תאמינו כמה זה הצליח לשפר את האפייה- העוגה יצאה מושלמת

אז אמא אהובה שלי – זה בשבילך!! לקחתי את האהבה הגדולה שלך לבישול ואפייה והמשכתי אותה הלאה.
מקווה שעם הזמן אעביר את אותה אהבה לילדיי שלי. אוהבת ומתגעגעת אליך מאוד.

מצרכים:
400 גרם גבינה לבנה
350 גרם גבינת שמנת נפוליאון (אני השתמשתי בחדשה מופחתת השומן)
גביע שמנת חמוצה
5 ביצים מופרדות
3 כפיות אינסטנט פודינג וניל
תמצית וניל
קליפת לימון מגוררת
1 ורבע כוסות סוכר
3 כפות קורנפלור או קמח תפו"א

ההכנה:
להקציף 5 חלבונים עם כוס סוכר.
לערבב חלמונים, שמנת, גבינה, קמח תפו"א, אינסטנט וניל, תמצית וניל וגרידת לימון.
מאחדים בתנועות קיפול את הקצף בתוך עיסת הגבינה ואופים עד שמתייצב ומזהיב.
מקררים בטמפ' החדר.
מקציפים שמנת מתוקה+שאר האינסטנט+ 1/4 כוס חלב. משטחים על הגבינה ומאחסנים במקרר.

קראת? ספרי לנו מה את חושבת

60 תגובות

  1. אהבתי. <3
    שאפו להדסי שטיין היקרה,
    אהבתי את המתכון.
    אשמח שתמשיכי לשתף
    אותנו המתכונים מבית
    אימך ז"ל היקרה.
    תודה,
    פרידה פרידנשטיין

  2. שלום לך הדסי, פניתי אליך בחודש מרץ 2015, וטרם קיבלתי תשובה. מבקשת לדעת בכמה מעלות לאפות את עוגת הגבינה, ובעיקר כמה זמן.
    תודה

  3. הדס או הדסי, תאמיני לי הדמעות זלגו לי, לא יכולה חייבת לאפות עוד השבת הקרובה ולהקדיש לאמך האהובה. קחי איתך את הרגעים היפים לנצח נצחים. תהא נשמתה צרורה בצרור החיים.

  4. שלום, במתכון – עוגת הגבינה של אמא האהובה, חסר בכמה מעלות לאפות את העוגה, ובעיקר כמה זמן. דבר שיכולים להצליח, או לא עם אפיית העוגה.
    תודה

  5. שלום,
    ראשית את מרגשת ברמות.
    ולשאלות: 400 גרם גבינה לבנה איזה כמה שומן?
    האם אפשר תחליף סוכר? ואז כמה? יש לנו בעיה של סכרת.
    הנפוליאון החדש כמה אחוזי שומן.

  6. תודה על המתכון. וכמה שאלות: בכמה מעלות לכוון את התנור, האם לחמם את התנור מראש והאם לשים תבנית מם בתחתית

    1. היי תמר-
      אז ככה- 150 מעלות
      להפעיל מראש
      ולהכניס לתנור תבנית מים בתחתית התנור
      שמחתי לעזור/ לענות

  7. מרגש מאוד!העוגה נראית מעולה! !! אמא שלך בטח היתה מבסוטית ואני בטוחה שהיא רואה הכל מלמעלה…אמא שלך באמת היתה אשה נשמה עם לב גדול

    1. שושי תודה
      אני משתמשת בתבנית קפיצית כפי שאת רואה בתמונה בגודל 24 ולפעמים 26 איך שמתחשק לי ולפי כמות האורחים שיש :)
      מקווה שעניתי לשאלתך :)

  8. מאחלת לך המון המוןןן טוב ואם אספיק להכין את זאת מחר.. אני אקדיש אותה לאמא האהובה שלך

    1. ליאת תודה
      אין קמח כי בבסיס היא עוגה לפסח (שומרי כשרות וכו)
      במקום הקמח מגיע הקורנפלור או הקמח תפוחי אדמה (אני אישית משתמשת בקורנפלור)
      ואגב- העוגה מתאימה גם לחולי צאליק :) יתרון גדול כמובן

  9. אוייייייי כמה שאני מזדהה איתך. אבא שלי נפטר לפני שנתיים והוא היה הבשלן בבית. אז אנחנו בערך באותו מצב :(

    1. בת שבע – הכאב רק גדל וגדל
      תנסי לעשות כמוני -קחי את הכאב למקום חיובי
      משהו שיעשה לך סיפוק מדהים מכל הטוב שהיה באביך
      התחושת סיפוק היא מטורפת..
      מניסיון אני אומרת

    1. אין לך מושג עד כמה עצוב..
      אבל יונית – חשוב לי לציין שלקחתי את העצב והמתקתי אותו בהמשכיות האהבה של אמא שלי לבישול ואפיה

להגיב על אלכסנדרה לבטל

האימייל לא יוצג באתר.

כתבות דומות