גבינת הנפוליאון החדשה של תנובה שהיא מופחתת שומן בחצי מהמקורית ועדיין שומרת על טעמה וצביונה של הגבינה גרמו לי ליצור את המנה הכיפית הזו.
מנה שיכולה לשמש כפתיח בארוחה חלבית או בשולחן בופה עם יין מתקתק וטוב נוסח מוסקטו.
ההכנה:
יש לקלות פלפלים כמספר הסועדים. הפלפל חייב להיות בשרני ולא פצוע וצורתו עגולה יחסית.
הקלייה בגריל חם מול מקור החום על מנת שהקליפה תשחיר.
להניח בסיר סגור במכסה כחצי שעה שהקליפה תיפרד יפה מהפלפל.
לקלוף, להניח במסננת לניקוז הנוזלים ולקרר היטב.
שלב שני:
הכנת המלית ומילוי הפלפלים
למילוי 8 פלפלים גדולים:
250 גרם גבינה בולגרית מעודנת 5%
50 גרם גבינה קשה מסוג קצ'קבל
חבילת גבינת כנען
2 מיכלי גבינת נפוליאון 16% שומן
2 ביצים קשות מגוררות
ביצה טריה גדולה
2 כפות בצל מיובש או בצל בינוני קצוץ ומטוגן במעט שמן
פלפל שחור גרוס טרי ומלח לפי טעם. לא לשכוח שיש בולגרית
כף גדושה קמח לבן
חצי שקית אבקת אפיה
בוחשים הכל יחד ומשאירים לנוח רבע שעה.
ממלאים את הפלפלים בזהירות בכף וסוגרים אותם היטב.
מי שאוהב מטוגן – טובל בביצים טרופות ובפירורי לחם ומטגן כמו שניצל.
אני בחרתי להניח בתבנית אפיה מעל דף אפיה ולפזר פירורי לחם.
מניחים קוביה קטנה של חמאה מעל כל פלפל ואופים להזהבה.
בתאבון!
20 תגובות
התמונה התחתונה ממש מגרה :)
נשמע מעניין לשבת בבוקר
אהבתי את הראעיון
נשמע טוב
מה הקוביה הקטנה מעל כל פלפל עושה בעצם..?
חייב פלפלים אדומים?
לא הבנתי איפה נכנסות הביצים קשות המגוררות..?!
לתוך המלית עצמה. עם הגבינות
מה זה השם שלו, גרוזיני?
הנפוליאון החדשה הזו היא בטעמים?
המילוי נשמע שווה שווה שווה שווה
המרכיבים כאן לכמה אנשים מספיק?
כתוב במתכון עצמו 8 מנות ראשונות – 8 פלפלים
איי איי כמה בא לי
רעיון מעולה!
עשה לי חשק ליין טוב :))
לא סובלת לקלוף פלפלים.. פשוט מכה
זה בוכרי??
לא הילית זהו אוכל בולגרי אותנטי אני בולגריה .
התמונה התחתונה עושה חשק!!!