צ'ושקי בורק. פלפלים קלויים במילוי גבינות

גבינת הנפוליאון החדשה של תנובה שהיא מופחתת שומן בחצי מהמקורית ועדיין שומרת על טעמה וצביונה של הגבינה גרמו לי ליצור את המנה הכיפית הזו.
מנה שיכולה לשמש כפתיח בארוחה חלבית או בשולחן בופה עם יין מתקתק וטוב נוסח מוסקטו.

ההכנה:
יש לקלות פלפלים כמספר הסועדים. הפלפל חייב להיות בשרני ולא פצוע וצורתו עגולה יחסית.
הקלייה בגריל חם מול מקור החום על מנת שהקליפה תשחיר.
להניח בסיר סגור במכסה כחצי שעה שהקליפה תיפרד יפה מהפלפל.
לקלוף, להניח במסננת לניקוז הנוזלים ולקרר היטב.

1

שלב שני:
הכנת המלית ומילוי הפלפלים

למילוי 8 פלפלים גדולים:
250 גרם גבינה בולגרית מעודנת 5%
50 גרם גבינה קשה מסוג קצ'קבל
חבילת גבינת כנען
2 מיכלי גבינת נפוליאון 16% שומן
2 ביצים קשות מגוררות
ביצה טריה גדולה
2 כפות בצל מיובש או בצל בינוני קצוץ ומטוגן במעט שמן
פלפל שחור גרוס טרי ומלח לפי טעם. לא לשכוח שיש בולגרית
כף גדושה קמח לבן
חצי שקית אבקת אפיה

בוחשים הכל יחד ומשאירים לנוח רבע שעה.

ממלאים את הפלפלים בזהירות בכף וסוגרים אותם היטב.

2

מי שאוהב מטוגן – טובל בביצים טרופות ובפירורי לחם ומטגן כמו שניצל.
אני בחרתי להניח בתבנית אפיה מעל דף אפיה ולפזר פירורי לחם.
מניחים קוביה קטנה של חמאה מעל כל פלפל ואופים להזהבה.

בתאבון!

קראת? ספרי לנו מה את חושבת

20 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

כתבות דומות