פודינג אורז חם בהשראת המצפן התזונתי

החלום הוא להשתתף פעם אחת במרתון. בכל שבת, כשכולם מעלים ומעלות לפייסבוק את התמונות שלהם, אני מאוד מקנאה. בא לי גם לרוץ כמוהם. לנעול נעליים, ללבוש חולצה עם מספר יפה, לאסוף את השיער בנון שאלנט, לשים אוזניות ולרוץ. עד הסוף. עד החלק שכתוב נקודת סיום.

מרתון כנרת, מרתון העמק, מרתון תל אביב, מרתון עוקף תל אביב, מרתון עוקף עוקף. לא משנה איזה אבל בא לי לקום מהספה והכביסות ולעשות שינוי.

עד שאבצע את השינוי הגופני שלי אני רוצה לשתף בחוויה מאירוע "המצפן התזונתי" של תנובה.

לפני שבוע נפגשנו קבוצת אמהות עם דיאטנית ותזונאית בכדי לרענן וללמד אותנו כמה דברים ששכחנו או שישבו להם בחלק האחורי של המחשבות.

מה כבר ידעתי?
• שכמויות הסוכר והמלח שאנחנו אוכלות מגבירות את הסיכון למחלות.
• שאחד מכל שלושה ילדים סובל מעודף משקל
• שארוחות אוכלים ליד השולחן ולא מול הטלוויזיה

מה לא ידעתי?
• שאם אני אוריד כפית סוכר (כפית אחת בלבד!!!!!!) ביום זה שווה ל 7,300 קלוריות בשנה
• מכירה את התווית ה'רגילה' הזו שעל כל המוצרים? חשוב לבדוק שהנתרן לא עובר את ה 300 מ"ג

השאלה העיקרית שעלתה במפגש היא "אז מה בעצם עושים??"
במרוץ החיים והקריירה שיש לנו מינימום זמן משפחה, איך עושים את השינוי בבית, אצלנו ובמיוחד אצל הילדים שלנו?

כחלק מתכנית המצפן התזונתי של תנובה, הם מבינים שבסה"כ אנחנו בני אדם ושינויים גדולים צריכים זמן כדי לקרות וגם אצלהם לאט לאט יוצאים מוצרים שנהפכים לבריאים (שוקו מופחת סוכר, קוטג' עם פחות מלח..ועוד..). אותו הדבר הם ממליצים גם לנו: שינויים קטנים. כל פעם משהו חדש. כל פעם עוד קצת. הכי חשוב זה ללמוד ולמדוד. ואז ללמוד, למדוד ולהשתפר.

ולגבי המרתון? אני עוד רחוקה ממנו מאוד מאוד. אבל שינויים גדולים מתחילים מצעדים קטנים. שמחה לעדכן שכחלק מקבוצת אמהות רצות באזור השרון אני כבר רצה 10 ק"מ וחוזרת הביתה מ א ו ש ר ת.

ועכשיו המתכון שלי לפודינג אורז חם
(מתוך הספר "בואו לאכול" של מיכל וקסמן)
מצרכים:
1 כוס חלב 3% שומן
3/4 כוס אורז עגול
1/2 כוס שמנת מתוקה
זרעים בודדים מתרמילי הל
4 כפות מים
2 כפות חמאה
2 כפיות סוכר
ערימה קלילה של פיסטוקים קלויים קצוצים
4 טיפות תמצית מי ורדים

ההכנה:
מביאים לרתיחה על אש בינונית את האורז, החלב, שמנת מתוקה, זרעי הל ומים בסיר כבד קטן. מדי פעם מערבבים.
משאירים לבעבע על אש נמוכה וכך מבשלים 20-25 דק' בערך, עד שרוב הנוזלים נספגים והאורז רך מאוד. ממשיכים לערבב ומורידים מהאש.
מוסיפים לאורז החם את הסוכר, חמאה ומי ורדים. מערבבים טוב עד שהכל נמס לגמרי ונעלם לתוך האורז.
מוזגים לקעריות ומקשטים מלמעלה בפיסטוקים הקצוצים.

קראת? ספרי לנו מה את חושבת

44 תגובות

  1. יופי של מתכון בריא, ממש נהדר.
    סוכרים ('רק' שתי כפיות, נכון? ממש כלום…)
    שמנת מתוקה, חמאה, אורז לבן (ועוד עגול, כלומר מהיותר עמילניים), וזה אמור להיות טוב לילדים? (או לבני אדם בכלל).

    יש כל כך הרבה דברים שעדיפים על המתכון הזה, אבל מה שמפחיד זה שיש מי שמחשיב אותו לבריא.

  2. לא הבנתי למה עושים החלב 3% ולאחר מכן מוסיפים שמנת ועוד חמאה .למה אין בשוק חלב מלא ? הכל בלוף ומסחר ליטר חלב מוסיפים עליו עוד ליטר מים שואבים ממנו חמאתו ומוכרים אותה בנפרד וביוקר .כתבתי בלי להרחיב ובלי להתפלסף בקיצור .

  3. דייסת קוואקר – יותר בריא ובלי רגשות אשם…כי יש בזה המון ויטמינים

  4. טוב מאוד שהם מורידים את הסוכר כי אצלי זה שיגרה לפני שהם יוצאים לבית ספר והם שופכים את זה על הקורנפלקס

  5. אם כל החברים שלך מעלים לפייסבוק בשבת תמונות שלהם רצים..תחליפי חברים..הכי בטוח :)

    1. אפשר לחוש את השינוי כן זה טיפה מורגש, אולי בכלל ברמה הפסיכולוגית :)) אבל אני עדיין לא מוותרת על קוטג' עם גמבות :)

  6. ארוחות באמת אוכלים מסביב לשולחן ולא מול טלביזיה. כמה פשוט ככה גאוני

  7. נשמע מבורך! הלוואי שיחלחל יותר עמוק להכרה הנזק של כמויות הסוכר/מלח הלא נשלטות

    1. כן נוו נשמע הגיוני.. כפית אחת ליום כפול 365 ימים בשנה= יותר מ 7000 קלוריות במצטבר

    1. מתכון מאוד לא בריא! חלב, שמנת, חמאה, סוכר. הכתבה בטח ממומנת על ידי תנובה. שום בריאות אין פה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

כתבות דומות