טיפים לאכילה נבונה ומתכון לברוסקטות טעימות

בשבוע שעבר הוזמנתי לסדנה מיוחדת של המצפן התזונתי של תנובה.
הרעיון מאחוריו הוא הפיכת המוצרים שלהם להרבה יותר בריאים לכולנו. הפחתת סוכרים ומלחים מהמזון היומיומי שאנחנו צורכים.

כמי שמודעת להשפעה של המזון הנכנס לגוף שלנו על מצב הרוח ובריאותינו אני מקפידה ללמוד ולהפיץ מתכונים וידע במעגלים הקרובים והרחוקים שלי.
אז מה למדתי במפגש?

עדיף לאכול בצלחת קטנה

יושבים לאכול? מומלץ להגיש את האוכל על צלחת קטנה. מבחינה פסיכולוגית זה יראה בעין כמנה גדולה יותר

פלפליה במקום מלחיה

את המלח כדאי להעביר לפלפליה (זו עם הפחות חורים) וכך בכל שקשוק יוצא פחות מלח

פחות מלוח = פחות מתוק

כשאנחנו אוכלים מזונות מלוחים אנחנו שותים יותר שתייה מתוקה, לכן כשנגביל את המלוח גם המתוק ירד

הרגיש לי טוב לשמוע שגם בתנובה מבינים שתהליכים שכאלה לוקחים זמן ולא קורים ביום אחד ולכן הטיפים נועדו כדי שנפחית בהדרגה ולא ב "זבנג וגמרנו".
עוד למדתי שבמקררים בסופר יש להם מוצרים שבדיוק לפי תכנית המצפן, גם הם הופחתו (ויופחתו עוד) מסוכרים וממלח.

וכדי להשאיר טעם מעניין, אביא כאן מתכון לברוקסטות עם מוצרלה ועגבניות שרי צלויות
מצרכים:
פרוסות בגט
עלי בזיליקום
2 כפות ממרח פסטו בתוספת שן שום קצוצה
7-8 כדורי מוצרלה חצויים

עגבניות שרי מוצקות
2 כפות שמן זית
מלח גס

ההכנה:
מחממים תנור לחום גבוה. מפזרים את העגבניות בתבנית בשכבה אחידה. מפזרים עליהן את המלח הגס ושמן הזית.
צולים אותן במרכז התנור כ 8-9 דק', עד שנוזליהן מבעבעים מתוכן והן נסדקות מעט.
מוציאים את התבנית מהתנור לצינון קל.
חוצים את הבאגט. מורחים את ממרח הפסטו. מניחים את כדורי המוצרלה החצויים ואת העגבניות הצלויות.
אופים בתנור עד שהגבינה מותכת והעגבניות מבעבעות.

קראת? ספרי לנו מה את חושבת

29 תגובות

  1. ומה אם לספר שחלב פרה מכיל המוני הורמונים של הפרה וזה גרוע לילדים? למה את זה אתם שוכחים להזכיר???

  2. אני הפסקתי לשקשק מלח מתוך מלחיה 'אמיתית' רגילה.. רק מפזרת קורט קטנטן עם היד וזהו.. חוסך המון נתרן

    1. תני לנו להחליט לבד מה טוב לנו, איך טוב לנו ובאיזה כמויות. תהיי בטוחה שהעיניים שלי פקוחות לרווחה בכל הכוח. עוצמת אותן רק בזמן שינה

  3. צלחות קטנות זה באמת גאוני! אצלנו באמת עברנו לצלחות קטנות יותר, זה מוכח

  4. מה זה השפעה של המזון הנכנס לגופנו על מצב הרוח שלנו?? איפה קוראים על זה במסודר?

  5. אהבתי את הרעיון של הברוסקטות … ..ואפילו התחברתי לרעיון של העגבניות הצלויות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

כתבות דומות