עוגת גבינה-פירורים בהשראת המצפן

עוד בילדותם הרגלתי את ילדי לצריכה מבוקרת של מזון. האהבה שלי למטבח ולבישול יצירתי שאינו צמוד למתכונים איפשרה לי לאלתר מטעמים ולהרגיל גם את בני המשפחה לשינויים בצריכת המלח, הסוכר, השומנים והפחמימות.
האמת היא שבאופן אישי אני אוהבת מאוד חלב ומוצריו ולא קיימת אופציה בה אוותר על קפה ראשון של בקר כשהוא על בסיס חלב מלא ומעט מאוד מים אם בכלל. החלב הוא בעצם נכס תזונתי של מרכיבים בריאותיים שיכולים להוות ארוחת ביניים בריאה ומזינה. כמות הסידן בכוס אחת שוות ערך ל 100 שקדים, 5 תפוזים, או 3 כוסות ברוקולי ואני עדיין מעדיפה את החלב.
כשהוזמנתי בשבוע שעבר לקחת חלק בערב מעשיר על תכנית 'המצפן התזונתי' של תנובה זכיתי להאזין שוב לדיאטניות החברה שחיזקו בנו את החשיבה עד כמה חשוב למנן את צריכת הסוכר והמלח כבר מגיל צעיר ולא רק כאשר הרופא אוסר עלינו. את המוצרים שהוציאה תנובה לשוק תחת תכנית חשובה זו כבר כללתי בסל הקניות שלי ויותר מכל אהבתי את הקוטג' מופחת הנתרן שזכה במוצר השנה 2014.
על כל מוצר שאנו קונים קיימת טבלת ערכים תזונתיים שאני מקפידה לקרוא בעיקר כאשר אני רוכשת את המוצר בפעם הראשונה. גם כאשר כמות הקלוריות נראית לי סבירה, אני עדיין ממליצה גם לכם לוותר על אותו מוצר שכמות הנתרן שבו עוברת את 300 המ"ג למאה גרם מוצר וכשהסוכרים השונים שבו מופיעים בשלושה המרכיבים הראשונים, הדומיננטיים של המוצר. כך נרחיק מהבית מזונות שמוטב לנו לצרוך לעיתים רחוקות או בכלל.

אקנח בעוגת גבינה-פירורים ללא אפייה של פסקל פרץ-רובין, שהיא ללא ספק אחת העוגות האהובות ביותר אצלנו. העוגה מתאימה להקפאה ומיועדת לתבנית בקוטר 26-24 ס"מ.
קליק לפורטל הקולינרי של פסקל

מצרכים לתחתית העוגה:
11/2 כוסות פירורי ביסקוויטים
100 גרם חמאה מומסת
אופן הכנה:
להכנת תחתית העוגה – מערבבים היטב את פירורי הביסקוויטים עם החמאה המומסת. מהדקים 3/4 מכמות הבצק על התבנית ושומרים את הרבע הנותר לציפוי העוגה.
להכנת המלית – מערבבים בקערה את הגבינה והסוכר. בסיר קטן ממִסים את הג'לטין עם המים הקרים, מוסיפים את המים החמים ומבשלים כשתי דקות על להבה נמוכה, תוך כדי בחישה. מצננים מעט ובוחשים אל תוך הגבינה.
מקציפים את השמנת המתוקה במערבל חשמלי תוך הוספת 4 כפות סוכר, ומקפלים אל תערובת הגבינה.
יוצקים את תערובת הגבינה על שכבת הפירורים, מקררים 20 דקות ומפזרים מעל הגבינה את פירורי הביסקוויטים הנותרים. מאחסנים במקרר כ 3 שעות לפני ההגשה.
מצרכים למלית:
2 גביעי גבינה לבנה 5% שומן דל נתרן
¾ כוס סוכר
1 שקית ג'לטין (14 גרם)
¼ כוס מים קרים
¼ כוס מים חמים
2 מכלי שמנת מתוקה להקצפה (500 מ"ל)
4 כפות סוכר
לעיטור: פירורי בצק מהבסיס

אודות ריקי ברוך

מאמנת אישית מוסמכת. עיתונאית רשת, בעלת בלוג אישי וטור קבוע בפורטל עשר פלוס. נשואה. אמא של יערה (28) ויניב (25). מקיימת תא משפחתי המתנהל על אורח חיים בריא ומשלבת בישול יצירתי בהנאה.

השאירי תגובה

כתובת האימייל לא תפורסם.

32 תגובות

  1. מיטל גל
    אבל מה עדיף? שקדים או חלב?

    אבל מה עדיף? שקדים או חלב?

  2. רלי מוסיק
    תודה על המתכון

    תודה על המתכון

  3. יעל גלאי
    כתבה חשובה! תודה אני משתפת

    כתבה חשובה! תודה אני משתפת

  4. אלינה
    אמאשל, מתי תפתחו כבר מסעדה?! :) :) :)

    אמאשל, מתי תפתחו כבר מסעדה?!
    :) :) :)

  5. פביאנה
    חייבים ג'לטין? או שאפשר לוותר עליה באיזו דרך

    חייבים ג'לטין? או שאפשר לוותר עליה באיזו דרך

    • מצטטת את פסקל: לא אי אפשר לוותר .אפשר לנסות עם אינסטנט פודינג אבל אני עצמי עדין לא בדקתי זאת.

      מצטטת את פסקל:
      לא אי אפשר לוותר .אפשר לנסות עם אינסטנט פודינג אבל אני עצמי עדין לא בדקתי זאת.

  6. נטלי ג'רופי
    ערב מעשיר על המצפן התזונתי? איפה נרשמים לכזה??

    ערב מעשיר על המצפן התזונתי? איפה נרשמים לכזה??

  7. ליאת נסגי
    זו עוגה שאחרי הקפאה היא עוד יותר שווה!

    זו עוגה שאחרי הקפאה היא עוד יותר שווה!

    • זו אופציה של הכנה מראש אנישותפה לחשיבה שלך. תודה

      זו אופציה של הכנה מראש אנישותפה לחשיבה שלך. תודה

    • לורה בוזגלו עמרן
      לגמרי! נכון מאוד

      לגמרי! נכון מאוד

  8. טוני רשף כהנא
    מה זה ערב של תכנית המצפן התזונתי??? גם אני רוצה גם אני גם אני

    מה זה ערב של תכנית המצפן התזונתי??? גם אני רוצה גם אני גם אני

  9. חני ויסמן
    איך אפשר קפה על הבוקר בלי חלב? :) :)

    איך אפשר קפה על הבוקר בלי חלב? :) :)

    • אני לא מוותרת על החלב. זו מנת מזון עבורי עם הקפה.

      אני לא מוותרת על החלב. זו מנת מזון עבורי עם הקפה.

  10. מהה
    מהה זה עיתונאית רשת חח??

    מהה זה עיתונאית רשת חח??

    • בלוגרית שכותבת ברשת ולא בעיתונות המודפסת. ותודה ששאלת. (למרות שהתכוונת לנגח...)

      בלוגרית שכותבת ברשת ולא בעיתונות המודפסת.
      ותודה ששאלת. (למרות שהתכוונת לנגח…)

  11. גלוריה
    איזה דבר יפהפה

    איזה דבר יפהפה

  12. חן יאיר קפלן
    עזבו מופח סוכר ומלח....אנחנו מנסים להפחית במוצרים שמבוססים על מוצרים מן החי

    עזבו מופח סוכר ומלח….אנחנו מנסים להפחית במוצרים שמבוססים על מוצרים מן החי

  13. הדס שינדלר עזרא
    נראה טוב

    נראה טוב

  14. אבישג וקסלר
    למי יש סבלנות לקרוא את טבלת הערכים בכל מוצר?

    למי יש סבלנות לקרוא את טבלת הערכים בכל מוצר?

  15. מירי אייזיק
    בקוטג' מופחת שלהם יש גם עם טעמים? עם זיתים וכאלה??

    בקוטג' מופחת שלהם יש גם עם טעמים? עם זיתים וכאלה??

    • כרגע רק קוטג' לבן והוא מעולה.... אני מזמינה קודם קוטג' כזה על 3% שומן. לפני הטעמים. את הטעמים ניתן…

      כרגע רק קוטג' לבן והוא מעולה….
      אני מזמינה קודם קוטג' כזה על 3% שומן. לפני הטעמים. את הטעמים ניתן להוסיף לבד.

  16. דניאל עיני
    עוגת גבינה פירורים זה הדבר ב ה הידיעה!!

    עוגת גבינה פירורים זה הדבר ב ה הידיעה!!

  17. שרון באייר
    מה זאת אומרת שווה ל 100 גרם שקדים? מאיזו בחינה?

    מה זאת אומרת שווה ל 100 גרם שקדים? מאיזו בחינה?

    • משמע שכדי לקבל את כמות הסידן השווה למצויין מעל יש לאכול 100 גרם שקדים שערכם הקלורי רב הרבה יותר.

      משמע שכדי לקבל את כמות הסידן השווה למצויין מעל יש לאכול 100 גרם שקדים שערכם הקלורי רב הרבה יותר.

  18. רותם ביטוןן גרשון
    וואיייי עוגת גבינה פירורים זו החולשה שלי

    וואיייי עוגת גבינה פירורים זו החולשה שלי

אהבת? בואי לעשות לנו לייק גם בפייסבוק