שינויים חכמים בתזונה ומרק כתום עם חלב קוקוס

כל שבוע אני עושה קניות בסופר הקרוב לביתי, כל שבוע מעמיסה את המקרר והארונות במאכלים האהובים על משפחתי. כל שבוע חושבת אם אני קונה נכון, אם המצרכים הנכנסים אליי הביתה ואז לגוף, מתאימים לנו ואולי משהו צריך להשתנות.
בכל מפגש עם חברותיי אנחנו דנות בסוגיית המשקל, מה מותר ומה אסור, כמה סוכר וכמה מלח וצוחקות על כך שהגיל 'עושה את שלו' ואנחנו חייבות להתחיל לשמור.
כשחברתי סיפרה לי שאמורה להיערך הרצאה בנושא תזונה, ביקשתי לדעת מעט פרטים וכשזו הוסיפה שזה בתנובה בנושא 'המצפן התזונתי' שלהם, הבנתי שאני חייבת להיות שם.
בערב המפגש, הגעתי עם ראש פתוח ורצון לדעת וללמוד ואכן כך היה.
תזונאית ודיאטנית הסבירו על ידי מצגות בצורה ברורה איך מתחילים בשינוי ומהחלטה קטנה כמו להפחית את כפיות הסוכר בקפה אותו אני שותה כמה פעמים ביום ובכך לחסוך קלוריות מיותרות, כמו כן לבשל עם פחות מלח כי אל המוצרים אותם אני צורכת נכנס מלח כבר בתהלים הייצור.
למדתי כיצד להביט ולקרוא נכון את טבלת הערכים התזונתיים של המזונות שאני רוכשת, אומנם זה עוד זמן יקר אותו אני מבלה בסופר אך זה ממש לטובה.
ולמרות כל הלמידה והרצון לשינוי הבריאותי, כשהגעתי הביתה עם המעדנים החדשים או הגבינה השונה, ילדתי לא הסכימה לטעום והתפתח ויכוח בשעת ארוחת הערב שלא ציפיתי לו, היא – כמו כל ילדה אחרת, רגילה למה שאכלה ופחדה לטעום משהו אחר ואז נזכרתי שהדיאטנית הסבירה והדגישה את נושא הרגלי האכילה אצל ילדים והחלטתי שלא ללחוץ ופשוט להניח את המוצרים על השולחן עם שאר הדברים מתוך אמונה שעוד כמה ימים יתרחש שינוי.

ואכן השינוי לא איחר לבוא ובאחד הימים הילדה ניגשה בשעות אחר הצהרים אל המקרר ובחרה מעדן מיוזמתה שלא טעמה לפני כן ופשוט אכלה מבלי לומר מילה, רק כשסיימה ניגשה אלי בבגרות וסיפרה לי שהוא היה טעים ואם אוכל לקנות לה עוד.

החיים טומנים בתוכם שינויים רבים ולא תמיד לנו יש את האפשרות להחליט אם זה טוב לנו או אם זה לא, אבל בכל הקשור לגוף שלי ושל ילדיי, האחריות היא רק בידיי.
מתכון למרק דלעת עם חלק קוקוס שאני חייבת לשתף
מצרכים:
בצל קצוץ דק
500 גרם דלעת
תפו"א בינוני קלוף וחתוך לפרוסות
1/2 פחית חלב קוקוס
1 כפית אבקת קארי
כפית אבקת ג'ינג'ר
כף בוטנים מרוסקים קלויים
פלפל שחור
1/3 כפית מלח
2-3 טיפות רוטב סויה

ההכנה:
מטגנים את הבצל במעט שמן. קולפים את הדלעת וחותכים לקוביות. כשהבצל מזהיב מוסיפים את הדלעת וממלאים מים עד כיסוי. מוסיפים אבקת קארי וג'ינג'ר ואת תפוח האדמה ומרתיחים.
מבשלים עד שהדלעת ותפוח האדמה רכים. מצננים מעט וטוחנים את תוכן הסיר עד מחית חלקה.
מוסיפים את חלב הקוקוס ומערבבים היטב. מרתיחים שוב. מפזרים את הבוטנים הקלויים ומגישים.

אודות שרון בריגל סלומון

אמא לשני ילדים, בת 38. עוסקת בשיווק ומנהלת חיי משפחה למופת

השאירי תגובה

כתובת האימייל לא תפורסם.

26 תגובות

  1. אריאנה
    מתכון נהדר- אין כמו שילוב של דלעת ותפו"א

    מתכון נהדר- אין כמו שילוב של דלעת ותפו"א

  2. ניקול
    נפל עליי תאבון אכזרי

    נפל עליי תאבון אכזרי

  3. סטלה רז אלימלך
    מקסים! אהבתי

    מקסים! אהבתי

  4. רחלי
    איזה כלים מדהימים!! מקרמיקה?

    איזה כלים מדהימים!! מקרמיקה?

  5. שרית מנסנו
    לדעתי קרם קוקוס עדיף..

    לדעתי קרם קוקוס עדיף..

  6. אליה בן נון
    האחריות תמיד בידינו ובשליטתנו. אבל לא תמיד יש אנרגיות להשקיע ככה בקביעות

    האחריות תמיד בידינו ובשליטתנו. אבל לא תמיד יש אנרגיות להשקיע ככה בקביעות

  7. תמי אטיאס צבי
    ג'ינג'ר וקארי ביחד מרגיש לי דומיננטי מדי

    ג'ינג'ר וקארי ביחד מרגיש לי דומיננטי מדי

  8. ניצן חדד זבולון
    בת כמה הילדה שהיא כזו בוגרת??

    בת כמה הילדה שהיא כזו בוגרת??

  9. מוריה דיקסטרו
    דוד שלי עושה מרק דלעת מוקרם עם כוסברה וגרגירי חומוס. משהו מיוחד

    דוד שלי עושה מרק דלעת מוקרם עם כוסברה וגרגירי חומוס. משהו מיוחד

  10. דורית סלטון
    אפשר לוותר על הרוטב סויה ולהגדיל לכפית מללח?

    אפשר לוותר על הרוטב סויה ולהגדיל לכפית מללח?

  11. רלי ששון כהן
    גם אצלנו כל הזמן אנחנו צוחקות שחייבים לשמור ושהגיל עושה את שלו

    גם אצלנו כל הזמן אנחנו צוחקות שחייבים לשמור ושהגיל עושה את שלו

  12. דבי ממנוב רובין
    הקטנטונת שלי בת 7 חוד' מכורה למרק ירקות כתומים :) :)

    הקטנטונת שלי בת 7 חוד' מכורה למרק ירקות כתומים :) :)

  13. טליה מאייר
    יאמי. כמה אני אוהבת מרקים עם דלעת

    יאמי. כמה אני אוהבת מרקים עם דלעת

  14. רותם קסלר מאירוב
    אבל למה את עושה קניות בסופר הקרוב לבית??? לא יקר מדיי?

    אבל למה את עושה קניות בסופר הקרוב לבית??? לא יקר מדיי?

  15. טלי יהודה סגל
    אני גם רוצה להשתתף במפגש כזה! מתי יש עוד?

    אני גם רוצה להשתתף במפגש כזה! מתי יש עוד?

  16. זיאה
    הלוואי ששלי היו מנסים מעדנים שהם לא מכירים וטועמים אותם בלי דיעות קדומות

    הלוואי ששלי היו מנסים מעדנים שהם לא מכירים וטועמים אותם בלי דיעות קדומות

  17. סימונה
    אפשר בטטה במקום תפו"א..ואז יוצא עוד יותר סמיך

    אפשר בטטה במקום תפו"א..ואז יוצא עוד יותר סמיך

  18. אמה בוסי
    יאמי!! נשמע מהמם

    יאמי!! נשמע מהמם

  19. רימה אפלבוים
    אפשר לוותר על הבוטנים הקלויים..ולפזר בצל ירוק כמו בתמונה :))))

    אפשר לוותר על הבוטנים הקלויים..ולפזר בצל ירוק כמו בתמונה :))))

  20. הילה גרינברג שורץ
    עשה לי חשק למרק!! למרות שהקיץ הגיע והימים כאלו חמים

    עשה לי חשק למרק!! למרות שהקיץ הגיע והימים כאלו חמים

  21. בת חן
    מה זו ההרצאה הזו של תנובה? נשמע לי מעניין ולא ראיתי פרסומים על זה

    מה זו ההרצאה הזו של תנובה? נשמע לי מעניין ולא ראיתי פרסומים על זה

  22. בתיה יוסיפוב
    איך רק 1/3 כפית מלח על כזה מרק?

    איך רק 1/3 כפית מלח על כזה מרק?

  23. ענת צוק גלינסקי
    רעיון נחמד. אהבתי את המתכון

    רעיון נחמד. אהבתי את המתכון

  24. שושי דנינו
    אבל במה מחליפים את המלח??

    אבל במה מחליפים את המלח??

  25. אורלי ליזרוביץ חפץ
    נראה טוב!!! והשילוב של דלעת ותפו"א בכלל קטלניייי

    נראה טוב!!! והשילוב של דלעת ותפו"א בכלל קטלניייי

אהבת? בואי לעשות לנו לייק גם בפייסבוק