שינויים חכמים בתזונה ומרק כתום עם חלב קוקוס

כל שבוע אני עושה קניות בסופר הקרוב לביתי, כל שבוע מעמיסה את המקרר והארונות במאכלים האהובים על משפחתי. כל שבוע חושבת אם אני קונה נכון, אם המצרכים הנכנסים אליי הביתה ואז לגוף, מתאימים לנו ואולי משהו צריך להשתנות.
בכל מפגש עם חברותיי אנחנו דנות בסוגיית המשקל, מה מותר ומה אסור, כמה סוכר וכמה מלח וצוחקות על כך שהגיל 'עושה את שלו' ואנחנו חייבות להתחיל לשמור.
כשחברתי סיפרה לי שאמורה להיערך הרצאה בנושא תזונה, ביקשתי לדעת מעט פרטים וכשזו הוסיפה שזה בתנובה בנושא 'המצפן התזונתי' שלהם, הבנתי שאני חייבת להיות שם.
בערב המפגש, הגעתי עם ראש פתוח ורצון לדעת וללמוד ואכן כך היה.
תזונאית ודיאטנית הסבירו על ידי מצגות בצורה ברורה איך מתחילים בשינוי ומהחלטה קטנה כמו להפחית את כפיות הסוכר בקפה אותו אני שותה כמה פעמים ביום ובכך לחסוך קלוריות מיותרות, כמו כן לבשל עם פחות מלח כי אל המוצרים אותם אני צורכת נכנס מלח כבר בתהלים הייצור.
למדתי כיצד להביט ולקרוא נכון את טבלת הערכים התזונתיים של המזונות שאני רוכשת, אומנם זה עוד זמן יקר אותו אני מבלה בסופר אך זה ממש לטובה.
ולמרות כל הלמידה והרצון לשינוי הבריאותי, כשהגעתי הביתה עם המעדנים החדשים או הגבינה השונה, ילדתי לא הסכימה לטעום והתפתח ויכוח בשעת ארוחת הערב שלא ציפיתי לו, היא – כמו כל ילדה אחרת, רגילה למה שאכלה ופחדה לטעום משהו אחר ואז נזכרתי שהדיאטנית הסבירה והדגישה את נושא הרגלי האכילה אצל ילדים והחלטתי שלא ללחוץ ופשוט להניח את המוצרים על השולחן עם שאר הדברים מתוך אמונה שעוד כמה ימים יתרחש שינוי.

ואכן השינוי לא איחר לבוא ובאחד הימים הילדה ניגשה בשעות אחר הצהרים אל המקרר ובחרה מעדן מיוזמתה שלא טעמה לפני כן ופשוט אכלה מבלי לומר מילה, רק כשסיימה ניגשה אלי בבגרות וסיפרה לי שהוא היה טעים ואם אוכל לקנות לה עוד.

החיים טומנים בתוכם שינויים רבים ולא תמיד לנו יש את האפשרות להחליט אם זה טוב לנו או אם זה לא, אבל בכל הקשור לגוף שלי ושל ילדיי, האחריות היא רק בידיי.
מתכון למרק דלעת עם חלק קוקוס שאני חייבת לשתף
מצרכים:
בצל קצוץ דק
500 גרם דלעת
תפו"א בינוני קלוף וחתוך לפרוסות
1/2 פחית חלב קוקוס
1 כפית אבקת קארי
כפית אבקת ג'ינג'ר
כף בוטנים מרוסקים קלויים
פלפל שחור
1/3 כפית מלח
2-3 טיפות רוטב סויה

ההכנה:
מטגנים את הבצל במעט שמן. קולפים את הדלעת וחותכים לקוביות. כשהבצל מזהיב מוסיפים את הדלעת וממלאים מים עד כיסוי. מוסיפים אבקת קארי וג'ינג'ר ואת תפוח האדמה ומרתיחים.
מבשלים עד שהדלעת ותפוח האדמה רכים. מצננים מעט וטוחנים את תוכן הסיר עד מחית חלקה.
מוסיפים את חלב הקוקוס ומערבבים היטב. מרתיחים שוב. מפזרים את הבוטנים הקלויים ומגישים.

קראת? ספרי לנו מה את חושבת

26 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

כתבות דומות