טפנד זיתים והדרך אל האושר

מה בא לך? שאלתי את בת ה 3 וחודש שלי
להיות מאושרת! היא הפתיעה וענתה בלי למצמץ
מה?? מילמלתי בהלם
להיות מאושרת! היא חזרה שוב, משמע אין מקום לטעויות

טוב, לא לתשובה הזו ציפיתי. בסך הכל שאלתי מה בא לה לארוחת ערב. המגוון אצלנו לא ענק, כי היא בררנית לא קטנה, אז בדרך כלל הבחירה היא בין כריך עם חומוס וגזר בצד או כריך עם גבינה לבנה עם מלפפון ועגבניה בצד או חביתה עם קוטג' וגזר בצד.
וכשהיא ענתה לי ככה את המשפט המיוחד הזה חשבתי כמה היא החכמה הגורה הזו שלי, כי בדיוק שבוע לפני כן השתתפתי בסדנה מיוחדת של תנובה בנושא 'המצפן התזונתי'.. המהלך העצום הזה שלהם בו הם מפחיתים סוכרים ומלחים ממוצרים כמו מעדנים, שוקו, קוטג', גבינה לבנה וכו' ומורידים כמויות עצומות של נתרן מהמאכלים שנמצאים בכל מקרר.
כשהיא ענתה לי ככה את המשפט המפתיע הזה חשבתי לעצמי כמה היא מדויקת הילדונת שלי, כמה היא קלטה וקלעה למצב, בו אני הכי רוצה שהיא תהיה מאושרת, שהיא תהיה בריאה, שהיא תקבל את כל אבות המזון שהיא צריכה ובמידה הנכונה, בפרופורציות.
המסר העיקרי איתו יצאתי מסדנת 'המצפן התזונתי' של תנובה הוא פרופורציות. מינונים. כמויות. הבנתי שאפשר לצורך מוצרים בריאים ומופחתי קלוריות בלי לוותר על הטעם. הבנתי שבצעדים מדודים ומדורגים אפשר להגיע לתוצאות יפות ולשינוי מהותי לאורך זמן. הבנתי שמהפך אמיתי לא עושים בצורה דרסטית אלא בצעדים קטנים וחכמים. כי שינויים קטנים מובילים לשינוי גדול רציני.
אז ארוחות הערב אצלנו לא השתנו בעיקרן. הן עדיין כוללות קוטג' או חומוס או גבינה לבנה עם ירקות בצד כמו מלפפון, גזר ועגבניה. אבל הגבינה והקוטג' הם בריאים יותר, מהמופחתי נתרן. ויש גם מתכון חדש מעניין שאשמח לשתף אתכן בו.

טפנד זיתים

מצרכים:
150 גרם זיתי קלמטה
1/3 כפית מיץ לימון
ממש מעט מלח
גרידת לימון
גבעול טימין
2 שיני שום
1/3 כוס שמן זית

הכנה:
שמים במעבד מזון את הזיתים, המלח, גרידת הלימון והשומים. טוחנים בפולסים עד שמתקבלת עיסה לא חלקה.
מכניסים לצנצנת או קערה, מערבבים פנימה את שמן הזית ומיץ הלימון. שומרים במקרר

אודות ריבי שטיימן

עד שאני אצליח להיות אמא במשרה מלאה ועקרת בית במשרה מלאה מאוד, אני מנהלת מוצר בחברת השקעות ומתאמנת בזמני החופשי (שלא באמת יש לי) בשחייה ובכדורעף

השאירי תגובה

כתובת האימייל לא תפורסם.

28 תגובות

  1. עדי גרוסבלד
    רק לחשוב על כל הפעמים שאני מוסיפה סתם מלח נהיה לי רעע ע

    רק לחשוב על כל הפעמים שאני מוסיפה סתם מלח נהיה לי רעע ע

  2. מאיה רווח פחימה
    אבל מה זה סדנא של המצפן? ואיך מקבלים פרטים על הרשמה?

    אבל מה זה סדנא של המצפן? ואיך מקבלים פרטים על הרשמה?

  3. אלבינה
    הילדים שלי חוליםםםםםם על המעדני קרלו

    הילדים שלי חוליםםםםםם על המעדני קרלו

  4. לירז רוזנבאום
    ואני דמיינתי שזה ממרח כבד קצוץ בתמונה...וזה מה שמתחשק לי עכשיו באמצע הלילה :((

    ואני דמיינתי שזה ממרח כבד קצוץ בתמונה…וזה מה שמתחשק לי עכשיו באמצע הלילה :((

    • רינת אבקסיס
      חחייי זה מה שגם לי היה נראה

      חחייי זה מה שגם לי היה נראה

  5. כלנית פאיז שוקרון
    לכמה זמן זה נשמר טוב במקרר?

    לכמה זמן זה נשמר טוב במקרר?

  6. ליליה
    התמונה מעצבנת מרוב שהיא ברורה :))

    התמונה מעצבנת מרוב שהיא ברורה :))

  7. שינדר חנה
    נראה נפלא,ילדה לטעמי בדיוק, ועכשיו, כמה זמן נשמר? והאם נשמר במקרר?

    נראה נפלא,ילדה לטעמי בדיוק, ועכשיו, כמה זמן נשמר? והאם נשמר במקרר?

  8. מירית זוטוב
    אהבתי יאממייי

    אהבתי יאממייי

  9. יערה
    החולשה שלי זה זיתים.. ועוד עכשיו כשאני בסוף ההריון :))

    החולשה שלי זה זיתים.. ועוד עכשיו כשאני בסוף ההריון :))

  10. אידית רוזנפלד
    שתנובה יתחילו עם להוריד את כמויות ההורמונים והדלקות ממוצרי החלב שלהם..ואז נקשיב להם

    שתנובה יתחילו עם להוריד את כמויות ההורמונים והדלקות ממוצרי החלב שלהם..ואז נקשיב להם

  11. עירית בקר
    נשמע טוב!!

    נשמע טוב!!

  12. גלי ארזי פרקש
    ענקקק מאיפה היא באה עם היציאה הזו?!

    ענקקק מאיפה היא באה עם היציאה הזו?!

  13. רינת מועלם
    חבר של בעלי מכין משהו דומה עם צלפים

    חבר של בעלי מכין משהו דומה עם צלפים

  14. אפרת היילמן
    הקרלו שיש למכירה בימים אלו הם כבר המופחתים?

    הקרלו שיש למכירה בימים אלו הם כבר המופחתים?

  15. שלומית
    מישהו יכול להסביר מהזו הסדנה הזו? נשמע מעולה ולא ראיתי שום פרסום עליה

    מישהו יכול להסביר מהזו הסדנה הזו? נשמע מעולה ולא ראיתי שום פרסום עליה

  16. אבישג ברנע סוקניק
    חמותי עושה משהו דומה אבל עם זיתים שחורים רגילים..וגם עם אנשובי :))))

    חמותי עושה משהו דומה אבל עם זיתים שחורים רגילים..וגם עם אנשובי :))))

  17. תירזה
    אבל למה חומוס?? בשביל מה זה טוב?

    אבל למה חומוס?? בשביל מה זה טוב?

    • רווית
      מה אכפת לך?? למה לדחוף את האף???? שכל אחד יעשה בבית שלו מה בא לו

      מה אכפת לך?? למה לדחוף את האף???? שכל אחד יעשה בבית שלו מה בא לו

  18. ספיר בן תורה
    איזה כיף לך שהיא אוכלת גזר... ...הלוואי עלייייי

    איזה כיף לך שהיא אוכלת גזר… …הלוואי עלייייי

    • נעמי
      כןן חחח זה בדיוק מה שאני חשבתי

      כןן חחח זה בדיוק מה שאני חשבתי

  19. סיגל יעקובסון
    זיתים גם ככה הם מלוחים אז לשים לב לשים קורט קל של מלח בלבד

    זיתים גם ככה הם מלוחים אז לשים לב לשים קורט קל של מלח בלבד

  20. מיכל שם טוב
    הזדהות!! מי לא רוצה שהגורים שלה יהיו מאושרים?!?!

    הזדהות!! מי לא רוצה שהגורים שלה יהיו מאושרים?!?!

  21. סוזי אשכנזי שטראוס
    מה זה הסדנה הזאת?? באיזה צורה ניתן להגיע אליה?

    מה זה הסדנה הזאת?? באיזה צורה ניתן להגיע אליה?

  22. נטע גרוסמן
    אפשר להכפיל את כמות הזיתים וכך להגדיל את כל הכמויות?

    אפשר להכפיל את כמות הזיתים וכך להגדיל את כל הכמויות?

  23. רעות תמיר דבח
    איזו ילדה מקסימה! אין על ההברקות שלהם

    איזו ילדה מקסימה! אין על ההברקות שלהם

  24. נריה רוזנצוויג
    שינויים קטנים תמיד מביאים לשינוי גדול, זה ידוע.בכל תחום

    שינויים קטנים תמיד מביאים לשינוי גדול, זה ידוע.בכל תחום

  25. מיטל קורן דובדבני
    חחח אהבתי את הגישה של הילדה!! נשמעת דבש! והאם חייבים זיתי קלמטה?

    חחח אהבתי את הגישה של הילדה!! נשמעת דבש!
    והאם חייבים זיתי קלמטה?

אהבת? בואי לעשות לנו לייק גם בפייסבוק