מתכון מרילן קניידל של סבתא מינה

'תבואו לסבתא ליצי, היא מכינה מרילן קניידל'. זו הייתה הסיסמא כדי לכנס את כל המשפחה יחד לארוחת שישי.
משמשים עטופים בבצק כשבזמן הארוחה שומעים מסביב לשולחן רק את שלושת המילים 'אצל מי הסוכר?' ו 'מי רוצה עוד?'
סבתא מינה שהתחתנה עם סבא עמוס שהוא הבן של סבתא ליצי מכינה היום את המרילן קניידל הכי טובים שתטעמו.
היא שומרת על הטעם והאהבה ומתוך מחברת המתכונים שלה היא משתפת אותנו במתכון הסודי.

לזכרה של סבתא

לבצק:
500 גרם פירה תפו״א קר ללא גושים חלק חלק
1 ביצה+חלמון
כפית מלח
2 כפות סולת
25 גרם חמאה רכה
250 (כוס) קמח
20 קוביות סוכר
20 משמשים


לציפוי:
100 גרם פירורי לחם
100 גרם חמאה
סוכר-רק כשהכל מוכן ומבושל מוסיפים סוכר למי שרוצה


הכנה:
לפירה החם (טחינה במטחנת בשר) מוסיפים חמאה ומצננים
כשמתקרר מוסיפים ביצה, חלמון, סולת ומלח. את הקמח נוסיף לאט לאט עד שמתקבל בצק נוח לעבודה.
מגלגלים את הבצק ל״נקניק״ עבה של כ 7 ס״מ עובי וחותכים ממנו פרוסות בעובי של כ 1 ס״מ. משטחים מעט את עיגול הבצק בידיים ושמים במרכז משמש מגולען עם קוביית סוכר בתוכו. מצפים אותו בבצק עד שמתקבל כדור עגול חלק.
בסיר מים גדול מרתיחים הרבה מים ואז מכניסים אחד אחרי השני. מורידים מעט את הלהבה ונותנים להם להיות במים עד שצפים כ 8 דקות.
עם מזלג מוודאים שאף כדור לא נדבק לקרקעית הסיר.
מוציאים מהמים, מסננים בעדינות רבה ומניחים על נייר סופג.
במקביל, ממיסים במחבת גדולה 100 גרם חמאה ו 100 גרם פירורי לחם שיהיה קריספי. לשמור על התערובת שלא תישרף.
מגלגלים את הכדורים בפירורי הלחם.

חוצים כל כדור לשניים ומוסיפים סוכר לפי הטעם.

לייק אם אהבת וב ת י א ב ו ן!

אודות אביטל זוננשיין

מאמינה במילה הכתובה ובכוח שבה. מייסדת אתר אמא של, אשת תקשורת, אמא לאחד. אוהבת גאדג'טים, חורף, ואת אירופה בחורף

השאירי תגובה לשי לי רוזן בטל תגובה

כתובת האימייל לא תפורסם.

11 תגובות

  1. סבינה אסרף
    פעם היינו שומרות את המתכונים במחברת או על מפיות חחחח היום זה שמור בקובץ. תודה על המתכון!

    פעם היינו שומרות את המתכונים במחברת או על מפיות חחחח
    היום זה שמור בקובץ.
    תודה על המתכון!

  2. תמי פסח שטיינברג
    געגועיי לסבתא שלי

    געגועיי לסבתא שלי

  3. שימרית נחום
    איך אני אוהבת מריל!!!!! בוינה מכינים כאלו

    איך אני אוהבת מריל!!!!! בוינה מכינים כאלו

  4. הדס אמונה
    בחמישי בערב הכנתי את הקציצות של סבתא מינה והן נחופו מהשולחן בשניות. המתכון של המשמש נראה לי מסובך וגדול עליי…

    בחמישי בערב הכנתי את הקציצות של סבתא מינה והן נחופו מהשולחן בשניות. המתכון של המשמש נראה לי מסובך וגדול עליי אבל תודה

  5. לילי ולד
    אוהבת מאודדד את המתכונים שלכם

    אוהבת מאודדד את המתכונים שלכם

  6. הדס אזורה
    מתכון משגע וסיפור מקסים

    מתכון משגע וסיפור מקסים

  7. דנה מרטון
    צריך להגיש את זה חם?

    צריך להגיש את זה חם?

  8. קרן אסיף
    מתאים לי כזה. אתם עושים משלוחים?

    מתאים לי כזה. אתם עושים משלוחים?

  9. רביטל
    סבתא שלי הייתה מכינה אבל קראה לזה גומבוץ'

    סבתא שלי הייתה מכינה אבל קראה לזה גומבוץ'

    • חיה
      ההונגרים קוראים לזה גומבוץ ויש כל מיני סוגים...

      ההונגרים קוראים לזה גומבוץ ויש כל מיני סוגים…

  10. שי לי רוזן
    נראה מעולה!!!

    נראה מעולה!!!

אהבת? בואי לעשות לנו לייק גם בפייסבוק