מתכוני ראש השנה של חלי ממן

ראש השנה מגיע ומביא איתו את הארוחות המשפחתיות.
בואי להכיר מתכונים טעימים, מיוחדים ומעניינים שישדרגו לך את שולחן החג, מאת חלי ממן, קבוצות תמיכה להרזיה ואורח חיים בריא

דלעת עם קינמון – חופשי, בשפיות

מצרכים:
1 דלעת
1 כף שמן
בצל
קינמון

ההכנה:
מסדרים את הבצל בפלחים בתחתית סיר, מעל מפזרים את הדלעת חתוכה למלבנים. מוזגים כף שמן וקינמון. מוסיפים 2 כוסות מים ונותנים לדלעת להתבשל על אש גבוהה בהתחלה, עד שהמים מתאדים. אז מורידים את הלהבה לאש קטנה וממשיכים לבשל עד שהדלעת רכה.

תפוח בדבש – 4 מנות, כאשר כל מנה= ארוחת לילה/ארוחת ביניים אחה"צ

מצרכים:
4 תפוחי עץ ירוקים מסוג גרנד סמית'
12 אגוזי מלך לא קלויים
14 שקדים לא קלויים
3 כפות דבש
2 כפיות קינמון
1/2 כפית אגוז מוסקט
1/4 כוס מים חמימים

ההכנה:
מחממים תנור ל 100 מעלות וממלאים תבנית במים חמימים (בגובה של כ-2 ס"מ מתחתית התבנית). יוצרים חור חלול בכל תפוח ומוציאים את ליבת התפוחים.
קוצצים אגוזי מלך ושקדים גס, מוסיפים קינמון ואגוז מוסקט ויוצרים תערובת.
ממלאים את התפוחים ומניחים בזהירות על התבנית עם המים.
מזליפים דבש מעל התפוחים ומכניסים לתנור למשך 20 דקות עד לריכוך. יש לאפות עד לריכוך התפוחים, על מנת שלא יאבדו את צורתם.

מאפה פילו ממולא בתפוחי אדמה ופטריות – 4 מנות, כאשר כל מנה(מאפה)= מנת פחמימה
מצרכים:
2 דפי עלי פילו
תרסיס שמן
בצל קצוץ
סלסילת פטריות שמפיניון
1 תפוח אדמה
קורט מלח
פלפל שחור גרוס
ביצה טרופה
מעט שומשום

ההכנה:
מטגנים במחבת בעזרת תרסיס שמן את הבצל הקצוץ והפטריות.
מבשלים את תפוח האדמה בסיר עם מים רותחים ומעט מלח עד לריכוך, מועכים את תפוחי האדמה בקערה ומוסיפים את תערובת הבצל והפטריות. ממליחים ומפלפלים.
משמנים תבנית אפייה במעט תרסיס שמן.
חותכים את עלי הפילו לרבעים, מניחים ומברישים כל עלה במעט תרסיס שמן – מניחים 2 רבעי עלה פילו אחד על השני כך שיוצאים 2 יחידות מכל עלה פילו. מניחים מעט מהמילוי לכל אורך העלה העליון ומגלגלים . התוצאה היא 4 גלילי פילו. מניחים בתבנית המשומנת. מברישים את הגלילים במעט ביצה טרופה, מפזרים שומשום ואופים כ 18 דק' ב 170 מעלות, עד שהפילו מזהיב יפה.

סלט קינואה ורימונים – 3 מנות, כאשר כל מנה= מנת פחמימה ושומן
מצרכים:
1 כוס קינואה מבושלת
1 חופן עלים מעורבים: פטרוזיליה, שמיר, כוסברה
1/4 כוס עלי נענע קצוצה
בצל ירוק
1/4 בצל סגול קצוץ
3 אגוזי מלך קצוצים
1/2 כוס גרגירי רימון
מיץ מחצי לימון
מלח/פלפל
1 כף שמן זית

ההכנה:
מבשלים את הקינואה ומניחים בצד.
בקערה נפרדת מערבבים את העלים, בצל ירוק, בצל סגול, אגוזים וגרגירי הרימון. מוסיפים מיץ לימון, מלח, פלפל ושמן זית. מערבבים ומגישים.

קליק למתכוני חג נוספים
באדיבות חלי ממן, קבוצות תמיכה לאורח חיים בריא
קליק לאתר

קראת? ספרי לנו מה את חושבת

22 תגובות

להגיב על בת אל נחמיאס אוזן לבטל

האימייל לא יוצג באתר.

כתבות דומות