עוד ממתכוני החג של חלי ממן

כדי שתהיה לנו ארוחת חג לתפארת עם מבחר מטעמים, להלן עוד מתכונים חגיגיים ובריאים של חלי ממן, קבוצות תמיכה להרזיה ואורח חיים בריא

עוף ממולא בערמונים – 4 מנות, כאשר כל מנה= ארוחת צהריים

מצרכים:
עוף שלם
200 גרם ערמונים
בצל גדול
6 פטריות פורטובלו
2 כפות דבש
4 כפות מיץ לימון
2 כפות שמן זית
מלח, פלפל
תרסיס שמן

ההכנה:
מכינים קודם את המילוי: חותכים את הבצל לפרוסות דקות, קוצצים את הערמונים ואת הפטריות. מאדים בתרסיס שמן את הבצל, מוסיפים את הערמונים והפטריות. מתבלים במלח ובפלפל שחור ומבשלים כחמש דקות. מצננים לגמרי.
כאשר המילוי מצונן ממלאים את העוף ומניחים בתבנית. מכינים תערובת מ 2 כפות שמן זית, 2 כפות דבש ו 4 כפות מיץ לימון. מתבלים במעט מלח ופלפל. מורחים על העוף.
אופים בחום בינוני-גבוה למשך שעה ורבע-שעה וחצי, כאשר מדי פעם יוצקים מהרוטב חזרה על העוף.
לשים לב:
צריך למלא את העוף סמוך למועד האפייה. אסור להשאיר עוף ממולא לא מבושל.
כמנת צד מומלץ על תוספת של ירקות.

תבשיל קדירת ירקות בקארי – 3 מנות, כאשר כל מנה= מנת פחמימה
חומרים:
1 בצל חתוך לקוביות גסות
2 שיני שום פרוסות לפרוסות דקות
2-3 זוקיני חתוכים לעיגולים עם הקליפה
2-3 גזרים חתוכים לעיגולים
1 כרובית מופרדת לפרחים
1 וחצי כוסות גרגירי חומוס מבושלים- אפשר מקופסת שימורים
קארי
עלי דפנה
פלפל ומלח
כף שמן לטיגון

ההכנה:
לטגן בצל עד שמזהיב קלות, להוסיף שום ולטגן למשך דקה
להוסיף את כל הירקות ולטגן תוך ערבוב .
להוסיף תבלינים ומעט מים ולהמשיך לבשל על אש קטנה עד שהירקות רכים אך לא מתפוררים.


[one_half_last]

עוגת דבש, שוקולד ופירות יבשים – 2 עוגות אינגליש קייק כשבכל עוגה 14 פרוסות.
פרוסה אחת =ארוחת ביניים אחה"צ

מרכיבים: ל 2 עוגות בתבנית אינגליש קייק
5 ביצים מופרדות
1/2 כוס קמח מלא
1/2 כוס קמח תופח
1 כוס שמן
1 כוס דבש
קורט ציפורן טחון
2 כפיות קינמון
1/4 כוס סוכר חום
1 כוס חלב 1%
100 גרם שוקולד מריר קצוץ גס.
1/2 כוס תמרים מיובשים חתוכים גס
1/4 כוס תאנים מיובשות חתוכות גס

ההכנה:
מחממים תנור ל-160 מעלות ומשמנים שתי תבניות מוארכות.
מקציפים במיקסר 5 חלבונים במהירות גבוהה, כ-5 דקות.
מחממים כוס חלב על אש נמוכה עד שהוא חמים למגע.
בקערה נפרדת מערבבים 5 חלמונים, דבש, שמן, סוכר חום, קינמון וציפורן. מוסיפים את החלב החם ומערבבים לבלילה אחידה. מוסיפים קמח לבן, קמח מלא ומערבבים לתערובת אחידה.
מוסיפים שוקולד מריר קצוץ, תאנים ותמרים ומערבבים מעט . מוסיפים את החלבונים המוקצפים ומקפלים קלות.
יוצקים את העיסה לתבניות ומכניסים לתנור לאפייה של כ 40 דקות.

קליק למתכוני חג נוספים
באדיבות חלי ממן, קבוצות תמיכה לאורח חיים בריא
קליק לאתר

קראת? ספרי לנו מה את חושבת

18 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

כתבות דומות