איך להיכנס עם הילדים למטבח, וגם להנות מזה

"אצלי הילדים גדלו במטבח, כי זאת העבודה שלי והחיים שלי מסתובבים סביב הבישול", אומרת פסקל פרץ רובין, מחברת ספרי בישול ואפייה וכתבת האוכל של מעריב. "המטבח אצלנו בבית הפך לסלון. הילדים תמיד היו לידי ואני עבדתי במטבח".

לבשל יחד זה לא רק כיף, זה גם מקנה חינוך וערכים לשיתוף פעולה ומגביר את הביטחון העצמי של הילד. מה אפשר להכין איתם בקלות ואיך עושים את זה בלי שכל הבית יתלכלך?
פסקל פרץ רובין מספקת הצצה למטבח המשפחתי שלה ונותנת טיפים

מאיזה גיל התחלת לשלב את הילדים בעשייה שלך במטבח?
"מגיל קטן מאד. אפילו כשהם היו תינוקות נתתי להם לשחק בכלים ותאמיני לי, את יודעת כמה דברים הם יכולים ללמוד עם סירים ומחבתות? למשל על גדלים – גדול בינוני וקטן, לימדתי אותם עם סירים, מכסים וקערות פלסטיק צבעוניות. למה? ההורים שלנו קנו לנו מגדלי קוביות? ככה אצלי הילדים גדלו. הם גם אוהבים את זה. לשחק עם הקערות, לבחוש בתוך הסיר, זה עושה רעש וצלילים, זה כיף להם".

את צודקת, לא חשבתי על זה עד היום
"ברור. ואיך קוראים לזה? מוטוריקה עדינה? אז דרך לישה של בצקים. תמיד כשעשיתי בצק נתתי להם חלק ללוש בעצמם. ככה הם למדו לעשות גלילים, עיגולים, להשטיח. תקשיבי, זה במקום פלסטלינה! וגם אפשר לאכול את זה אחר כך. מה יותר טוב מזה?"

קרדיט צילום דרור כץ

לגמרי. עם איזה מתכונים אפשר להתחיל?
"מתחילים עם דברים לא מורכבים, בהתאם לגיל. לילדים קטנים אפשר לתת לבחוש ולערבב. לא חייבים על ההתחלה לעשות פיצה עם בצק. אפשר להתחיל מפיצה על פיתה, לתת להם למרוח את הרוטב ולפזר גבינה צהובה. עוגת שוקולד, הם הכי אוהבים להכין. עוגיות זה ברור, בצק פריך הכי פושטי שבעולם, שקורצים ממנו צורות. אם את רוצה לשדרג את יכולה לעשות עוגיות ממולאות, בריבה למשל, זה יוצר המון תעסוקה ויוצא יפה. אפשר גם עם הקורצנים של העוגיות להכין סנדuויצ'ים מעניינים".

שיואו איזה רעיונות! אבל הבלאגן לא גדול מדי?
"את כל הזמן נוכחת ומשגיחה. והכי חשוב זה כללי הבטיחות, שהם גם ילמדו. למשל שמחבת לא שמים עם הידית מחוץ לכיריים, כדי לא להיתקל בה בטעות. כמובן לא לתת סכינים וכלים חדים. אצלי, כשהתחילו להשתמש בסכינים קניתי להם מגני אצבעות. זה חשוב. ולשים סינר, שלא יתלכלכו. בכלל, אני בעד לקנות כובעי נייר כאלה של טבחים וסינר אמיתי בגודל של הילד, שירגיש כמו טבח אמיתי. אני גם קוראת להם במטבח "הסו-שף שלי".

זה נותן להם המון ביטחון
"בטח, העבודה במטבח נותנת לילדים קודם כל עצמאות, והרבה בטחון. זה גם יוצר חיבור. בזמן שאת מבשלת איתם, אתם מדברים, משתפים בחוויות. זה לא אותו דבר כמו לשבת איתם בסלון ולשאול איך היה היום בגן ומי עשה לך מה. במטבח השיחה היא יותר זורמת, יותר חופשית. פחות דידקטית ותחקירנית ויותר חווייתית. דרך אגב, עוד דברים שהם לומדים תוך כדי שמבשלים יחד זה איך אוחזים נכון בכלים וגם על סדר וניקיון. תוך כדי העשייה הם לומדים שחשוב לנקות את הסביבה, לשמור על ידיים נקיות, צריך להסביר למה זה חשוב, והם גם רואים בעצמם שיותר נעים לעבוד במטבח עבודה נקי. והכי חשוב הוא שתוך כדי הם וורבלים יותר. זאת פעילות משותפת, שהיא גם זמן שבו אתם מדברים. לדעתי, הורים צריכים לדאוג שכל יום יהיה להם פעילות חברתית עם הילדים. העיקר הביחד".

נו, תני עוד רעיונות
"אפשר להכין ציפוי שוקולד, להמיס שוקולד בסיר כפול על אדים, ולחתוך פירות ולטבול אותם בשוקולד. זה קל. והם מאד אוהבים את זה. וגם חלה של שבת הם נהנים לעשות. אפשר לעשות כל מיני צורות וצמות וזה כיף. עוד דבר שקל מאד להכין וכיף זה מוס. מקציפים שמנת מתוקה עם אבקת סוכר ושוקולד למריחה. זה כלום עבודה. גם מרקים. איך הם אוהבים לרסק את זה עם המוט, זה עושה להם רעש והם אוהבים לראות את זה. אפשר להכין איתם גרנולה. אנחנו עשינו הרבה פעמים. אבל אני זה לא דוגמה. את יודעת שאצלי אין אוכל מוכן, אני מכינה הכל לבד. המטבח זה הכל".

בשיתוף רשת סולתם, מותג כלי הבישול והסירים האיכותי והידוע בישראל למעלה מ-70 שנה, המוביל חדשנות ויצירתיות במטבח הישראלי. קליק לאתר למבצעי פסח מיוחדים

פסקל פרץ רובין היא בשלנית, כתבת אוכל ומחברת ספרי בישול ואפייה.
קליק לאתר הבית

אודות יוספה קמחי

עצמאית בתחום התוכן. רווקה פלוס שתי בנות מהממות

השאירי תגובה

כתובת האימייל לא תפורסם.

אהבת? בואי לעשות לנו לייק גם בפייסבוק