בורקס ביתי משובח עם רוטב פטריות

בורקס הוא אחד המאכלים המזוהים עם מדינת ישראל. אפשר למצוא אותו בכל האירועים המשמעותיים בחיינו, החל מהמסיבות בגני הילדים, דרך אירועים משפחתיים, חגיגות ימי הולדת, כיבודים מכל מיני סוגים, מאפים לשבתות בבוקר, ארוחות ערב משפחתיות ועוד.
יש לי מתכון נהדר לבורקס תפו"א קליל עם רוטב פטריות, איתו נוכל להפוך את כל האירועים בחיינו למשובחים ובעזרתו גם האורחים הכי לא צפויים ייהנו מכיבוד טעים.

המצרכים לבורקס:
אורגנו ושומשום לקישוט
ביצה טרופה למריחה
חבילת ריבועי בצק עלים של שופרסל, מופשר במקרר ללילה

למילוי:
3 תפו"א מבושלים מוכנים לאכילה
בצל קצוץ קטן מטוגן
חצי כפית פלפל לבן
כף אבקת מרק פטריות
מלח ופלפל שחור לפי הטעם

ההכנה:
למעוך את תפוחי האדמה כמו פירה. להוסיף את הבצל המטוגן ולערבב. לתבל ולאחד לתערובת אחידה.
בעזרת כפית להניח במרכז כל ריבוע בצק עלים מהתערובת ולקפל לצורת מרובע או משולש.
לחמם תנור ל 190 מעלות.
לרפד תבנית של התנור בנייר אפייה. לסדר עליה את ריבועי הבצק.
למרוח בביצה טרופה ולפזר מעל אורגנו ושומשום.
להעביר לתנור כ 45 דקות או עד הזהבה נאה.

לרוטב פטריות:
חבילת פטריות שמפיניון של מותג שופרסל
2 כוסות מים פושרים
כף וחצי קמח רב תכליתי של שופרסל
בצל בינוני קצוץ
אבקת מרק פטריות
פלפל שחור גרוס
אבקת שום ומלח

ההכנה:
לטגן את הבצל קלות עד שנעשה שקוף. להוסיף קמח, לערבב. להוסיף מים, פטריות, תבלינים.
לבשל עד שמסמיך. במידה והרוטב סמיך מידי אפשרי להוסיף עוד נוזלים.

ניתן להגיש עם ביצים קשות וזיתים בצד

בתאבון!

אודות אפרת לוי וקסלר

אמא לעלמה ואישה לאיתי. חיה בין קריירה לאימהות תוך רצון לנצח גם פה וגם שם

השאירי תגובה

כתובת האימייל לא תפורסם.

30 תגובות

  1. שרון רוטגולד
    יאמיייי

    יאמיייי

  2. עטרה
    ניתן גם להוסיף פרוסות שום דקות וגם לטגן קצת את הפטריות לפני שמוסיפים מים וקמח..

    ניתן גם להוסיף פרוסות שום דקות וגם לטגן קצת את הפטריות לפני שמוסיפים מים וקמח..

  3. אורטל זרגרי
    איזה זיתים יפים!!!

    איזה זיתים יפים!!!

  4. הלן זאבי מיוחס
    חולשה שלי בורקס תפו"א! זה לא פייר אני עם צמרמורות עכשיו כמו נרקומנית :) חח :)

    חולשה שלי בורקס תפו"א! זה לא פייר אני עם צמרמורות עכשיו כמו נרקומנית :) חח :)

  5. אילנה פאנארין
    למי יש מתכון פשוט למילוי גבינות??

    למי יש מתכון פשוט למילוי גבינות??

  6. אושרת סאסי
    זה בא הכי טוב עם ביצים חומותתת..

    זה בא הכי טוב עם ביצים חומותתת..

  7. נטלי כחלון
    זה נכון שיש חטיפי אנרגיה חדשים של שופרסל??? ואם כן איפה יש עליהם מבצע??

    זה נכון שיש חטיפי אנרגיה חדשים של שופרסל??? ואם כן איפה יש עליהם מבצע??

  8. כוכי שמואל צח
    הקמח הוא רגיל או תופח?

    הקמח הוא רגיל או תופח?

  9. רינת מסיקה
    אחלה צלוחית לביצים! איזה עיצוב מגניב

    אחלה צלוחית לביצים! איזה עיצוב מגניב

  10. יפעת ליבוביץ גבאי
    אפשרי פטריות טריות מסלסילה?

    אפשרי פטריות טריות מסלסילה?

  11. לינה שוורץ
    חולה על בורקס עם רוטב פטריות! יוו טירוף

    חולה על בורקס עם רוטב פטריות! יוו טירוף

  12. איריס עמרן
    מה ביתי פה אם הבורקס מבצק עלים???

    מה ביתי פה אם הבורקס מבצק עלים???

    • איריס עמרן
      ולמה דווקא בצק של שופרסל? הא??

      ולמה דווקא בצק של שופרסל? הא??

      • מיטל פז שכטר
        כי רוצים להקל עליך ולתת לך רעיון להכין בורקס מהיר בלי הסתבכויות! לא מכריחים אותך לכלום

        כי רוצים להקל עליך ולתת לך רעיון להכין בורקס מהיר בלי הסתבכויות! לא מכריחים אותך לכלום

    • דורית
      ביתי מאוד כי את עושה את זה בבית בסבבה שלך. אף אחד לא נגדךךךך

      ביתי מאוד כי את עושה את זה בבית בסבבה שלך. אף אחד לא נגדךךךך

  13. סיגל כהן מזרחי
    ביג ביג ביג לייק! אהבתי מאוד

    ביג ביג ביג לייק! אהבתי מאוד

  14. מרינה חזות
    קמח ברוטב פטריות ? איכ איכככ

    קמח ברוטב פטריות ? איכ איכככ

  15. חגית מרקוס
    לא אוהבת בצק עלים!! איך אפשר לעשות את זה עם פילו?

    לא אוהבת בצק עלים!! איך אפשר לעשות את זה עם פילו?

  16. ענת דואק בשארי
    במה אפשר להחליף את הפלפל הלבן?? אני שונאת את התבלין הזה מאוודדדדד

    במה אפשר להחליף את הפלפל הלבן?? אני שונאת את התבלין הזה מאוודדדדד

  17. לאה נאור
    מי שלא אוהבת פטריות מה יכולה לשים מעל במקום?

    מי שלא אוהבת פטריות מה יכולה לשים מעל במקום?

  18. רונית כנען
    וואו. עוד לא 9 ואני כבר רעבה בגללכם

    וואו. עוד לא 9 ואני כבר רעבה בגללכם

  19. פנינה גדסי
    למה אני כבר לא מקבלת את הדואר ממכם? איך אפשר להצטרף שוב? [email protected]

    למה אני כבר לא מקבלת את הדואר ממכם? איך אפשר להצטרף שוב? [email protected]

  20. סיגי ברזאני
    אמא של איזה כיף להתעורר עם המתכונים שלכם כל בוקר

    אמא של איזה כיף להתעורר עם המתכונים שלכם כל בוקר

  21. לילך אהרונוב
    תמונה מדהימה

    תמונה מדהימה

  22. תהילה נפתלי
    היום שיש ככ הרבה מודעות למזון בריא לא חבל להציג מאכלים מבצק שעושה המון נזקים?

    היום שיש ככ הרבה מודעות למזון בריא לא חבל להציג מאכלים מבצק שעושה המון נזקים?

  23. מיכל שרצר ביטון
    כמה בורקסים יוצאים מהכמות הזו?

    כמה בורקסים יוצאים מהכמות הזו?

  24. נירית
    עשיתם לי חשק על הבוקר חחחח

    עשיתם לי חשק על הבוקר חחחח

  25. קורין ליפשיץ
    אני ממליצה להחליף את הפרטיות לכלה טריות ולא מקופסא

    אני ממליצה להחליף את הפרטיות לכלה טריות ולא מקופסא

  26. גלי סרנו
    אפרת את מעולההה אחותי

    אפרת את מעולההה אחותי

  27. כנרת וקנין
    אוייי זה נראה מעולה

    אוייי זה נראה מעולה

אהבת? בואי לעשות לנו לייק גם בפייסבוק