בורקס ביתי משובח עם רוטב פטריות

בורקס הוא אחד המאכלים המזוהים עם מדינת ישראל. אפשר למצוא אותו בכל האירועים המשמעותיים בחיינו, החל מהמסיבות בגני הילדים, דרך אירועים משפחתיים, חגיגות ימי הולדת, כיבודים מכל מיני סוגים, מאפים לשבתות בבוקר, ארוחות ערב משפחתיות ועוד.
יש לי מתכון נהדר לבורקס תפו"א קליל עם רוטב פטריות, איתו נוכל להפוך את כל האירועים בחיינו למשובחים ובעזרתו גם האורחים הכי לא צפויים ייהנו מכיבוד טעים.

המצרכים לבורקס:
אורגנו ושומשום לקישוט
ביצה טרופה למריחה
חבילת ריבועי בצק עלים של שופרסל, מופשר במקרר ללילה

למילוי:
3 תפו"א מבושלים מוכנים לאכילה
בצל קצוץ קטן מטוגן
חצי כפית פלפל לבן
כף אבקת מרק פטריות
מלח ופלפל שחור לפי הטעם

ההכנה:
למעוך את תפוחי האדמה כמו פירה. להוסיף את הבצל המטוגן ולערבב. לתבל ולאחד לתערובת אחידה.
בעזרת כפית להניח במרכז כל ריבוע בצק עלים מהתערובת ולקפל לצורת מרובע או משולש.
לחמם תנור ל 190 מעלות.
לרפד תבנית של התנור בנייר אפייה. לסדר עליה את ריבועי הבצק.
למרוח בביצה טרופה ולפזר מעל אורגנו ושומשום.
להעביר לתנור כ 45 דקות או עד הזהבה נאה.

לרוטב פטריות:
חבילת פטריות שמפיניון של מותג שופרסל
2 כוסות מים פושרים
כף וחצי קמח רב תכליתי של שופרסל
בצל בינוני קצוץ
אבקת מרק פטריות
פלפל שחור גרוס
אבקת שום ומלח

ההכנה:
לטגן את הבצל קלות עד שנעשה שקוף. להוסיף קמח, לערבב. להוסיף מים, פטריות, תבלינים.
לבשל עד שמסמיך. במידה והרוטב סמיך מידי אפשרי להוסיף עוד נוזלים.

ניתן להגיש עם ביצים קשות וזיתים בצד

בתאבון!

קראת? ספרי לנו מה את חושבת

30 תגובות

      1. כי רוצים להקל עליך ולתת לך רעיון להכין בורקס מהיר בלי הסתבכויות! לא מכריחים אותך לכלום

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

כתבות דומות