עדינה ומופחתת קלוריות: על פשטידה שהיא חוויה

לא פעם אני נתקלת בקבוצות שונות בפייסבוק, בנשים שמחפשות את הדרך המהירה והקלה להשיל קילוגרמים. אני רואה בתגובות נשים שלא מודעות לנזק, כשהן ממליצות לאותן נשים שרשמו את הפוסט כמו דיאטת פחמימות, דיאטת 17 יום, דיאטת כרוב ועוד שיטות בשמות שונים.
אין אישה שלא רוצה לאכול המון ולא להשמין. אם היו נותנים לי כוח על אחד לבחור הייתי בוחרת בזה.
כח העל: לאכול הרבה כולל ג'אנק ולא לעלות קילו אחד! להישאר רזה. אך מה לעשות החיים שלנו זה לא פנטזיה.
במסגרת לימודי הנטורופתיה שלי יש לנו המון קורסים, אחד הקורסים מדבר על תזונה טבעית. הקורס הזה לימד אותי המון על האוכל.
תזכרו את המשפט הבא: האוכל לא האוייב שלכן, אתן האוייב של עצמכן.
כי האוכל זה הדבר הכי טוב שיכול להיות (כמובן אחרי משפחה וחברים) אבל תסכימו איתי כשאתן נמצאות בדיכאון ומחפשות על מי להישען, האוכל תמיד שם. כשאתן עצובות, שמחות.. הריחות במטבח שיכול לעורר נוסטלגיה פתאומית מהמטבח של אימא, או הטעם שמעלה זכרונות מדהימים מהילדות מהאוכל של סבתא.
אוכל זה לא דבר רע, אם נלמד לאכול נכון.
למי שלא יודעת, תפריט זאת מילה נרדפת לדיאטה = לכן אי אפשר לעשות דיאטה.
אני מאמינה ב"דרך חיים" ולא במילה "דיאטה" משום שברגע שתחליטו לרדת במשקל בדיאטת ספיד, אני יכולה לחתום לכן כי אתן תעלו את אותם הקילוגרמים שעליתן עם 'בונוס' של 3 קילוגרמים נוספים.
אז במקום לחפש דיאטת ספיד הגיע הזמן לשנות את התזונה שלכן להרבה יותר בריא.
הכוונה, אם אתן מכניסות למשל ממרח שוקולד השחר – במקום שוקולד השחר אפשר למרוח ממרח תמרים. יצא לי לפגוש ממרח טחינה עם קקאו מחנות בשם "המעדניה" ואני יכולה לומר לכן בלב שלם: זה התחליף הכי טוב שמצאתי לממרח שוקולד, אפשר לתת אותו גם לילדים. הוא בריא בגלל הטחינה ויש שם גם קקאו טהור – ללא חומרים משמרים.
בנוסף, במקום לחם לבן אתן יכולות לקנות לחם מלא או לחם כוסמין (תמיד ממליצה על לחם כוסמין) הרבה יותר משביע.
במקום פסטה בקמח לבן, לקנות פסטה מקמח מלא, אורז מלא וכן הלאה. יותר מזין ויותר משביע.
אם אתן אוהבות לשתות קולה, רצוי להתנזר מהקולה ולהתחיל לשתות מים. אם אתן לא יכולות יש קולה של סטיבייה שזה טבעי. מבטיחה לכן ברגע שתתחילו לשתות אותו אתן ישר תתחילו לשתות מים והקולה כבר לא תחסר לכן.

הכל עניין של שינוי תפריט גם בדברים הכי קטנים כמו למשל הקולה.
אם תלכו בדרך הנכונה, תשנו את המצרכים שאתן קונות לבית כמו הדוגמאות הנ"ל אתן גם תרדו במשקל, גם תשמרו על אורך חיים בריא והסיכוי שתעלו חזרה נמוך אם תהיו דבקות בתפריט החדש שתציבו לכן.
לעולם אל תגידו גם "אסור לי לאכול" ברגע שתתחילו לומר אסור לי לאכול זה יגרה אתכן לאכול את המאכל ה 'אסור' ואחר כך תרגישו רע עם עצמכן
כל כך ויהיו לכן ייסורי מצפון.
תגידו – מותר לי לאכול את זה. זה בסדר!
אך כמובן הכל עניין של כמויות. אתן יכולות לדוגמה לאכול קוביית שוקולד, לא אסור, מותר. אבל בסופ"ש או קובייה אחת ולא שתי קוביות.
אני לדוגמה, שומרת את המתוקים לסופ"ש אז אני מרשה לעצמי לאכול קוביית שוקולד בשישי. מבטיחה לכן שזה לא הרג אף אחד וזה אפילו עשה לי מצב רוח טוב.
יש כל כך הרבה מאכלים בריאים מתחת לאף שלנו. אנחנו פשוט לא מודעות לכך או "מתעצלות" לפקוח עיניים.
המון תבלינים בריאים וטעימים כמו למשל: הכורכום. אין מאכל בבית שאני לא מוסיפה חצי כפית כורכום אפילו ברוטב עגבניות לפסטה מקמח מלא שאני מכינה בבית.

דוגמה לתבלין שאני אוהבת להשתמש זה – קצח.
יש לו הרבה מאוד איכויות. יש לו את היכולת לשפר את מערכת החיסון והוא נוגד דלקת, בנוסף מוריד רמות של סוכר.
או ירקות, זה לא חייב להיות מלפפון או עגבנייה, בירקות יש עולם מלא, כמו פטריות השיטאקה שיש להן יתרונות בריאותיות מופלאות.
1. מניעת סרטן וטיפול בסרטן.
2. טיפול ברמות גבוהות של כולסטרול
3. חיזוק מערכת החיסון. – לכן אם אחד מבני המשפחה שלכן יש לו שפעת או חלילה מחלת הנשיקה אם תתנו לו לשתות מרק שיטאקה עד השעה 5 בערב תוך יום- יום וחצי תראו שיפור ניקר ואיך שהם מרגישים הרבה יותר טוב.
4. טיפול בזיהומים
5. מחקרים מראים שהשיטאקה היא אנטי סרטנית
6. מורידה רמות כולסטרול בדם.
7. מעכבת התפתחות וירוסים.

אוכל זה כמו משחק מלא צבעים, אפשר לעשות רוטב "צהוב" לעוף עם כורכום או רוטב "אדום" לעוף עם פפריקה. הכל תלוי בנו. הכל תלוי בשינוי הפנימי שלנו, כי ברגע שנחליט לשנות תפריט לטווח ארוך ולא לעשות דיאטת ספיד ניווכח שהשמיים הם הגבול.

מתכון פשטידת טונה וגבינה שהיא חוויה של טעמים, עדינה ומופחתת בקלוריות:
המרכיבים
גביע גבינה לבנה
2.5 קופסאות טונה
140 גרם גבינת עמק לייט זיתים 9% מגוררת
3 בצלים קטנים קצוצים
3 ביצים טרופות
1/2 כוס פירורי לחם
150 גרם גבינת טל העמק 9%
פלפל שחור
מלח גרוס
פפריקה מתוקה

003

ההכנה
מחממים תנור ל 180 מעלות.
מערבבים את הגבינות, הביצים, בצלים, טונה ופירורי לחם. מתבלים לפי הטעם.
מעבירים את התערובת לתבנית פיירקס או תבנית אפייה משומנת.
מכניסים ל 20 דק' אפייה. אז מרפדים מלמעלה בפרוסות גבינת טל העמק 9%. ממשיכים לאפות כ 20-25 דק' עד שמזהיב בצורה הרצויה.
מומלץ להמתין מעט לפני שפורסים.
אפשר להגיש עם ממרח עגבניות או טפנד זיתים בצד.
בתאבון!

אודות פז לייפר

סטודנטית לנטורופתיה שנה א' שבחרה במקצוע כדי לעזור לאנשים. חוסכת לטיול הגדול של החיים

השאירי תגובה

כתובת האימייל לא תפורסם.

23 תגובות

  1. יעל
    מאיפה התבנית המהממת? רוצה כזאת!!

    מאיפה התבנית המהממת?
    רוצה כזאת!!

  2. רותי חדד
    טעייםםםםם

    טעייםםםםם

  3. פלורי
    גביע אחד גבינה לבנה מספיק? לא צריך גם קוטג' או מיונז בשביל הרטיבות?

    גביע אחד גבינה לבנה מספיק? לא צריך גם קוטג' או מיונז בשביל הרטיבות?

  4. ניקול אונגר
    אם מורידים בכמות של הטונה.. ...צריך להוסיף משהו אחר או שזה לא משפיע?

    אם מורידים בכמות של הטונה.. …צריך להוסיף משהו אחר או שזה לא משפיע?

  5. נאוה
    למה דווקא גבינת עמק???!

    למה דווקא גבינת עמק???!

  6. ענבל טביב
    הריר אצלי התחיל לעבוד :)

    הריר אצלי התחיל לעבוד :)

  7. ימית בכור
    לא צריך קמח?

    לא צריך קמח?

  8. מירית
    העמק זיתים לייט זה משהו חדש? ובכל מקרה מה המחיר

    העמק זיתים לייט זה משהו חדש? ובכל מקרה מה המחיר

  9. נועה חנוכה
    כמה אני אוהבת פשטידות עם טונה! נראה טוב טוווובבב

    כמה אני אוהבת פשטידות עם טונה! נראה טוב טוווובבב

  10. מיקה ליבוביץ
    טונה במים או בשמן?

    טונה במים או בשמן?

  11. לירון זינגר
    הטל עמק לייט לא מומלצת לדעתי. היא יותר מדי קשיחה וחסר בה טעם

    הטל עמק לייט לא מומלצת לדעתי. היא יותר מדי קשיחה וחסר בה טעם

  12. מירב זעפרני
    לא ממש סגורה על מה זה שיטאקה.. אבל אין אין כמו פטריות שמפיניון! תענוג

    לא ממש סגורה על מה זה שיטאקה.. אבל אין אין כמו פטריות שמפיניון! תענוג

  13. עידית בוהדנה
    אפשר טבעות בצל יכול להיות עוד יותר חמוד

    אפשר טבעות בצל יכול להיות עוד יותר חמוד

  14. מירי דויטש
    באפייה הראשונה לא צריך נייר כסף מעל?

    באפייה הראשונה לא צריך נייר כסף מעל?

  15. שירן וילנסקי
    ביצים טרופות כאילו גם הצהוב וגם הלבן?

    ביצים טרופות כאילו גם הצהוב וגם הלבן?

  16. אורטל
    חחח היה מתאים פטריות שיטאקה בפשטידה.. למעלה בציפוי :)

    חחח היה מתאים פטריות שיטאקה בפשטידה.. למעלה בציפוי :)

  17. נופר אוחנה
    כמה זה בפרוסות 140 גרם עמק?

    כמה זה בפרוסות 140 גרם עמק?

  18. שלומית דדון
    מה גודל התבנית

    מה גודל התבנית

  19. שלי גוטמן
    את הפירורי לחם בפנים בתערובת? לא מלמעלה???

    את הפירורי לחם בפנים בתערובת? לא מלמעלה???

  20. הילה מייזל
    נראה יאמי! אוהבת שילובים של טונה

    נראה יאמי! אוהבת שילובים של טונה

  21. דנה שוורץ
    עמק צהובה זיתים? זה לא טעות כאילו אמור להיות ג.לבנה עם זיתים??

    עמק צהובה זיתים? זה לא טעות כאילו אמור להיות ג.לבנה עם זיתים??

אהבת? בואי לעשות לנו לייק גם בפייסבוק