הזמן להנות: גראטן תפו"א עם טוויסט בריא

אם יש משפטים שעושים לי הפוך אלו הם:
-עוד קצת נו אתן יכולות לא להתייאש
-כל הכבוד לימור הצלחת השבוע להתאפק
-נווו לא להתעצל
-קחו דוגמא את *&^&%% שהצליחה להוריד 2 ק"ג
אלו המשפטים שבד"כ נשמעים במכוני הכושר או בקבוצת הרזיה על סוגיהם. אני לא מהרזות אבל אני גם לא שם!

עם חשק כמו שלי אני גם לא יכולה להיות מהזן שבא להן משהו ולא יאכלו אותו כי הם ב"משטר", אני מזמן החלטתי שאני חופשיה ומאושרת, לא בכלא.
אז איך אני כן שומרת על אורח חיים בריא?
אוכלת קצת פחות, שומרת על איזון, לא מונעת מעצמי חשקים כדי לא להתנפל אחר כך על המקרר ולבזוז אותו, אוכלת הכל מהכל אבל לא חייבת לסיים הכל מהצלחת. כן מכירה את האמונה הטפלה שאם מסיימים הכל מהצלחת יוצאים ילדים יפים, אז תדעו לכם שזה שטות.. הילדים שלי מהממים מבלי שסיימתי הכל מהצלחות, לעתים אף השארתי יותר מחצי.

אני חושבת שהחשק שלי מודה לי ועושה עימי חסד. התקשורת בינינו עובדת כך שהוא מקפיץ לי מידי פעם מה בא לו עכשיו ואני ממש כמו עבד מספקת את רצונו. לכן הנפש שלי שקטה ושלווה ולא בסטרס כי רציתי לאכול משהו ולא אכלתי כיוון שחששתי מהקלוריות. הנפש שלי בריאה וזה לדעתי המפתח לאורח חיים בריא.
כשהייתה תקופה בה הייתי במשטר חמור הייתי עצובה בלי כוחות, עצבנית, מבולבלת ועוד תיאורי זוועות. מעדיפה את עצמי מחייכת, רגועה ונינוחה עם טעמים בפה ולמזלי המדפים בסופרים מלאים בכל המוצרים עם ערכים שומניים פחותים, מה שמפחית את ערך הקלוריות
מה עוד אני עושה? אני עושה הליכות, הן האוויר שלי. אף אחד לא יושב לי על הראש ומציק לי עם עוד סט שלא נגמר, האוויר בחוץ כל כך כייף וחופשי, בלילה כשכולם כבר ישנים אני נועלת את נעלי הספורט שלי ומתחילה ללכת, אין לי מסלול קבוע, אני אוהבת גיוונים, מטיילת לי בעיר או הולכת לפארק. פשוט נהנית מהאוויר ועל הדרך משילה עוד ממה שהחשק שלי ביקש לאכול היום.

12

אז בואו נעשה עם עצמנו חסד ונהנה מהאוכל שיש לנו בצלחת! נהנה מעצמנו ומהאוויר שבחוץ, כך נסדר לעצמנו את אורח החיים הבריא המתאים לנו ולחשקים שלנו.

ובדיוק כדי להנות, הנה מתכון לגראטן תפו"א ברוטב קטיפתי

מצרכים:
7-8 תפוחי אדמה גדולים פרוסים דק
מיכל וחצי שמנת 10% שומן
פלפל שחור גרוס, כפית תימין יבש, מלח
40 גר׳ חמאה חתוכה לקוביות
כוס וחצי גבינת טל העמק 9% מגוררת
4 שיני שום כתוש
מעט אגוז מוסקט

ההכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות.
בתבנית פיירקס או חרס מניחים במסודר את פרוסות תפו"א צפופים אחד ליד השני ובגובה שווה.
מערבבים בכלי נפרד שמנת, קוביות חמאה, שום ותבלינים ויוצקים לתבנית מעל תפוחי האדמה.
מפזרים מעל את גבינת טל העמק 9%.
מכסים בנייר כסף, דוקרים במס' נקודות, אופים כ 50 דקות.
מסירים את נייר הכסף, ממשיכים לאפות עד שהגראטן שחום באופן הרצוי.
מומלץ להגיש חם.

בתאבון!

22

אודות לימור בוחניק

אמאשל הנסיכים ליעד ואביב, מעצבת ובעלת הבלוג "עכשיו לימור" שאוהבת את החיים, בת 42. אוהבת מוסיקה, הופעות, סרטים וצ'יפס. נהנית לבשל ובעיקר לאכול, חייבת לצחוק לפחות 5 פעמים ביום ואף אחד לא ימחוק לי את החיוך מהפנים

השאירי תגובה

כתובת האימייל לא תפורסם.

16 תגובות

  1. דנה כוכב
    חחח אם מסיימים הכל מהצלחת יוצאים ילדים יפים זה טוב!!! חח יפה

    חחח אם מסיימים הכל מהצלחת יוצאים ילדים יפים זה טוב!!! חח יפה

  2. עטרה
    המגבת הקטנה מתחת לתבנית מתוקה :) לאמא שלי יש משהו דומה

    המגבת הקטנה מתחת לתבנית מתוקה :) לאמא שלי יש משהו דומה

  3. אמילי
    מה בריא בתפו"א עם שמנת וגבינה וחמאה? מה?!?!?!?!?!?!?

    מה בריא בתפו"א עם שמנת וגבינה וחמאה? מה?!?!?!?!?!?!?

    • פזית איזקסון
      זה לא מתכון קלאסי של מליארד קלוריות.. השמנת היא דלת שומן הגבינה היא לייט. אין הגזמה פרועה יש פרופורציות, לא…

      זה לא מתכון קלאסי של מליארד קלוריות.. השמנת היא דלת שומן הגבינה היא לייט. אין הגזמה פרועה יש פרופורציות, לא מוכרחים רק להתלכלך

  4. קטיה דדון
    האא מתכון נהדר. הרבה זמן חיפשתי משהו כזה שפוי בלי מלאא שומנים

    האא מתכון נהדר. הרבה זמן חיפשתי משהו כזה שפוי בלי מלאא שומנים

  5. סנדרה
    איפה יש טל העמק 9%?? אני באיזור נתניה. בדרך כלל אני קונה את ה 15%

    איפה יש טל העמק 9%?? אני באיזור נתניה. בדרך כלל אני קונה את ה 15%

  6. מאיה בוכריס
    גבינת ריקוטה גם מתאימה פה?

    גבינת ריקוטה גם מתאימה פה?

  7. לודה
    תבנית פיירקס זה בטוח בסדר?? בוודאות?

    תבנית פיירקס זה בטוח בסדר?? בוודאות?

  8. ספיר
    את הגבינה מוכרחים לגרד או שאפשר גם בצורה אחרת..?

    את הגבינה מוכרחים לגרד או שאפשר גם בצורה אחרת..?

  9. תהילה שמעיה
    את השמנת לא צריך להקציף? רק לערבב עם השאר ביחד?

    את השמנת לא צריך להקציף? רק לערבב עם השאר ביחד?

  10. ג'ולי אטייה
    חייבים חמאה? או שאפשר להחליף במרכיב אחר?

    חייבים חמאה? או שאפשר להחליף במרכיב אחר?

  11. עינת שלמה
    יואו איך הבטן שלי מקרקרת עכשיו!! :)

    יואו איך הבטן שלי מקרקרת עכשיו!! :)

  12. ליאת קראוזה
    יאמייי נשמע טוב

    יאמייי נשמע טוב

  13. שרית
    איפה שמים את האגוז מוסקט?

    איפה שמים את האגוז מוסקט?

  14. נטלי בן הרוש
    התמונה השנייה נראית כל כך קטלנית!

    התמונה השנייה נראית כל כך קטלנית!

  15. ענת סולטן
    נראה ממש טוב

    נראה ממש טוב

אהבת? בואי לעשות לנו לייק גם בפייסבוק