לביבות וכן להיות: כשמחברים גבינה, תפו"א והרבה ירק

פעם, כשלא הייתי נרדמת, הייתי אוכלת. ניגשת למטבח, פותחת מקרר ו.. מתפרעת.
היום, אחרי תקופה של שינוי, אני מוצאת לי עיסוקים אחרים כשאני לא נרדמת ולא בורחת לאוכל.
יש לי חברה שכשהיא לא נרדמת היא רוכשת. נכנסת לאינטרנט, פותחת כמה אתרים מחו"ל לקניית בגדים ויוצאת לשופינג לילי כבד. בבוקר כשהיא מבינה שהוציאה סכומים גדולים מדי, היא מנחמת את עצמה שבגדים זה כיף וגורם להרגשה טובה, ושגם ככה הייתה צריכה לחדש את המלתחה שלה, ושל בעלה, ושל אחותה, ושל הילדים שלה, והילדים של אחותה.
אני, אחרי שעברתי שינוי עם עצמי והבנה שכמויות המזון התעשייתי שאני מכניסה לגוף לא יפעלו לטובתי, לא נופלת יותר להתמכרויות כאלו ומנתבת את עצמי לזמן פנאי אחר.
מאז שנכנסתי לאורח חיים בריא, הוצאתי מהבית שלנו קמח לבן, לחמים, ממתקים וחטיפים, ונפטרתי מכל המגנטים והפלאיירים של אפשרויות הטייק אוויי, אני מקדישה יותר זמן למשחקים עם הילדים ולקריאת ספרים.
אני בכלל חושבת, שמאז שהורדתי בכמויות המזון ואני מקפידה על אכילה נכונה, אין לי כבר את הנדודי שינה שהיו לי פעם ואני ישנה קצת יותר טוב. נשמע כמו איזה הוקוס פוקוס אבל זה לא, זה מה שקורה אצלי.

000001

לא מתנזרת מכלום, כן אוכלת דברים טעימים, אבל הכל במידה ובהכנה ביתית. מאמינה בלב שלם שכל עוד נוותר על 'אכילה בחוץ' ונשקיע באוכל ביתי, דברים ירגישו אחרת.

מתכון לביבות תפו"א וגבינה לארוחה קלה וטעימה:

מרכיבים
6 תפו"א גדולים קלופים ומגורדים דק (עדיף במעבד מזון)
250 ג' גבינת עמק 9% מגורדת
4 כפות קמח
2 ביצים
שמן (עדיפות לשמן קנולה בכבישה קרה כי הוא הכי פחות מזיק בטיגון)
קישוא אחד מגורד דק מאוד
פטרוזיליה וכוסברה קצוצים
מלח
פלפל לבן/שחור

0004

ההכנה
לסחוט את הנוזלים טוב טוב מהתפו"א. להעביר לקערה נקייה, להוסיף ביצים, ירק, מלח, פלפל, קמח וגבינת עמק 9%.
לחמם שמן במחבת.
ליצור כדורים מהתערובת, לשטח אותם מעט ולטגן עד השחמה.
מומלץ להגיש עם פלחי עגבניות וכף גדושה של שמנת חמוצה.
בתאבון!

0005

קראת? ספרי לנו מה את חושבת

18 תגובות

  1. היי אימא של…
    אם את כותבת שעברת לאכול אוכל בריא, אז למה להשתמש בקמח לבן ? ולמה לטגן ? וגם שמן קנולה לא נחשב לשמן הבריא ביותר.

    1. אכן עברתי לאכול בריא וזה אומר שאני מקפידה על כמויות, על גיוון ועל שעות ארוחות. אבל מה לעשות..לא הפסקתי לאהוב מטוגן. אני משתדלת להימנע אבל לא יכולה לוותר לגמרי על טיגון לא יעזור, יש דברים שיוצאים מוצלח יותר בטיגון.. לכן ציינתי בפירוש שעדיף שמן קנולה בכבישה קרה כי מבדיקות שלי עולה שהוא הכי הכי פחות מזיק בטיגון.
      כל אחת תעשה מה שמתאים לה איך שמתאים לה, אני ציינתי שאני בהחלט לא מתנזרת מאוכל ולא מונעת מעצמי דברים טעימים, אבל מאוד שמה לב לכמויות ומשקיעה באוכל ביתי

    1. הדגשתי שמדובר בשינוי, לא נכנסתי לדיאטה.. אני משקיעה יותר באוכל ביתי, מקפידה על ירקות ולא אוכלת בלילות. אני מאמינה באיזון ולא בקיצוניות. לביבות כאלו הם אחלה דוגמא לאיזון ולהוכחה שאפשר להנות מאוכל מעניין ולא להרגיש מסכנים. לא דיאטה. .שינוי כללי

  2. אסור לאכול אחרי 7 בערב ומהשעה הזו לסגור את המטבח. לסגור. לעשות דברים אחרים שלא קשורים לשם. משהו שאני התחלתי לפני שנתיים בערך ומאז זה עואבד

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

כתבות דומות