קלוי ומאוד ראוי: ארוחה מרעננת ב 4 דק' הכנה

למרות שלל מחקרים מערביים על חשיבות הנפש לריפוי הגוף, המח הרציונאלי שלי סירב במשך שנים להאמין שישנם "לחשים" שהגוף יקשיב להם. כלומר, שיש סיכוי שמחלות מורכבות או אפילו "סתם" מצבים שכולנו נתקלות בהם במהלך החיים (שפעת, "יש לך וירוס" המפורסם, שרירים תפוסים, צרבות וכו' וכו') קשורים בקשר הדוק במצב הנפשי שלנו. אי לכך, ארון התרופות אצלי בבית לא יבייש אף בית מרקחת בסניף גדול של קופת חולים.
קרה מקרה וקופת החולים יצאה במבצע לסדרת טיפולי רפואה משלימה. בהיותי בתקופה לחוצה בחיי, ובשל העובדה שהטיפולים כללו גם עיסויים מפנקים, החלטתי לתת הזדמנות ורכשתי סדרה כזו. מפגש ראשון- התאמה של סדרת הטיפולים לדיאגנוזה. התבקשתי לפרט מה מטריד אותי. לא ממש זכרתי שהגעתי בשל אי אילו טרדות אבל "זרמתי" עם השאלה והצפתי כלפי מעלה את כל הכאבים הקטנים והגדולים (נפשיים ופיסיים כאחד)- לחץ, מתחים, חרדות, קשיי שינה. קיבלתי "מרשם" והתחלתי להתנסות בשלל טיפולים שלא חשבתי מעולם לנסות בשל זרותם לרפואה הקונבציונאלית (וגם ההתעלמות הטוטאלית מכל אותם כאבים ומכאובים "קטנים" ו"שבשגרה"). אז לא יכולתי, כמו בטיפול אנטיביוטי למשל, לשים את האצבע על התהליכים הפיסיים המידיים שליוו את הטיפול, אבל משהו בי באותה תקופה התרכך, התכוונן מחדש, "נפתח"- מוזמנות לקרוא לזה כיצד שתרצו לקרוא לזה. התהליך הזה התרחש במקביל גם במישור הנפשי וגם במישור הפיסי. ההמתנה לטיפול השבועי והרוגע שהטיפולים השרו חלחלו אט אט לשאר תחומי החיים. נהייתי אדם רגוע יותר, מבין הרבה יותר ומתוח פחות ואי לכך, מסתבר, גם אדם שחווה פחות כאבי גב, כאבי בטן, כאבי ראש וכו'.
מאז הדבר נעשה ברור- כשהעניינים מתחממים מדי, נעשים לחוצים מדי, אני מאבדת את עצמי ועלולה לפתח איזה מחלה- אני נזכרת שצריך לקחת "תרופה רוחנית"- לעצור, לישון חצי יממה טובה, להכין אוכל ביתי קליל, לשתות מים ולהתחיל לעשות דברים בקצב איטי ורגוע. לפנות זמן לרוגע, לאכול טוב, (שבטוב כוונתי היא לאו דווקא למזון טוב ובריא לגוף אלא בעיקר זה הנעים לנפש והמשובב אותה..), לעשות מקלחת ארוכה ולהניח לדברים הבוערים בצד.

00001

כדי לשובב את הנפש בצורה קלילה ומרעננת,
הצעה לפרוסות באגט קלויות עם גבינה צהובה וזעתר

מרכיבים:
פרוסות באגט טרי
זעתר
גבינה צהובה עמק 15%
מלח
פלפל שחור גרוס
מעט אבקת שום
מעט שמן זית

000002

ההכנה:
לחמם תנור ל 170 מעלות.
לערבב שמן זית עם אבקת שום וזעתר, להבריש את פרוסות הבאגט. על כל פרוסת באגט להניח פרוסת עמק 15%, לתבל במלח ופלפל, להכניס לתנור ל 3 דקות.
אחרי שמוציאים מהתנור לפזר על הפרוסות הקלויות שורה של זעתר.
מומלץ לעטר בצד במלפפונים ועגבניות.
בתאבון!

0000003

אודות יפעת זאיק

אם לשירה בת 3 ועוד אחת בדרך. מנהלת מחקרים קליניים

השאירי תגובה

כתובת האימייל לא תפורסם.

14 תגובות

  1. אלינור ט
    אפשר גם בגט לא לחתוך לפרוסות אלא לחתוך באמצע ככה יש 2 יחידות ארוכות, אותם לפנק טוב ולהכניס לצלות בתנור..…

    אפשר גם בגט לא לחתוך לפרוסות אלא לחתוך באמצע ככה יש 2 יחידות ארוכות, אותם לפנק טוב ולהכניס לצלות בתנור.. ..יאמי

  2. רויטל סגל
    עדיף צהובה עם יותר אחוזי שומן, ככה יוצא הרבה יותר רך

    עדיף צהובה עם יותר אחוזי שומן, ככה יוצא הרבה יותר רך

  3. מעיין רובינוב
    ראוי ראוי.. אבל צריך לאכול מזה בזהירות כדי שלא ייעלמו יותר מדי בגטים :)

    ראוי ראוי.. אבל צריך לאכול מזה בזהירות כדי שלא ייעלמו יותר מדי בגטים :)

  4. ענבר אוחיון
    מתאים לי מגש כזה עכשיו בבוקר!! פתחתם לי הבלוטות חבל"ז

    מתאים לי מגש כזה עכשיו בבוקר!! פתחתם לי הבלוטות חבל"ז

  5. אנה גבאי
    למה דווקא עמק 15אחוז??

    למה דווקא עמק 15אחוז??

    • שולי מרקוביץ
      חחחח כי זה הולך טוב על טוסטונים כאלו (((:

      חחחח כי זה הולך טוב על טוסטונים כאלו (((:

  6. סופי ביננבאום
    במקום צהובה אפשר לגרד בולגרית יחד עם פרוסות עגבניה. מעדן

    במקום צהובה אפשר לגרד בולגרית יחד עם פרוסות עגבניה. מעדן

    • נעמה סולימן
      נכון!!!! בולגרית על באגט קלוי זה באמת יאממממי

      נכון!!!! בולגרית על באגט קלוי זה באמת יאממממי

  7. ליאת אידלמן
    נחמד אהבתי

    נחמד אהבתי

  8. נועה פסקוביץ
    עדיף לקלות את הלחם לבד בתנור עם שמן זית מעליו ...ורק אחרי זה להוסיף גבנ"צ ואז להמשיך קלייה ל 3-4…

    עדיף לקלות את הלחם לבד בתנור עם שמן זית מעליו …ורק אחרי זה להוסיף גבנ"צ ואז להמשיך קלייה ל 3-4 דקות

  9. לימור קוזה
    מה קשור השורת זעתר לא הבנתי..סתם בלי צורך

    מה קשור השורת זעתר לא הבנתי..סתם בלי צורך

    • סמדר
      כן חחח באמת אין שום קשר

      כן חחח באמת אין שום קשר

      • מרים
        זה הרבה יותר טעים עם זעתר, אני עושה את זה הרבה

        זה הרבה יותר טעים עם זעתר, אני עושה את זה הרבה

אהבת? בואי לעשות לנו לייק גם בפייסבוק