מדהים כמה שזה טעים: טראפלס שוקולד מטריפים

מתכון לטראפלס המדהימים של השוקולטיירית והיזמית איקה כהן, בעלת החנות ומפעל הבוטיק הקסום איקה שוקולד

המרכיבים:
250 מ"ל שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד מריר 53%
130 גרם שוקולד מריר 70%
לציפוי:
500 גר' שוקולד מריר 53%
100 גר' חמאת קקאו
כ-500 גר' קקאו של ולרונה

ההכנה:
ממיסים את השוקולד , מרתיחים את השמנת ומורידים מהאש. ממתינים מעט על מנת שהשמנת תתקרר מעט.
שופכים כשליש מתערובת השמנת על השוקולד ומערבלים היטב בעזרת מרית. בהתחלה התערובת תיראה מגורגרת ולא אחידה, לא להבהל- זה בסדר.
חוזרים על הפעולה מספר פעמים, עד שמבליעים את כל השמנת בשוקולד ומתקבלת תערובת אחידה. רצוי להעזר במוט ידני לקבלת גנאש אחיד ומבריק יותר. יוצקים את התערובת לכלי ומשאירים אותה בחדר ממוזג ללילה. למחרת יוצרים מהתערובת כדורים.
מניחים לכדורים להתקשות במשך כמה שעות
ממיסים את השוקולד לציפוי ואת חמאת הקקאו יחדיו. מפזרים קקאו במגש. טובלים את הכדורים בשוקולד ומיד מגלגלים בקקאו.
כעבור כשעה מעבירים את הטראפלס בעדינות על פני מסננת כדי להיפטר מעודפי קקאו.
בתאבון

קראת? ספרי לנו מה את חושבת

תגובה אחת

  1. משהו לא ברור במתכון : האם לציפוי מדובר באבקת קקאו של ורונה (איכן משיגים לא מצאתי שיש דבר כזה…) ? ממיסים חמאת קקאו +500 גר שוקולד +500 גר אבקת קקאו או שוקלד ואם שוקלד איזה שוקולד של ורונה ?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

כתבות דומות