מדריך הפסטה הגדול: 6 רטבים מעניינים שחייבים להכיר

רוטב לפסטה הוא בעצם החלק החשוב ביותר בהכנת מנות פסטה.
לפנינו 6 רטבים מעניינים שישדרגו כל פסטה ויהפכו כל ארוחה לטעימה במיוחד

רוטב פסטו ללא בישול
המרכיבים:
50 גרם צנוברים
4 שיני שום
5 גבעולי בזיליקום יפים
1/3 כוס שמן זית איכותי
מלח
30 גרם גבינת פרמזן מגוררת
500 גרם פסטה מוכנה לפי ההוראות

ההכנה:
במחבת יבשה קולים את הצנוברים תוך כדי ערבוב עד שהם מזהיבים. נזהרים לא לקלות יותר מדי, אז הצנוברים יהיו מרים. מסירים מהאש, מעבירים לצלחת לקירור.
קוצצים שום ושומרים בצד. מפרידים את עלי הבזיליקום מהגבעול. מניחים כמה עלים בערימה, מגלגלים וחותכים קלות בסכין חדה.
יוצקים על הפסטה המוכנה והחמה את שמן הזית. מפזרים צנוברים, שום, בזיליקום ופרמזן. מערבבים ומגישים.
ניתן להוסיף קוביות פלפל אדום, עגבניות מיובשות, זיתי קלמטה, פלפל אדום קלוי, פטריות טריות או מוקפצות מעט בשמן.

רוטב עגבניות עסיסי
המרכיבים:

בצל
5 עגבניות גדולות, בשלות ועסיסיות
3 כפות שמן זית
1 כפית סוכר שטוחה
3 שיני שום
1/2 כפית מלח
500 גרם פסטה מוכנה לפי ההוראות

ההכנה:
קוצצים בצל, שום ועגבניות, כל אחד בנפרד.
מחממים שמן במחבת רחבה עם מכסה. מטגנים את הבצל עד שהוא משחים קלות. מוסיפים את השום ומטגנים יחד תוך כדי ערבוב שתי דקות.
מוסיפים עגבניות, סוכר ומלח. מערבבים, מנמיכים את האש ומבשלים כ 10-12 דקות, תוך כדי ערבוב מדי פעם.
טועמים ומוסיפים מלח אם יש צורך. מוסיפים את הפסטה המבושלת, מערבבים ומבשלים יחד שתי דקות.
ניתן להוסיף מלמעלה בזיליקום טרי חתוך ולפזר גבינת פרמזן מגוררת.

רוטב שמנת אלפרדו
המרכיבים:

500 מ"ל שמנת לבישול 15%
25 גרם חמאה
4 שיני שום כתושות
3 כפות אבקת מרק פטריות
מעט מעט אגוז מוסקט טחון
מלח לפי הטעם

ההכנה:
ממיסים את החמאה. מטגנים קלילות את השום הכתוש, מוסיפים את אבקת המרק ומערבבים עד שהיא נטמעת בחמאה ומסמיכה.
מוסיפים שמנת לבישול, תבלינים, מביאים לבעבוע קליל. מנמיכים את האש ומבשלים כ 3 דקות עד שהרוטב מסמיך.
מניחים את הפסטה המבושלת בקערת הגשה, מסירים מן האש ושופכים את הרוטב על הפסטה המוכנה.
ניתן להוסיף פטריות חתוכות מטוגנות מעט ורצועות בטטה.
מעל רוטב השמנת מומלץ לגרר גבינת פרמז'ן.

רוטב פומודורו
המרכיבים:

שקית של פסטה
1/2 בצל קצוץ
4 שיני שום קצוצות
2 כוסות של עגבניות תמר חתוכות לקוביות (רצוי קלופות, אפשר גם מקופסה)
2 כפות בזיליקום קצוץ
1/4 כוס שמן זית
2 כפות חומץ בלסמי
כוס וחצי ציר ירקות
מלח ופלפל
1/4 כוס גבינת פרמזן מגורדת

ההכנה:
מבשלים פסטה לפי הוראות ההכנה. כשהיא מוכנה, מסננים מהמים ומניחים בצד.
מחממים מחבת עמוקה על חום גבוה עם 1/4 כוס שמן זית. מוסיפים את הבצל, מאדים דקה עד שמשקיף. מוסיפים את השום ומערבים עוד חצי דקה (שלא ישרף).
מנמיכים חום לבינוני, מוסיפים את קוביות העגבניות, מאדים אותן כמה דקות, מוסיפים 2 כפות חומץ בלסמי וציר ירקות.
מאדים את הרוטב כ 10 דקות ומערבבים מידי פעם. מוסיפים פלפל שחור ובזיליקום. מערבבים.
מוסיפים למחבת עם הרוטב את הפסטה המבושלת ומערבבים היטב על האש משך 6-7 דקות.
מגישים את הפסטה חמה עם גבינת פרמזן מגורדת מלמעלה.

רוטב מדיטרנה – מרסלה וארטישוק לימוני
המרכיבים:

150 ג' עגבניות מיובשות
4 ארטישוקים מבושלים חתוכים לרבעים
6 פרוסות לימון דקות
100 מ"ל יין מרסלה
75 גרם חמאה
מיץ מלימון אחד
2 כפות טימין קצוץ
1.5 כפיות סוכר

ההכנה:
למחבת מכניסים חמאה, עגבניות מיובשות, רבעי ארטישוק ופרוסות לימון. מקפיצים במהירות עד שהחמאה נמסה.
מוסיפים יין, מיץ לימון, טימין וסוכר. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
מערבבים לאיחוד הטעמים, מוסיפים פסטה, מקפיצים, מתקנים תיבול ומגישים.

רוטב עגבניות מהיר עם אורגנו וזיתים
המרכיבים:

2 כפות שמן זית
שן שום כתושה
בצל קצוץ
3 כפיות אורגנו קצוץ דק
500 גרם רסק עגבניות
1 כפית סוכר
זיתים שחורים וירוקים מבוקעים וחתוכים
2 כוסות מים
מלח ופלפל שחור

ההכנה:
מחממים שמן במחבת עמוקה. מטגנים את הבצל והשום עד להזהבה. מוסיפים את האורגנו, מערבבים ומטגנים עוד כמה שניות. מוסיפים את רסק העגבניות, זיתים ומים, מתבלים בסוכר, מלח ופלפל שחור. מביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כ 12-14 דקות עד שהרוטב מסמיך.

קראת? ספרי לנו מה את חושבת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

כתבות דומות