מתכון להמבורגר: כזה עוד לא טעמת!

מתכון עסיסי במיוחד להמבורגר ביתי מושלם, בתיבול מינימלי וצלייה איכותית מדוייקת

מה צריך?
מחבת פסים עם תחתית עבה
ניילון נצמד
רינג בקוטר 10 ס"מ

650 גרם נתח צוואר ו 100 גרם נתח שפונדרה, טחונים גס
חרדל איכותי ללא גרגרים
מעט שמן לטיגון
פלפל שחור גרוס

מה עושים עכשיו
מערבבים היטב את הבשר בקערה, בתנועות לישה, במשך 4 דקות. מוסיפים כף גדושה חרדל ללא גרגרים תוך כדי לישה. מומלץ להרטיב את הידיים במים חמימים.
עוטפים קרש חיתוך בניילון נצמד. מורחים על הניילון מעט שמן.
מורחים מעט שמן בחלק הפנימי של הרינג. מניחים בפינת הקרש. לוקחים מתערובת הבשר חלקים בגודל כדור טניס, משטחים בתוך הרינג בעזרת אגרוף לעיגול בעובי אחיד. שולפים את הרינג בעדינות. מניחים אותו בסמוך ויוצרים את כל הקציצות כך אחת אחרי השנייה.
עוטפים ניילון נצמד מעל הקציצות. מאחסנים במקרר 6-7 שעות לפחות.
מחממים מחבת על להבה גבוהה 2 דקות. מורחים שכבה דקה ואחידה של שמן ומחממים עוד דקה-שתיים.
מניחים במחבת את כמות הקציצות האפשרית, כשמקפידים לשמור על רווח נאה בין אחת לשנייה. מפזרים פלפל שחור גרוס על הקציצות. צולים 3-4 דקות, עד שהשוליים התחתונים מקבלים גוון אפרפר והתחתית שחומה.
הופכים את הקציצות בעזרת מרית ומזלג, מטגנים עוד דקה, מנמיכים מעט את עוצמת הלהבה, מפזרים עוד פלפל שחור גרוס. ממשיכים לצלות מס' דקות נוספות, עד שהשוליים התחתונים מקבלים גוון אפרפר. מוציאים מהמחבת.
בלחמניה מורחים מעט מיונז, מרפדים בחסה, מניחים קציצת המבורגר, מוסיפים רטבים לפי הטעם ומגישים.

קראת? ספרי לנו מה את חושבת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

כתבות דומות