חלי ממן מציגה: לחמניות כשרות לפסח

מתכון טעים, יצירתי וקל להכנה ללחמניות פריכות וטעימות במיוחד לחג הפסח של כוהנת הבריאות חלי ממן

התמונה להמחשה בלבד
התמונה להמחשה בלבד

מרכיבים
כוס וחצי מים
6 כפות שמן
כפית סוכר חום
1/2 כף מלח
כוס וחצי קמח מצה מנופה
4 ביצים מופרדות
תרסיס שמן

ההכנה
מקציפים את החלבונים ואת הסוכר עד לקבלת קצף יציב.
בקערה נפרדת מערבבים חלמונים עם קמח מצה, מים, שמן ומלח.
מוסיפים את הקצף לתערובת החלמונים ומערבבים בעדינות, בתנועות קיפול, לעיסה אחידה.
מניחים תלוליות של כ- 2 כפות מהעיסה על תבנית מרופדת בנייר אפייה או ממלאים בכמות זהה תבנית שקעים ששומנה בתרסיס שמן.
אופים כ – 45 דקות עד שהלחמניות מזהיבות.
שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר עד יומיים, או בהקפאה עד שבועיים.
נוצרות 20 לחמניות.
כל לחמניה= מנת פחמימה

קראת? ספרי לנו מה את חושבת

8 תגובות

  1. הכנתי את הלחמניות היום, התערובת יצאה נהדרת אורירית ותפוחה אבל הלחמניות לא טפחו בכלל בתנור, הפכו לשטוחות רכות ויש לציין שטעימות מאוד. אולי היה צריך להוסיף אבקת אפיה שלא רשומה במתכון. ממתינה לתשובה כדי להכין שוב.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

כתבות דומות