חלי ממן מציגה: לחמניות כשרות לפסח

מתכון טעים, יצירתי וקל להכנה ללחמניות פריכות וטעימות במיוחד לחג הפסח של כוהנת הבריאות חלי ממן

התמונה להמחשה בלבד

התמונה להמחשה בלבד

מרכיבים
כוס וחצי מים
6 כפות שמן
כפית סוכר חום
1/2 כף מלח
כוס וחצי קמח מצה מנופה
4 ביצים מופרדות
תרסיס שמן

ההכנה
מקציפים את החלבונים ואת הסוכר עד לקבלת קצף יציב.
בקערה נפרדת מערבבים חלמונים עם קמח מצה, מים, שמן ומלח.
מוסיפים את הקצף לתערובת החלמונים ומערבבים בעדינות, בתנועות קיפול, לעיסה אחידה.
מניחים תלוליות של כ- 2 כפות מהעיסה על תבנית מרופדת בנייר אפייה או ממלאים בכמות זהה תבנית שקעים ששומנה בתרסיס שמן.
אופים כ – 45 דקות עד שהלחמניות מזהיבות.
שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר עד יומיים, או בהקפאה עד שבועיים.
נוצרות 20 לחמניות.
כל לחמניה= מנת פחמימה

אודות טועמות

המתכונים הכי שווים. הבלוגים הכי טעימים. הכלים שישדרגו לך את המטבח. וכל מה שעושה נעים בבטן.

השאירי תגובה לדהרי מיכל בטל תגובה

כתובת האימייל לא תפורסם.

8 תגובות

  1. הכנתי את הלחמניות היום, התערובת יצאה נהדרת אורירית ותפוחה אבל הלחמניות לא טפחו בכלל בתנור, הפכו לשטוחות רכות ויש לציין…

    הכנתי את הלחמניות היום, התערובת יצאה נהדרת אורירית ותפוחה אבל הלחמניות לא טפחו בכלל בתנור, הפכו לשטוחות רכות ויש לציין שטעימות מאוד. אולי היה צריך להוסיף אבקת אפיה שלא רשומה במתכון. ממתינה לתשובה כדי להכין שוב.

  2. עשיתי את הלחמניות של חלי ממן. ברגע זה יצאו מהתנור טעימות מאוד תודה לך חלי

    עשיתי את הלחמניות של חלי ממן.
    ברגע זה יצאו מהתנור
    טעימות מאוד
    תודה לך חלי

  3. דהרי מיכל
    נישמע טוב...שווה לנסות...

    נישמע טוב…שווה לנסות…

  4. כמה מעלות בתנור?

    כמה מעלות בתנור?

    • הלן
      מתכון בלי טמפרטורת האפיה? מוזר

      מתכון בלי טמפרטורת האפיה? מוזר

  5. זה המתכון המדויק? מחצי כוס קמח מצה מקבלים 20 לחמניות?

    זה המתכון המדויק? מחצי כוס קמח מצה מקבלים 20 לחמניות?

אהבת? בואי לעשות לנו לייק גם בפייסבוק