מעדן גבינות משגע: מתכון לחצ'פורי

לקראת שבועות מתכון לחצ'פורי, המלך של המאפים הגרוזינים. מעדן שמרים וגבינות פריך ומפנק עם ביצת עין הנמסה בפה

מצרכים
1.5 כפות שמרים יבשים
כף גדושה סוכר
30 גרם חמאה רכה
3 כפות שמן קנולה
5 כוסות קמח לבן
2 כוסות מים פושרים
כף שטוחה מלח
ביצים

למלית
200 גרם גבינה בולגרית 5% מפוררת
300 גרם מוצרלה מגורדת
מיכל קוטג` 5%
ביצה למריחה
ביצה נוספת טרופה+ כף מים

ההכנה
בקערה מערבבים קמח, שמרים וסוכר. מוסיפים בהדרגה חמאה, שמן ומים פושרים. לקראת סוף הלישה מוסיפים מלח. ממשיכים ללוש עד שנוצר בצק רך אך לא דביק. מתפיחים כשעה. לאחר מכן מורידים את האוויר מהבצק. מתפיחים שוב כחצי שעה.
מניחים את הבצק על משטח מקומח קלות. מחלקים ל 10 כדורים. מכסים ומשהים כרבע שעה.
מרדדים כל כדור לעלה דק יחסית בצורת אליפסה. במרכז כל עלה ממלאים במלית גבינות, סוגרים בקצוות לצורת סירה (כלומר סוגרים בקצוות בפשטות או מגלגלים, מקפלים מעט שוליים מקבילים ארוכים וסוגרים קצוות).
מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מורחים ביצה טרופה עם כף מים, אופים בחום 190 מעלות כרבע שעה עד הזהבה.
לקראת סוף האפייה כשהמאפה הזהיב מוציאים מהתנור, מזיזים מעט לצדדים את המלית בעזרת כף, שוברים מעל כל יחידה ביצה ומחזירים לתנור למס' דקות נוספות.
לפני ההגשה מומלץ לפזר מעל בצל ירוק קצוץ דק.

אודות טועמות

המתכונים הכי שווים. הבלוגים הכי טעימים. הכלים שישדרגו לך את המטבח. וכל מה שעושה נעים בבטן.

השאירי תגובה

כתובת האימייל לא תפורסם.

אהבת? בואי לעשות לנו לייק גם בפייסבוק