div#text-html-widget-40 { display: none; }
20banners-300x166

באופן טבעי: טיפול בדלקות

דלקת מפרקים, דלקות בשרירים ואפילו דלקת גרון: לרפואת צמחי המרפא יש יתרונות רבים בטיפול בדלקות שונות בגוף האדם.

דלקת היא תגובה בריאה של המערכת החיסונית לגורם חיצוני או פנימי שהגוף מזהה כאיום. התהליך הדלקתי הוא דרכו של הגוף להתמודד עם אותו גורם על מנת להביא לריפוי. הסיבות להתפתחות דלקת רבות ותלויות בסוג הדלקת.

הדלקות השכיחות יותר יכולות להיגרם מפציעה גופנית, מאמץ יתר, כוויות, זיהום חיידקי או פטריה, ותהליכי הזדקנות שונים של הגוף. גם חומרים רעילים כמו חומרי הדברה ודבקים, זיהום אוויר, עישון, קרינה מייננת, רגישות לגלוטן ולחלבון, ומחלות כרוניות כמו סוכרת, יכולים להוביל לדלקת.
תהליך דלקתי יכול להתבטא בנפיחות, אדמומיות, כאבים, חום ולעתים גם באובדן יכולת התנועה. ישנן דלקות קצרות טווח שחולפות בתוך מספר ימים עד שבועות, וישנן דלקות כרוניות.

דלקת כרונית נמשכת חודשים או שנים ומעידה על בעיה בתפקוד התקין של מערכות הגוף. דלקת מסוג זה גורמת לתגובה חיסונית קבועה של הגוף, המתבטאת בפעילות מוגברת של חלבונים, שתפקידם לתווך בין התאים למערכת החיסון. התוצאה היא שיותר תאים לבנים מצטופפים באזור הדלקת, מה שגורם לשחיקה של הגוף בשל פעולת ריפוי מוגזמת. כמו כן, דלקת כרונית עלולה לפגוע באיברים פנימיים ולהחליש את הגוף לאורך זמן.

תזונה מפחיתה דלקת: מזונות מלאים וטבעיים

אחד העקרונות של טיפול טבעי בדלקות הוא למנוע חשיפה לסיבה שמעוררת את הדלקת, ולצמצם את התגובה החיסונית של הגוף למעוררי הדלקת באמצעות תזונה מאוזנת ובריאה, בשילוב תוספי מזון וצמחי מרפא מתאימים.

בתור התחלה, שמירה על משקל גוף תקין מונעת התפתחות תהליכים דלקתיים. בתזונת היום-יום נעדיף לצרוך שש ארוחות קטנות ביום על פני מספר קטן יותר של ארוחות גדולות לאורך היום. כך נעניק לגוף את מה שדרוש לבניית המערכת החיסונית ונמנע תהליכים דלקתיים. מנגד, מזון מתועש או מעובד, נחשב למזון יוצר דלקת.

מומלץ לאכול מזונות מלאים וטבעיים ולבסס את התפריט היומי על ירקות, פירות, דגנים וקטניות. מזונות שעשויים לעכב התפתחות דלקת הם ירקות טריים בצבעים שונים, בעיקר עלים ירוקים, מנת פירות אחת ביום (מומלץ רימון או פירות יער), מזון עשיר באומגה 3 ובעיקר דגי ים צפוניים, שמן זית, עשבי תיבול ותבלינים שמכילים נוגדי חמצון ומעכבי דלקות, אגוזי מלך, אגוזי פקאן, שקדים וזרעי פשתן.

בנוסף, על מנת למנוע התפתחות של דלקות שונות, יש לדאוג לאיזון בתזונה בין חומצות שומן מעודדות דלקת לבין חומצות שומן נוגדות דלקת כמו שניתן למצוא בדגים, זרעי פשתן, זרעי צ'יה ואגוזי מלך. חוסר איזון משמעותי בין השניים, עלול לעודד התפתחות דלקות. צריכת שומנים יומית ממוצעת לדוגמה: כף טחינה או חמישה-שישה שקדים, כף שמן זית ורבע אבוקדו. בנוסף, חשוב שהתזונה תכיל נוגדי חמצון, שמעכבים תהליכים דלקתיים בגוף.

הפחיתו באופן משמעותי או הימנעו משימוש בחלב פרה ומוצריו. ניתן לצרוך במתינות גבינות על בסיס חלב סויה או יוגורט וגבינת לבנה מחלב עזים או צאן. מזונות נוספים שיכולים לעודד התפתחות דלקת הם בשר אדום, ביצים, מלח שאינו דל נתרן, מזונות מטוגנים, משקאות קלים ממותקים, מזון מתועש, אוכל מהיר, סוכר לבן ופחמימות ריקות, חומרי טעם וריח, חומרים משמרים, ומזונות אלרגניים במקרים בהם ידוע על רגישות אליהם.

שורש כורכום

שורש כורכום

דלקות: הטיפול ברפואת צמחי מרפא

למרות ההתפתחות הטכנולוגית והמדעית, טרם נמצאה תרופה לדלקות כרוניות, בהן דלקות מפרקים. עם זאת, קיימים צמחי מרפא נוגדי דלקת שמונעים התפתחות דלקת שכבר התחילה, מחזקים את יכולת הגוף למנוע דלקת, ובמקרים של דלקת כרונית, מקלים באופן משמעותי על תסמיניה. לפניכם שלושה צמחי מרפא מובילים הידועים כמיטיבים במצבי דלקת.

כורכום: הכורכום הוא אחד מצמחי המרפא האנטי-דלקתיים המומלצים ביותר לשימוש על מנת לעכב ולמנוע התפתחותן של דלקות כרוניות. הכורכומין נחשב כיום ל"פלא הצהוב", והוא אחד מצמחי המרפא החשובים ביותר ברפואות המסורתיות של ארצות המזרח. מחקרים מעידים כי יש לו השפעה רפואית חיובית על מאות מנגנונים ביולוגיים בגוף האדם.

שוש קירח: השוש הקירח, הידוע גם כליקוריץ, הוא צמח בעל יכולת חיזוק, הזנה ושיקום של מערכות הגוף. אחד החומרים הפעילים בצמח זה דומה במבנה שלו לקורטיזון וכן מצוין לטיפול בדלקות שונות בגוף. נוסף לתכונות האנטי-דלקתיות של הצמח, יש לו יכולת איחוי ושיקום רקמות ריריות, כמו אלו שבמערכת העיכול. לכן הוא יעיל במיוחד לטיפול בכיבים ובדלקות במערכת העיכול.


אלוורה: הג'ל שבצמח האלוורה נחשב היום למזון-על בגלל שפע הנוטריינטים שהוא מכיל והוא ניתן לשימוש פנימי כמשקה, או חיצוני במשחות. רכיבי הצמח בעלי פעילות המחזקת את מערכת החיסון, נוגדת דלקת,  ומסייעת במצבי חולשה וחסרים תזונתיים. אחד הרכיבים הפעילים בג'ל האלוורה, ה- Acemannan, נחקר רבות בהקשר של יעילותו הטיפולית רחבת ההיקף במערכת העיכול האנושית. האלוורה נפוץ מאוד גם במשחות לטיפול בעור, לכוויות, לפצעים וחבורות, זאת עקב יכולתו האנטי-דלקתית המרפאה את המום ומשככת את הכאב.

רוצה לזכות בכורכומין אפקט של ברא? לחצי כאן

הכותב הוא שרון קוצר, הרבליסט קליני ומנהל מחקר ופיתוח בחברת "ברא צמחים"

אודות טוב שתדעי

טוב שתדעי הוא מדור הצרכנות והפנאי של מגזין אמא של. טיפים, עצות, המלצות, ידע ובעיקר "מה חדש בשוק". התכנים מופקים ע"י מערכת האתר ונכתבים ע"י צוותים מקצועיים מתוך החברות והגופים המובילים בישראל.

השאירי תגובה

כתובת האימייל לא תפורסם.

5 תגובות

  1. גלית חיוני
    מה זה השוש קירח ואיך משתמשים בו

    מה זה השוש קירח ואיך משתמשים בו

  2. מירית רבן
    את הצמחי מרפא אלו אפשר למצוא בבתי מרקחת רגילים?

    את הצמחי מרפא אלו אפשר למצוא בבתי מרקחת רגילים?

  3. דנה רחימי
    איך האלוורה מומלץ אני אף פעם לא בטוחה.. בג'ל או משחה??

    איך האלוורה מומלץ אני אף פעם לא בטוחה.. בג'ל או משחה??

  4. מורין סלע
    פשתן אפשר טחון?

    פשתן אפשר טחון?

  5. חיה בנישו
    מה חוץ מאגוזי מלך? האם שקדים גם טוב?

    מה חוץ מאגוזי מלך? האם שקדים גם טוב?

אהבת? בואי לעשות לנו לייק גם בפייסבוק