div#text-html-widget-40 { display: none; }
20banners-300x166

צ'אי מחמם לימים קרים

ההודים המציאו את הצ'אי (תה בשפה ההינדית). בתחילה הייתה זו תערובת צמחי מרפא (תבלינים) המוזכרת בספרות הרפואית של האיורוודה (רפואה הודית מסורתית) ומטרתה הייתה שיפור העיכול והספיגה במערכת העיכול, הפגת גזים, בחילה וכאב בטן, חימום הגוף, כיוח ליחה וחיזוק מערכת הנשימה, שיפור סירקולציה של דם וחיזוק מערכת החיסון. לאחר מכן הוסף לתערובת התה והחלב (תודות לאנגלים).
תערובת תבלינים טעימה זו מושלמת לימות החורף הקרים, מחממת את הגוף ואת הלב והנפש ויכולה לשמש כבסיס לתוספות ושינויים על פי הצורך. הפעם יביא בפנינו יגאל קוטין – נטורופת, הרבליסט קליני ומטפל אירוודי, כמה ואריאציות של תערובת זו ללא שימוש בעלי התה ובחלב (אלא תחליף חלב מן הצומח), אפשר להשתמש בתערובת הבסיסית ולהכין עמה תערובת תה מגוונות וטעימות.

תערובת צ'אי בסיסית:
1 כוסות מים
½ כוס חלב שקדים / חלב שיבולת שועל / חלב אורז
4 תרמילי הל מפוצחים
2 מסמרי ציפורן
חתיכה בעובי 1 ס"מ של ג'ינג'ר טרי או ¼ כפית ג'ינג'ר יבש
1 מקל קינמון או ¼ כפית אבקת קינמון
ממתיק על פי הטעם (מייפל, דבש, סוכר קוקוס וכו')
בשלו את התבלינים במים כ 5 דק' על אש נמוכה. הוסיפו החלב, הביאו לרתיחה נוספת, הסירו מן האש והוסיפו ממתיק על פי הטעם. טעמו ותקנו תבלינים.
תערובת צ'אי לחיזוק מערכת החיסון:
2 כפיות אבקת צמח האסטרגלוס טחון.
1 כפית קליפת תפוז מיובשת (יבשו במשך כמה ימים מספר קליפות תפוזים) או 2 כפיות פירות גוג'י ברי יבשים
4 פירות פלפל שחור גרוס או קורט פלפל שחור באבקה

תערובת צ'אי בסיסית:
1.5 כוסות מים + ½ כוס חלב מן הצומח
בשלו את האסטרגלוס הטחון במים במשך כ 20 דקות על אש נמוכה, הוסיפו את שאר התבלינים והצמחים, בשלו על אש נמוכה כ 5 דק' נוספות, הוסיפו חלב שקדים הביאו לרתיחה נוספת, הסירו מן האש, סננו והוסיפו ממתיק על פי הטעם.
תוספות אחרות:
הוסיפו ½ כפית זרעי שומר + ¼ כפית זרעי אניס לתערובת צ'אי לשיפור מערכת העיכול והפגת גזים.
הוסיפו ¼ כפית אבקת פאוליניה (גואוורנה) + ¼ כפית אבקת ג'ינסנג קוראני לתערובת צ'אי להמרצה, עוררות, הזרמת דם ושיפור זכרון וחשיבה.
הוסיפו ¼ כפית אגוז מוסקט + ½ כפית עלי ורדים לתערובת צ'אי מרגיעה ומשפרת שינה.
הוסיפו ¼-1/2 כפית של קקאו נא (raw) גרוס – ניבס לתוצאה טעימה ומפתיעה!

רוצה לזכות בכורכומין אפקט של ברא? לחצי כאן

הכותב הוא יגאל קוטין – נטורופת, הרבליסט קליני ומטפל אירוודי

אודות טוב שתדעי

טוב שתדעי הוא מדור הצרכנות והפנאי של מגזין אמא של. טיפים, עצות, המלצות, ידע ובעיקר "מה חדש בשוק". התכנים מופקים ע"י מערכת האתר ונכתבים ע"י צוותים מקצועיים מתוך החברות והגופים המובילים בישראל.

השאירי תגובה

כתובת האימייל לא תפורסם.

4 תגובות

  1. רעיה
    מה זה קקאו נא??

    מה זה קקאו נא??

  2. שירלי ליטמן
    נשמע מעולה אבל על רוב המרכיבים לא שמעתי מעולם

    נשמע מעולה אבל על רוב המרכיבים לא שמעתי מעולם

  3. ריקי מדניק
    האבקות שמוזכרות למעלה לא מוכרות..בכלל.. איפה קונים אותם?

    האבקות שמוזכרות למעלה לא מוכרות..בכלל.. איפה קונים אותם?

  4. ליעד טלקר
    הוווו נשמע כל כך טוב

    הוווו נשמע כל כך טוב

אהבת? בואי לעשות לנו לייק גם בפייסבוק