פילה סלמון ברוטב הדרים

השף אלון כהן מציג 2 מתכונים למנות טעימות לארוחת החג

פילה סלמון ברוטב הדרים וצלפים

המרכיבים
4 נתחים של פילה סלמון
כף שמן זית
תפוז
לימון
כף צלפים (מסוננים היטב)
0.5 כוס יין לבן
50 גרם חמאה
מלח ופלפל

ההכנה
חותכים את התפוז לשני חצאים.
חצי אחד סוחטים ואת החצי השני פורסים דק (בצורת ירח).
חוזרים על אותה הפעולה עם הלימון, חותכים וסוחטים ואת החצי השני פורסים.
מתבלים קלות את הדג במלח ופלפל.
מחממים מחבת לחום בינוני, מוסיפים את שמן הזית ומחממים מעט, מוסיפים את הדג ומטגנים, כשקצוות הדג עשויות יש להפוך את הדג.
מוסיפים את היין הלבן, מיץ התפוז והלימון, פרוסות התפוז והלימון, צלפים והחמאה ומתקנים תיבול.
כשהרוטב מתחיל לבעבע יש להנמיך את האש ולכסות עד שהדג עשוי (תלוי בעובי הדג).
כדאי לבשל בסמוך לארוחה ולהגיש ישר לשולחן.

סלט סלקים עם עלי רוקט ואגוזי לוז

מרכיבים
לסלט
4 סלקים בינוניים
2 צרורות עלי רוקט
בצל סגול
50 גרם אגוזי לוז אפויים וקצוצים
למרינדה
100 מ"ל שמן זית
100 מ"ל חומץ בן יין לבן
100 מ"ל סילאן
מיץ מלימון אחד
5 שיני שום קלופות וקצוצות היטב
מלח ופלפל

ההכנה
מחממים תנור ל -180 מעלות
עוטפים את הסלקים בנייר כסף ומכניסים בשלמותם לתנור ל -45 דקות.
בינתיים מכינים את המרינדה , מערבבים את כל המרכיבים בקערה ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
כשהסלקים רכים למגע, מוציאים אותם מהעטיפה וקולפים עם הידיים (מומלץ לעשות זאת עם כפפות מטבח למניעת כתמים סגולים בידיים). פורסים את הסלקים לפלחים דקים ומניחים בתוך המרינדה.
בינתיים , מתבלים את עלי הרוקט במעט שמן זית, לימון ומוסיפים להם חצי בצל סגול חתוך לרצועות.
מניחים את עלי הרוקט במרכז הצלחת ובניהם שוזרים את פלחי הסלק . מפזרים מעל את אגוזי הלוז הקלופים , והמנה מוכנה להגשה .

קראת? ספרי לנו מה את חושבת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

כתבות דומות