פסח 2019: המתכונים שישדרגו את ארוחת החג

מתלבטים כיצד להרכיב את תפריט ארוחת ליל הסדר? מעוניינים לגוון את תפריט התזונה במהלך ימי החג? טונה סטארקיסט מציגה מתכונים כשרים לפסח בדיוק למטרה זו.

קציצות טונה ירוקות בסלסה מקסיקנית

לקציצות (15 קציצות)
2 קופסאות טונה סטארקיסט 5% עם עשבי תיבול – להסבה למתכון ללא חשש קטניות, ניתן להשתמש בטונה במים בהכשר מהודר לפסח.
2 כפות קמח מצות
כף קמח תפו"א
3 כוסות דחוסות עשבי תיבול (פטרוזיליה, כוסברה, נענע, שמיר, בזיליקום)
כף מיונז לייט
ביצה
גרידה מ-1 לימון
½ כפית מלח
קורט פלפל שחור

לסלסה מקסיקנית
4 עגבניות בינוניות
½ כוס גרעיני תירס מבושל – למתכון ללא קטניות – ניתן להחליף ב1/2 כוס זיתים שחורים מגולענים, פרוסים לפרוסות
½ כוס שעועית אדומה (או פול מיצרי) מבושלים – למתכון ללא קטניות – ניתן להחליף ב3 יח' תחתיות ארטישוק קפואות – מופשרות וחתוכות לקוביות.
3 כפות בצל ירוק קצוץ
2 כפות כוסברה קצוצה
שן שום גדולה כתושה
מס' טיפות טבסקו
2 כפות שמן זית
כפית מיץ לימון טרי
מלח ופלפל לפי הטעם

קציצות טונה ירוקות בסלסה מקסיקנית סטארקיסט. צילום ניר עצמון

קציצות טונה ירוקות בסלסה מקסיקנית סטארקיסט. צילום ניר עצמון

אופן ההכנה
לקציצות

1. פותחים את קופסאות הטונה ומסננים כ-2 דקות מעל קערה עמוקה (מבלי ללחוץ!)
2. מעבירים למג'ימיקס את עשבי התיבול וטוחנים דק. מוסיפים את שני סוגי הקמח, ביצה, גרידת לימון, מיונז לייט ותיבול. טוחנים מעט בפולסים עד שמתאחד.
3. מעבירים לקערה את תכולת המג'ימיקס ומערבבים היטב יחד עם הטונה.
4. יוצרים קציצות בגודל הרצוי (כ-80 גרם כל קציצה), מרססים ספריי שמן על מחבת רחבה, ומשחימים משני הצדדים כל קציצה.

לרוטב
5. טוחנים במג'ימיקס את העגבניות, כותשים שום, קוצצים בצל ירוק וכוסברה.
6. מסננים את השעועית והתירס (אם לאחר בישול או לאחר פתיחת פחית שימורים)
7. מערבבים הכל יחד, מאזנים תיבול עם מלח, פלפל, שמן זית, לימון וטבסקו.

קרפ כשר לפסח במילוי טונה, אבוקדו ועגבניות מיובשות

לקרפ (12 מנות)
3 כוסות קמח תפוחי אדמה
½ כפית שטוחה מלח דק
5 כפות שמן ניטרלי
כוס מים פושרים או חלב פושר
4 ביצים M
ספריי שמן לטיגון

למילוי
2 קופסאות טונה סטארקיסט 5% עם לימון ופלפל – להסבה למתכון ללא חשש קטניות, ניתן להשתמש בטונה במים בהכשר מהודר לפסח
2 יח' אבוקדו בינוני ובשל
4 יח' עגבניות מיובשות
צרור עירית קצוצה
כף פרמזן מגורד
½ כפית פלפל שחור
½ כפית שטוחה מלח
½ כפית פפריקה מתוקה

קציצות טונה ירוקות בסלסה מקסיקנית סטארקיסט. צילום ניר עצמון

קציצות טונה ירוקות בסלסה מקסיקנית סטארקיסט. צילום ניר עצמון

אופן ההכנה
לקרפ

1. מערבבים את כל מרכיבי הבלילה מלבד השמן בעזרת מטרפה, מוסיפים שמן בהדרגה תוך כדי ערבוב עד שהבלילה אחידה וחלקה. אם נותרו גושים, ניתן להעביר דרך מסננת דקה.
2. מחממים מחבת על חום נמוך-בינוני במשך 2 דקות, מוסיפים מעט ספריי שמן, יוצקים שכבה עגולה ודקה בקוטר של 15-20 ס"מ. מנמיכים להבה.
3. לאחר כדקה הופכים לצד השני (כאשר הבלילה מסמיכה ונפרדת בקלות מהמחבת) לחצי דקה נוספת. מעבירים לצלחת ומצננים.
4. ממשיכים עם הכנת שאר הקרפים.

למלית
5. פותחים את קופסאות הטונה ומסננים כ-2 דקות מעל קערה עמוקה (מבלי ללחוץ!)
6. מקלפים, מגלענים ומועכים את האבוקדו עם מזלג
7. קוצצים דק את העירית.
8. מערבבים יחד את כל חומרי המלית, מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם

להגשה
מניחים כף גדושה מהמלית במרכז החלק התחתון של הקרפ, מקפלים את שני צידיו פנימה (על מלית הטונה), מקפלים את החלק התחתון (הקרוב אלינו) על המלית גם כן, וממשיכים לגלגל אל עבר הצד הרחוק מאיתנו.

אודות טועמות

המתכונים הכי שווים. הבלוגים הכי טעימים. הכלים שישדרגו לך את המטבח. וכל מה שעושה נעים בבטן.

השאירי תגובה

כתובת האימייל לא תפורסם.

אהבת? בואי לעשות לנו לייק גם בפייסבוק