קציצות דגים ברוטב לימון, ירקות ירוקים וגרגירי חומוס

מכירות את הדשא של השכן? זה שתמיד נראה הרבה יותר ירוק ויפה, אז הקציצות האלה הן בדיוק הדשא הזה, והוא אכן ירוק ויפה וסופר טעים.
אצלי בבית לא בישלו מעולם קציצות דגים ותמיד רציתי סיר כזה בבית אחרי שראיתי את הסירים של השכנות והחברות. אלה שבכל שישי יצאו מהבתים, אוחזות בידיהן סיר שטוח וצבעוני עם ריח שקשה היה לעמוד בפניו וחיוך שמסביר הכל, את הסבלנות לגלגל קציצות ולטגן אותן, את השקט של חיתוך הבצל והרעש של בעבוע הרוטב ואת הידיעה שעוד רגע כולם ישבו מסביב לשולחן ויתענגו.
כשקצת גדלתי ולמדתי איך לבשל הכנתי לא מעט קציצות דגים ונזכרתי איך פעם יכולתי רק להריח אותן מהחלון של השכנה ממול ועכשיו גם בבית שלי מככב סיר ססגוני שתמיד קוצר מחמאות מכולם, גם בשולחן החג וגם בארוחות שישי לצד חלה רכה. וכן, גם אני, 30 שנה אחרי אותו סיר של השכנה מעל, מחייכת ומתענגת כשהמשפחה מבקשת שבפעם הבאה אכין קצת יותר. בכל זאת, שיהיה מה לקחת.

הפעם, בחרתי להביא לכן גרסה שמתאימה במיוחד לערב שבת – קציצות דגים רכות אבל יציבות וזהובות מבחוץ, בסיר סוטאז' אדום של סולתם, עם רוטב חמוץ מתוק של לימון ודבש וירקות ירוקים שהופכים לחלק מהרוטב

המלצה: את הרוטב המדהים הזה אפשר להגיש מעל תוספת כמו אורז או פירה או לטבול בתוכו חלה שסופגת את כל הטעמים

📌📌 הטבה בלעדית רק עד 14.7.2020 📌📌

מצרכים
500 גרם פילה דג לבן טרי ללא עצמות
1/4 צרור פטרוזיליה
1/4 צרור כוסברה
1/2 פלפל צ'ילי ירוק או אדום
1 ביצה L
2 כפות פירורי לחם
מלח ופלפל

לתבשיל
2 כפות שמן זית
1 בצל לבן, קלוף
1/2 שקית עלי תרד, שטופים
2 זוקיני ירוק (או קישוא)
1/2 כוס מיץ לימון
1/2 כוס מים רותחים
1/2 כפית כורכום
3 כפות מייפל או סילאן או דבש
1/2 כוס גרגירי חומוס מבושלים, ללא נוזלים
1 כפית אבקת מרק בצל

אופן הכנה
1. לדגים: קוצצים את הדגים דק עם סכין חדה.
2. קוצצים דק את עשבי התיבול והצ'ילי.
3. בקערה גדולה מערבבים את כל מצרכי הקציצות ומעבירים למקרר לחצי שעה.
4. מחממים מעט שמן בסיר סוטאז', יוצרים קציצות עם ידיים רטובות ומטגנים את הקציצות עד הזהבה. מוציאים החוצה.
5. מכינים את הרוטב: פורסים את הבצל לרצועות דקות מאוד.
6. בסיר סוטאז' מחממים עוד כף שמן זית ומטגנים את הבצל עד הזהבה.
7. חותכים את הזוקיני לקוביות בגודל 1 ס"מ ואת התרד לרצועות.
8. מוסיפים לסיר עם הבצל את הזוקיני, התרד וגרגירי החומוס ומבשלים במשך 5 דקות.
9. מוסיפים מיץ לימון, מים, כורכום, מלח, מייפל וא. מרק בצל ומערבבים.
10. מוסיפים את הקציצות פנימה ומבשלים במשך 10 דקות.

📌📌 הטבה בלעדית רק עד 14.7.2020 📌📌

11. מניחים את הסיר במרכז השולחן ומחלקים ממנו לכל בני המשפחה.

קרדיט צילום: אפיק גבאי
הופק בשיתוף רחלי קרוט – מתכונאית ועיתונאית אוכל

קראת? ספרי לנו מה את חושבת

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

כתבות דומות