תבשיל ירקות שורש עם יין אדום, דבש וטימין

סיר שכולו חגיגה ססגונית עם סלק שמתאים מאוד לחג, ודבש שממתיק את השנה. למרות שמדובר בעיקר בירקות, המנה הזאת מתפקדת מצוין כתוספת בזכות תפוחי האדמה והרוטב המעולה שנקווה בתחתית הסיר.
בינינו, אין כמו ירקות מקורמלים היטב שספגו טעמים עמוקים של יין אדום וצריבה של תנור, שהופכת אותם לפציחים מבחוץ אבל רכים ונימוחים מבפנים.

ואגב רכות, התבשיל הזה, שאני מכינה באופן קבוע לארוחת החג, בסוטאז' נירוסטה של סולתם, הוא הגרסה המהירה לחמין של אבא. זה שאכלנו ב- 4 בבוקר ישר מהסיר. כי מי יכול היה לעמוד בריח הנישא בכל הבית.

אז נכון שעדיין חם, וחמין מרגיש כמו משהו רחוק וחורפי, אבל תאמינו לי שאחרי הביס הראשון תשכחו מהחום שבחוץ ותתרכזו בגלי החום והשמחה שהוא עושה בפנים.
ואל דאגה לגבי היין, הוא מתנדף באפייה ומשאיר רק עקבות של טעמים מתקתקים.

מצרכים
2 כפות שמן זית
1/2 שקית בצלצלי שאלוט קלופים
5 שיני שום קלופות
3 סלקים, קלופים
3 גזרים, קלופים
1 קולורבי
1/2 כוס יין אדום
1 כוס מים רותחים
4 כפות דבש (או סילאן או מייפל)
10 תפוחי אדמה קטנים, שטופים
4 ענפי טימין
מלח

אופן הכנה
1. חותכים את הסלקים והקולורבי לרבעים ואת הגזרים לטבעות עבות ברוחב 3 ס"מ.
2. בסיר סוטאז' של סולתם שמתאים גם לתנור מחממים שמן זית ומטגנים את הבצלים והשום במשך 2 דקות.
3. מוסיפים סלקים, גזר, קולורבי ותפוחי אדמה ומערבבים בעדינות. מטגנים במשך 5 דקות.


4. מוסיפים יין אדום, מים רותחים, מלח, דבש ועלים מ-2 ענפים טימין ומערבבים.

5. מעבירים לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות ואופים עד שהירקות רכים, בערך שעה.
6. מוציאים ומעטרים בענפי טימין מעל. מניחים במרכז שולחן האוכל ומגישים חם לצד המנה העיקרית.

קרדיט צילום: אפיק גבאי
הופק בשיתוף רחלי קרוט – מתכונאית ועיתונאית אוכל

אודות כרמית לוי

אוהבת להכין, לנסות, להריח, לגעת, להתנסות, להתלהב. אומנות ואוכל נמצאים תמיד בראש סדר העדיפויות שלי

השאירי תגובה

כתובת האימייל לא תפורסם.

תגובה 1

  1. Jul
    סיר פתוח או סגור?

    סיר פתוח או סגור?

אהבת? בואי לעשות לנו לייק גם בפייסבוק