חלה בשלוש קליעות

לרגל "חודש החלות של שמרית", מגישה החברה מתכון לחלה רכה ואוורירית בשימוש נטורינה, במרקם מושלם ועם שלוש קליעות קלות ומרשימות. נהדרת לשבתות ולחגים, באפייה קלה.

מצרכים (ל-3 חלות בינוניות או 2 גדולות)
1 ק"ג קמח מנופה
1/2 כוס סוכר (100 גר')
1/2 נטורינה, רכה או מומסת (100 גרם)
שקית שמרים טריים שמרית (50 גר')
1 ו-2/3 כוסות מים פושרים
ביצה
כף מלח
להברשה:
1 ביצה טרופה
לקישוט: שומשום, שומשום שחור, פרג, קצח, גרעינים למיניהם

חלה בשלוש קליעות קרדיט צילום סטודיו בבושקה

חלה בשלוש קליעות קרדיט צילום סטודיו בבושקה

ההכנה
1. בקערת מערבל עם וו לישה מערבלים במהירות נמוכה את הקמח והשמרים, מוסיפים סוכר, נטורינה וביצים. מוסיפים בהדרגה את המים עד לקבלת בצק. אם התערובת לא מתגבשת לבצק, מוסיפים עוד מעט מים ובהדרגה. לשים במשך כ- 8 דקות עד לקבלת בצק רך וקצת דביק.
2. משמנים את הקערה ואת כדור הבצק, מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה למשך כשעה וחצי או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
3. מחלקים את הבצק לשלושה חלקים בהתאם לכמות החלות הרצויה. מהחלק הראשון יוצרים שתי צמות ומניחים אחת על השנייה לאורך ולרוחב עם חיבור במרכז. מלפפים בכל פעם את החלק הנגדי ויוצרים צמה. מהחלק השני יוצרים שלוש צמות ומלפפים על החלק במרכז פעם מימין ופעם משמאל. מהחלק השלישי יוצרים 4 צמות כשפעם מלפפים מהצמות הפנימיות ופעם מהחיצוניות (ניתן לצפות בסרטון הדרכה באתר שמרית).
4. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה ומתפיחים כ-30 דקות נוספות.
5. מברישים את החלות בעדינות בביצה ומפזרים מעל שומשום, פרג או קצח
6. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-25 דקות, עד שהחלה תופחת ומזהיבה.
7. מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין.

אודות טועמות

המתכונים הכי שווים. הבלוגים הכי טעימים. הכלים שישדרגו לך את המטבח. וכל מה שעושה נעים בבטן.

השאירי תגובה

כתובת האימייל לא תפורסם.

אהבת? בואי לעשות לנו לייק גם בפייסבוק