קיש פרחים: מתכון מפתיע לקיש ירקות ססגוני

חברת שמרית מגישה לרגל ט"ו בשבט מתכון לקיש פרחים ססגוני וטעים, מבוסס ירקות, שיקשט כל שולחן חג בצורה מרהיבה. חג שמח!

מצרכים (לתבנית בקוטר 24 ס"מ)
לבסיס:

1 ורבע כוסות קמח (175 גרם)
חצי חבילה נטורינה קוקוס קרה "שמרית" (100 גר')
1/3 כפית מלח
חלמון ביצה
כף מים קרים

למלית
2 זוקיני
8-10 גזרים צבעוניים
גביע גבינת ריקוטה 5% (250 גרם)
80 גרם גבינת קשקאבל מגוררת
40 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת
2 ביצים
חצי כף טימין טרי
חצי כפית מלח
מעט פלפל שחור גרוס

קרדיט צילום ענבל לביא

קרדיט צילום ענבל לביא

אופן ההכנה
1. הכנת הבסיס: בקערת מערבל עם וו גיטרה מערבלים את הקמח, נטורינה ומלח עד לקבלת פירורי בצק. מוסיפים חלמון ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד, במידה והבצק מעט יבש מוסיפים מים קרים ומעבדים עד שמתאחד. מעבירים לקירור לשעה.
2. מרדדים את הבצק על משטח מקומח קלות לעלה בעובי של כ-3 מ"מ ומרפדים תבנית פאי 24 ס"מ, מנקבים במזלג ומקפיאים לחצי שעה.
3. מכסים את הקלתית בנייר אפייה מקומט ומניחים מעל משקולות אפייה או קטניות יבשות. אופים את הקלתית 15-18 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, מסירים את המשקולות ואופים כ-10 דקות נוספות להזהבה קלה ומצננים.
4. הכנת המלית: שוטפים את הירקות, קולפים את הגזרים ופורסים לאורכם לפרוסות דקות בעזרת מנדולינה או קולפן. פורסים גם את הזוקיני לאורכו בקליפתו.
5. מעבירים את רצועות הגזר לקערה בינונית, ממלאים במים רותחים רק עד כיסוי ומחממים 5-10 דקות במיקרוגל או עד שרצועות הגזר מתרככות, הופכות גמישות מאוד וניתנות לגלגול. מסננים ומצננים.
6. מערבבים בקערה את יתרת חומרי המלית לתערובת אחידה וממלאים את הקלתית.
7. מגלגלים בכל פעם רצועת גזר או זוקיני בצורה הדוקה לקבלת ספירלה, מגלגלים סביב רצועה נוספת מאותו הירק ונועצים את הפרח שהתקבל במלית. חוזרים על הפעולה עם שאר רצועות הירקות עד שהקלתית כולה מלאה בפרחים בגוונים שונים.
8. מפזרים על פרחי הירקות מעט מלח ופלפל ואופים כ- 50 דקות בתנור שחומם מראש ל-180, עד שהבצק משחים והמלית אפויה וזהובה.

אודות טועמות

המתכונים הכי שווים. הבלוגים הכי טעימים. הכלים שישדרגו לך את המטבח. וכל מה שעושה נעים בבטן.

השאירי תגובה

כתובת האימייל לא תפורסם.

אהבת? בואי לעשות לנו לייק גם בפייסבוק