לפני שחוזרים ללימודים: מתכון כריך בריאות בלקני

לקראת החזרה לביה"ס, רשת קפה גרג מציעה כריך בריאות בנוסח בלקני עם גבינת פטה וירקות קלויים, טעים מזין ומפנק.
הכריך מהווה לעיתים ארוחה שלמה, במיוחד אם הוא מכיל רכיבים מגוונים ומזינים. קיים קשר מובהק אצל ילדים בין אכילת ארוחת בוקר לבין רמת הצלחתם בלימודים

מצרכים
ג'בטה או לחמניה גדולה
ממרח פסטו
4 פרוסות של גבינת פטה
גבינת שמנת
1 פלפל קלוי
1/2 חציל קלוי

אופן הכנת הקלויים:
חציל קלוי
מצרכים :
1 חציל
100 מ"ל שמן
2 שיני שום
קורט מלח
קורט פלפל שחור גרוס
עלי טימין קצוצים

אופן ההכנה
שוטפים ופורסים את החציל לחתיכות, שמים בקערה ומוספים את יתר המצרכים מערבבים. פורסים את החציל על מגש ושמים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות עד אשר החציל משחים.

פלפל קלוי
מצרכים:

1 פלפל
100 מ"ל שמן
2 שיני שום
קורט מלח
קורט פלפל שחור גרוס

קרדיט צילום דן פרץ

אופן ההכנה
שוטפים את הפלפל ושורפים על הגז בכל הצדדים עד אשר הפלפל שרוף לגמרי. מקלפים את הקליפה וחותכים את הפלפל לחתיכות. שמים בקערה ומוסיפים את יתר המצרכים ומערבבים.

הכנת הכריך: באדיבות רשת קפה גרג
חוצים לרוחב את הג'בטה (לא עד הסוף, כך שיהיה ניתן לסגור את הג'בטה). מורחים את השמנת ופסטו ומוסיפים את גבינת הפטה, פלפל וחציל קלוי. מכניסים את הכריך פתוח לתנור, שחומם מראש ל-200 מעלות (ניתן גם להכניס לטוסט אובן) לכ-5 דקות או עד שהג'בטה חמה. חוצים את הכריך. ניתן להגיש לצד סלט או ירקות פרוסים.

אודות טועמות

המתכונים הכי שווים. הבלוגים הכי טעימים. הכלים שישדרגו לך את המטבח. וכל מה שעושה נעים בבטן.

השאירי תגובה

כתובת האימייל לא תפורסם.

אהבת? בואי לעשות לנו לייק גם בפייסבוק