מילפיי עם תאנים ושוקולד לבן

בצרפתית "מילפיי" פירושו אלף עלים. מדובר בקינוח מרשים ומקצועי. לפנינו מתכון נפלא של נטלי קריידן, קונדיטורית מלון פסטורל כפר בלום, בגרסה עם תאנים, המתאימה בדיוק לעונה זו

מצרכים
בצק עלים
אבקת סוכר
490 מ"ל שמנת פרווה + 150 מ"ל שמנת פרווה
250 גרם שוקולד לבן פרווה
6 גרם ג'לטין (כפית) + רבע כוס מים
2 כפות מחית תאנים
10 תאנים בשלות

קרדיט צילום ליהי וולף

אופן הכנה
פורסים את בצק העלים על משטח עבודה ומרדדים לעובי של כחצי ס"מ.
מעבירים את הבצק לתבנית של תנור עם נייר אפייה. חותכים לריבועים של 5X5 ס"מ ומפזרים מעל אבקת סוכר. מכסים בנייר אפייה נוסף ועליו מניחים תבנית תנור אפייה נוספת – כדי שהבצק לא יתנפח.
אופים בתנור שחומם מראש ב- 190 מעלות כ- 20 דקות.
מצננים.
מרתיחים בסיר 150 מ"ל שמנת פרווה, מסירים מהאש, מוסיפים את השוקולד ובוחשים עד להמסה מלאה.
בקערה שמים ג'לטין עם מים. נותנים למסה להתגבש כמה דקות, ממיסים במיקרו בפולסים קטנים של כמה שניות ומוסיפים לסיר השוקולד והשמנת.
מקציפים במיקסר 490 מ"ל שמנת פרווה, אך לא להקצפה מלאה. מפסיקים לפני שהקצפת יציבה. שופכים את תכולת הסיר לקצפת ומקפלים בעדינות. מוסיפים 2 כפות מחית תאנים (ניתן לרכוש או לרסק בבלנדר תאנים טריות) ומקפלים.
מכניסים למקרר להתגבשות למשך 5 שעות, או ללילה.
מקציפים ומכניסים לשקית זילוף.

מזלפים על ריבועי הבצק ומכסים בשכבת בצק. מזלפים שכבה נוספת ומקשטים בפרוסות תאנים טריות.

ניתן להחליף לכל פרי שרוצים

אודות טועמות

המתכונים הכי שווים. הבלוגים הכי טעימים. הכלים שישדרגו לך את המטבח. וכל מה שעושה נעים בבטן.

השאירי תגובה

כתובת האימייל לא תפורסם.

אהבת? בואי לעשות לנו לייק גם בפייסבוק