ביצה בקן בנוסח איטלקי: מתכון לכריך מפנק

לקראת החזרה הקרבה לביה"ס ולמסגרות, מעדני מזרע חולקת מתכון לכריך עסיסי מפנק. ביצה בקן בנוסח איטליה עם נקניק מורטדלה

מתכון לכריך:
מורחים 2 פרוסות לחם קסטן ב-2 כפות מיונז אמיתי. יוצרים חור מעוגל במרכזה של אחת הפרוסות בעזרת קורצן עוגיות. מניחים על הפרוסה השנייה 3 פרוסות מורטדלה של מזרע, 2 פרוסות עגבניה ו-2 עלי חסה.
מניחים על החסה עוד 3 פרוסות מורטדלה ומעל את פרוסת הלחם עם החור, כשהצד המרוח במיונז כלפי מטה. שוברים ביצה לתוך החור

מכניסים לטוסטר ולא לוחצים! כעבור דקה הביצה תתייצב ותתמקם בתוך הלחם

לוחצים מעט בתוך הטוסטר ומגישים מיד.
בתאבון

נקניק המורטדלה יוצר כבר לפני כ- 500 שנה. מקור השם מורטדלה הוא מלטינית-צירוף של המילים מכתש (שבו השתמשו לכתישת התבלינים) והדס, שהיווה חלק מהתיבול הקלאסי עד ימי הביניים. על מנת שנקניק מורטדלה יהיה ראוי לשמו "מורטדלה די בולוניה", הוא חייב לעמוד בסטנדרטים גבוהים ממש כמו שמפניה. עליו להיות מנוקד בשומן ביחס של 7:3 בשר ושומן והוא חייב להיות רך, ארומטי וחלק.

אודות טועמות

המתכונים הכי שווים. הבלוגים הכי טעימים. הכלים שישדרגו לך את המטבח. וכל מה שעושה נעים בבטן.

השאירי תגובה

כתובת האימייל לא תפורסם.

אהבת? בואי לעשות לנו לייק גם בפייסבוק