מתכון ביתי: קרואסון שקדים-חמאה חלומי

אין כמו ריח של קרואסון טרי במילוי קרם שקדים הנאפה בתנור, וממלא את הבית בניחוח מתקתק. מתכון למאפה האולטימטיבי שאף פעם לא נמאס ממנו

מצרכים
3 כוסות קמח לבן וחצי כוס קמח מלא
80 גרם חמאה חתוכה לקוביות
כף שמרים יבשים
1/3 כוס סוכר
1/2 כפית מלח
כוס מים פושרים
ביצה
120 גר' חמאה

לקרם שקדים
120 גר' שקדים טבעיים טחונים
שקית סוכר וניל
70 גר' חמאה בטמפ' החדר
1/2 כוס אבקת סוכר
ביצה
כף גדושה קמח
1/2 כפית קינמון
כף ליקר שקדים

לציפוי
כף מים
ביצה טרופה
2 כפות שטוחות סוכר דמררה
אבקת סוכר

אופן הכנה
לשים את חומרי הבצק לבצק רך (מים מוסיפים בהדרגה ובסוף את המלח). לשים לב שלא יהיה דביק.
מכסים ומתפיחים כשעה.
מכינים את קרם השקדים: מקציפים חמאה, סוכר וניל ואבקת סוכר, מוסיפים ביצה. מקציפים עד קבלת קצף אחיד ובהיר. מוסיפים את שאר החומרים ומערבלים עד איחוד.
מעבירים למקרר.
מקמחים מעט משטח. עליו מחלקים ל-3 כדורים את הבצק, מכסים ומשהים במקרר כחצי שעה.
מרדדים כל כדור לעלה מלבני דק. מורחים על 2/3 מכל עלה שליש מהחמאה לקיפול. את שליש הבצק בלי החמאה מקפלים מעל השליש האמצעי המרוח ואת השליש שנותר מעליו. בסוף מקפלים שוב לחצי ומכניסים למקרר למנוחה של כשעה.
חוזרים על אותם הקיפולים (בלי החמאה) כולל זמן השהייה במקרר.
מרדדים כל חלק של בצק לעלה מלבני דק, חותכים 6 משולשים, עדיף עם גלגלת של פיצה. ממלאים כפית מלאה מקרם השקדים ומגלגלים.
מורחים ביצה טרופה עם כף מים, מפזרים סוכר דמררה מעל ומשהים כחצי שעה.
אופים בחום 170 מעלות למשך כרבע שעה עד הזהבה. מפזרים מעל אבקת סוכר

אודות טועמות

המתכונים הכי שווים. הבלוגים הכי טעימים. הכלים שישדרגו לך את המטבח. וכל מה שעושה נעים בבטן.

השאירי תגובה

כתובת האימייל לא תפורסם.

אהבת? בואי לעשות לנו לייק גם בפייסבוק