כמו במסעדה: סלט סלקים ואנדיב עשיר של כרמים

סלט קליל ובריא שהופך כל ארוחה ביתית לארוחת גורמה. מתכון של השף סהר רפאל מרשת מסעדות הבוטיק כרמים

דרגת קושי: קלה
זמן עבודה: 20 דקות

מצרכים ל-4 מנות
2 יחידות חסה סלנובה (או חסה אייסברג אחת)
אנדיב אחד
2 סלקים
150 גרם גבינת סנט מור (או גבינת עזים מקומית)
120 גרם אגוזים וגרעינים קלויים (אגוזי מלך, אגוזי לוז, גרעיני דלעת, גרעיני חמניה)

קרדיט צילום כרמים

לוויניגרט דבש:
2 כפות דבש
כף חרדל
קמצוץ מלח
קמצוץ פלפל
גרידה מחצי לימון
מיץ מחצי לימון
שן שום כתושה
חצי כוס שמן זית

אופן הכנה
1. הכנת הרוטב: בצנצנת זכוכית (או כל קופסה קטנה שנסגרת היטב) מניחים את כל רכיבי הרוטב. סוגרים ומנערים היטב עד קבלת רוטב סמיך טועמים ומתקנים את התיבול הרוטב נשמר כשבוע במקרר.
2. הכנת הסלקים: שוטפים היטב את הסלקים עוטפים אותם בנייר אלומיניום ואופים בתנור שחומם ל- 200 מעלות לכ-45 דקות או עד שהם רכים אבל לא נימוחים. מסירים את נייר האלומיניום וחותכים את הסלקים לפלחים. אם רוצים – מקלפים אותם, מניחים לסלקים להתקרר מעט;
3. הרכבת הסלט: מפרידים את החסה והאנדיב לעלים, את העלים הגדולים של החסה קורעים בידיים. שוטפים היטב ומניחים על מגבת לייבוש. בקערת ערבוב מניחים את העלים ומערבבים היטב. מוסיפים את הרוטב ומערבבים עד שכל השלג נעטפים. מסדרים את העלים המתובלים בצלחות הן עמוקות. פורסים את הגבינה ומסדרים אותה ואת פלחי הסלק הצלוי. זורים את תערובת הפיצוחים ומגישים.

אודות טועמות

המתכונים הכי שווים. הבלוגים הכי טעימים. הכלים שישדרגו לך את המטבח. וכל מה שעושה נעים בבטן.

השאירי תגובה

כתובת האימייל לא תפורסם.

אהבת? בואי לעשות לנו לייק גם בפייסבוק