פותחים שולחן, פותחים שנה בריאה

ראש השנה הוא החג שפותח את השנה, איתו מגיעות ארוחות החג המסורתיות בהן כל המשפחה מתקבצת מסביב לשולחן. חלי ממן, רשת קבוצת תמיכה לאורח חיים בריא, מסבירה איך עוברים את ארוחות החג בשלום, ואיך משלבים את סממני החג לתוך אורח החיים הבריא שלנו, בין אם את אורחת ובין אם את מארחת:

רימון – פרי משבעת המינים בהם נתברכה הארץ עוד מימי קדם. פרי המסמן את ראש השנה. הוא עשיר בסיבים, מספק אשלגן, ויטמין C, נוגדי חמצון ועוד מרכיבי תזונה בריאים וטובים. נמצא בקבוצת המזונות האדומים, מזונות שיכולים לתרום לשמירה על בריאות הלב ומערכת החיסון.
טיפ! הכינו מראש קינוח רימונים. פזרו גרגירי רימון עם 2 כפות סומסום והגישו בקעריות קטנות. (יחידה בינונית)- מכילה 208 קלוריות.

דלעת – ("קרא") שייכת למשפחת הדלועים (כמו גם המלפפון, הקישוא והדלורית) צבעה כתום, תורמת לתחושת שובע, והיא קלה לעיכול.
לדלעת כמות גבוה של בטא-קרוטן (פרו ויטמין A), מינרלים שונים כמו אשלגן, השומר על מאזן הנוזלים בגוף ועוזר ביצירת אנרגיה. יש בה גם ויטמינים רבים, ביניהם ויטמין C, B וויטמין E.
מלבד מרקמה הרך, טעמה המתוק, ותרומתה לבריאות ולראיה טובה, לדלעת יתרונות רבים.

שעועית/לוביה – ('רוביא') נחשבת לאחד הירקות הבריאים ביותר עם מקור לחומרים מזינים שעוזרים לנו לשפר את הבריאות. השעועית עשירה במגנזיום ומכילה ויטמינים רבים ביניהם: ויטמין K, העוזר בתהליך ריפוי של הגוף. ויטמיןC , ויטמין A וסיבים תזונתיים רבים היעילים לסובלים מעצירות.
טיפ! הכינו תבשיל שעועית ירוקה עם בצל מאודה ומעט תבלינים – תוספת נהדרת לצד דג בארוחת חג.

סלק – ירק בעל ערכים תזונתיים גבוהים. מתאים לאכילה בכל צורה – קר או חם, מבושל או טרי, על שורשיו ועליו. מכיל ויטמינים ומינרלים רבים. פנקו את האורחים בסלט עשיר בסלק: מקלפים את הסלק, חותכים ומאדים במעט שמן זית ומים לרבע שעה (מקסימום) והסלק מוכן.
טיפ למתכון קליל: הכינו 3 סלקים בינוניים מבושלים וחתוכים לקוביות, סחטו מיץ מלימון שלם, הוסיפו בצל סגול בינוני קצוץ לקוביות קטנות, צרור פטרוזיליה שטוף וקצוץ ופזרו מלח ופלפל שחור טרי טחון. המתכון ישתלב מצוין עם אורז מלא.

דגים – דגים הם מזון נפלא עם אין ספור אפשרויות גיוון במרקם ובטעם. עדיף להשתמש בדגי ים רזים כגון- סלמון, בקלה, סול ודגי בריכה בינוניים, הם דלים בשומן ובקלוריות. הם מכילים אומגה 3, חומצות שומן רב בלתי רווי ושפע מינרלים חיוניים לגוף. ישנן דרכים בריאות רבות להנות ממנת דג טובה.
טיפ! הגישו מנת דג לצד כרישה וקישואים שאפיתם בתנור למשך 10 דקות, או מנה של דג בדבש וחרדל ותקבלו ארוחה שלמה, בריאה ודלת קלוריות לפי המסורת היהודית.

תפוח ודבש – קינוח מושלם בסוף ארוחת החג. התפוח מכיל וויטמינים רבים ביניהם ויטמין C לשמירה על חסינות הגוף. על פי הרפואה הסינית תפוחים מחזקים את הלב ומרווים צימאון. בנוסף, התפוח מספק מקור לאשלגן. יש לנו הרבה סיבות טובות כדי לאכול תפוח בדבש ערב החג.
הכינו מראש צנצנות דבש אישיות לכל סועד, על מנת לטבול את התפוח בדבש וכך תגבילו את עצמכם מללקק דבש מיותר.

קרדיט צילום יחסי ציבור

נסיכת הנילוס בתנור
באדיבות חלי ממן, קבוצות תמיכה לאורח חיים בריא

מרכיבים
3 שיני שום
2 עגבניות גדולות
בצל גדול
400 גרם דג נסיכת הנילוס
כפית שמן זית
לימון שלם על קליפתו(רחוץ היטב, כמובן! )
מלח ופלפל

אופן הכנה
מרחו שמן זית על תבנית. לסדר לפי הסדר בפרוסות בצל, פרוסות עגבנייה, פזרו מעל
שיני שום ופרוסות לימון טרי דקות עם הקליפה. על כל זה הניחו נתחי נסיכת
הנילוס, לפלפל והמליחו. כסו בנייר כסף, שעה בתנור.

קרדיט צילום יחסי ציבור

לביבות תפוחי אדמה, בטטה וגזר אפויות
באדיבות חלי ממן, קבוצות תמיכה לאורח חיים בריא

מרכיבים
2 ביצים
1/3 כוס קמח
2 גזרים מגורדים
בצל מגורד וסחוט
בטטה מגורדת
2 תפוחי אדמה בינוניים מגורדים וסחוטים
2 כפות שמן
כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם
תרסיס שמן

אופן הכנה
מערבבים בקערה היטב את כל החומרים, תפוח אדמה, בטטה, גזר, ביצים, קמח, בצל ושמן ומתבלים לפי הטעם. מרפדים תבנית אפייה ומשמנים במעט תרסיס שמן, קורצים 12 לביבות ומניחים בתבנית. אופים בתנור שחומם מראש ל 160 מעלות למשך 15 דקות עד להזהבה, הופכים ואופים את הצד השני כ – 15 דקות נוספות עד להזהבה

אודות טועמות

המתכונים הכי שווים. הבלוגים הכי טעימים. הכלים שישדרגו לך את המטבח. וכל מה שעושה נעים בבטן.

השאירי תגובה

כתובת האימייל לא תפורסם.

אהבת? בואי לעשות לנו לייק גם בפייסבוק