במטבח עם אלמה: חטיף שוקולד-טחינה מפנק ללא אפייה

אחד הדברים שאלמה הכי אוהבת זה שוקולד. וגם שמלות לבנות, אבל זה כבר לסיפור אחר. אפשר להגיד שהיא מגלה עניין רב במטבח, במיוחד בצד המתוק שלו. לכן, לא הייתה מאושרת ממנה כשאמא שלה הציעה שיכינו חטיף שוקולד-טחינה עם פינוקים. התוצאה לפנינו, ללא אפייה ובטעם משגע

מצרכים
2 חבילות שוקולד מריר מינימום 60%
3/4 כוס טחינה גולמית
תבנית עגולה 24 ס"מ קרבון סטיל של סולתם

תוספות
אגוזי לוז חתוכים לחצי
שקדים קלופים חתוכים לגפרורים
פיסטוק קצוצים גס
בוטנים קצוצים גס
פתיתי קוקוס
מעט מלח הימלאיה

אגוזי הלוז, השקדים והפיסטוקים טבעיים. לא קלויים ולא מלוחים.
את הבוטנים קלינו בתנור עם מעט מלח הימלאיה בחום של 130 מעלות עד להשחמה קלה (לא חובה)

אופן הכנה
ממיסים בבן מארי (עבורו אלמה השתמשה בסיר מיני פיקולו 16 של סולתם ומחבת שקשוקה מיני פיקולו אדומה של רשת סולתם) את השוקולד. מוסיפים טחינה ומערבבים.

לאחר מכן מסדרים נייר אפייה או ניילון נצמד בתחתית התבנית (עגולה מתפרקת של רשת סולתם) ובוזקים את השוקולד. מזיזים מצד לצד עד שהוא מכסה את כל התבנית בצורה אחידה.

מפזרים מעל בצורה שווה מעט מעט מלח ואת התוספות. אפשר להתפרע ולקשט איך שבא לנו.
ניתן לבחור בכל תוספת שאוהבים על גבי השוקולד.
מקפיאים להתייצבות למשך שעתיים-שלוש. לאחר מכן שוברים פרוסות עם הידיים ומגישים.

אלמה השתמשה ב:
סיר מיני פיקולו 16 של סולתם
מחבת שקשוקה מיני של סולתם
קרש חיתוך
כלי אפיה סיליקון של רשת סולתם
תבנית פאי 24 מתפרקת, ציפוי נון סטיק, של סולתם


צילום: אפיק גבאי
מתכונאות וסטיילינג: ארז ונטאלי גולקו

אודות טועמות

המתכונים הכי שווים. הבלוגים הכי טעימים. הכלים שישדרגו לך את המטבח. וכל מה שעושה נעים בבטן.

השאירי תגובה

כתובת האימייל לא תפורסם.

תגובה 1

  1. נטאלי
    היי גלית, לאחר מכן מקפיאים ושומרים בהקפאה ⁦☺️⁩

    היי גלית, לאחר מכן מקפיאים ושומרים בהקפאה ⁦☺️⁩

אהבת? בואי לעשות לנו לייק גם בפייסבוק