עוף צלוי מושלם בתנור עם ירקות: המתכון של שירה ושחר

כמעט כל אחת מאיתנו מפנטזת על עוף שחום מושלם בתנור, עם ירקות צלויים ליד.
רגע לפני ראש השנה, שירה ושחר נפגשו והחליטו להכין את המנה הזו לבד. שניהם אוהבים עוף, במיוחד כשהוא קריספי מבחוץ ועסיסי בטירוף מבפנים. שניהם גם ממש אוהבים חגים והתחשק להם להוסיף למתכון הזה, שידוע כמתכון האולטימטיבי לאירוח, מרקם מושלם ועסיסיות אלוהית. הכל הצליח להם, ממש בקלות! בעזרת כמה טיפים ותבנית אחת נפלאה, שכל אחת צריכה בבית.

מצרכים
6 שוקיים עוף
3 תפוחי אדמה עם קליפה חתוכים גס
3 קישואים חתוכים לעיגולים עבים
3 גזרים חתוכים לעיגולים עבים
2 בטטות עם קליפה חתוכות לעיגולים עבים
בצל לבן חתוך גס
3 שיני שום פרוסות
2 גבעולי בצל ירוקים חתוכים גס
סכין שף איכותית של סולתם
קרש חיתוך במבוק סולתם
חצי כוס מים
שמן זית

ולפינת התכלס, כדי שייצא מושלם!
תבנית מלבנית סדרת בורגנדי של סולתם
כפית שורש כורכום מגורד
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית כמון
כפית מלח גס
כפית גדושה פפריקה מתוקה

אופן הכנה
חותכים את הירקות עם סכין השף של סולתם. בינתיים מפעילים תנור על חום 220 מעלות.
בקערה גדולה מכניסים את כל המרכיבים כולל תבלינים. בוזקים שמן זית בנדיבות ומערבבים טוב טוב עד שהרוטב עוטף הכל בנדיבות.

מעבירים את הטוב הזה לתבנית הגדולה מסדרת בורגנדי של סולתם. שופכים מעל חצי כוס מים, עוטפים בנייר כסף כמו ששירה ושחר מראים ומכניסים למשך שעה לתנור החם.

לאחר מכן מורידים את נייר הכסף, מחזירים לתנור על החום הכי גבוה לעוד 15-20 דק' עד שמשחים מלמעלה ורוב הנוזלים התאדו.

שירה ושחר השתמשו ב:
סכין שף סולתם
קרש חיתוך במבוק
תבנית מלבנית גדולה סולתם סדרת בורגנדי

צילום: אפיק גבאי
מתכונאות וסטיילינג: ארז ונטאלי גולקו

אודות טועמות

המתכונים הכי שווים. הבלוגים הכי טעימים. הכלים שישדרגו לך את המטבח. וכל מה שעושה נעים בבטן.

השאירי תגובה

כתובת האימייל לא תפורסם.

אהבת? בואי לעשות לנו לייק גם בפייסבוק