מוקפץ צמחוני משגע עם אטריות שעועית

שירה ושחר מלמדים אותנו להכין מוקפץ צבעוני טעים כמו במסעדה, כזה שמכינים בקלות ונהנים. מתכון צמחוני ומפנק שתמיד עושה את העבודה, עם אטריות שעועית ומגוון של ירקות. מנה פשוטה להכנה, בריאה, ואהובה מאוד (גם) על ילדים.

מצרכים
ל- 4 מנות

חצי חבילת אטריות שעועית
4 קישואים חתוכים לאורך ולחצאי עיגול
4 מלפפונים חתוכים לאורך ולחצאי עיגול
2 גזרים חתוכים דק לאורך ולחצאי עיגול
פלפל ירוק חתוך לחצי ולרצועות דקות לאורך
5 פטריות חתוכות לסלט עבה
בצל לבן גדול חתוך לסלט גס
3 שיני שום פרוסות
בצל ירוק 2 גבעולים חתוכים לאורך של 3 ס"מ

ועכשיו תכלס, כדי שייצא מושלם!
כף סילאן טבעי ללא סוכר
3 כפות סויה
חצי כפית ג'ינג'ר מגורד
ווק 28 של סולתם סדרת קינגסטון

אופן הכנה
משרים את האטריות בקערה עם מים רותחים עד שהן מתרככות. מניחים מס' דקות בצד לצינון.

מחממים את הווק על להבה בינונית עם מעט מעט שמן, כמה טיפות. מטגנים קלות את הבצל, לאחר מכן הוסיפו שירה ושחר את שאר הירקות לפי קושי הירק, מהקשה לרך, ובסוף את השום.

מקפיצים את הירקות למשך כמה דקות. מוסיפים גינג'ר, סויה וסילאן לרוטב ובמידת הצורך מוסיפים גם מעט מים.

בסיום ההקפצה של הירקות בווק עם הרוטב מצרפים את האטריות, מקפיצים יחד הכל למשך כחצי דקה ומגישים.

שירה ושחר השתמשו ב:
ווק 28 סדרת קינגסטון של סולתם
סכיני חיתוך דגם פרינסס וכפות עץ של רשת סולתם

צילום: אפיק גבאי
מתכונאות וסטיילינג: ארז ונטאלי גולקו

אודות טועמות

המתכונים הכי שווים. הבלוגים הכי טעימים. הכלים שישדרגו לך את המטבח. וכל מה שעושה נעים בבטן.

השאירי תגובה

כתובת האימייל לא תפורסם.

אהבת? בואי לעשות לנו לייק גם בפייסבוק