למי קראת חביתה? שירה ושחר עם מתכון לפריטטה המושלמת

פריטטה היא אחת ההברקות של המטבח הספרדי. שירה ושחר נפגשו כמו תמיד, החליטו להיכנס למטבח כדי להכין חביתה משודרגת – ויצאו עם מנה עסיסית ומלאה כל טוב. הקונספט פשוט וקל – והטעם מהמם. סוג של פשטידה אוורירית, בשילוב מנצח של ירקות, גבינה ותבלינים. טעימה מאוד ומתאימה גם כארוחת בוקר מפנקת וגם כארוחת ערב לכל המשפחה.

מצרכים
4 ביצים
חצי כוס חלב
גזר גדול חתוך לריבועים קטנים
פלפל אדום חתוך לריבועים קטנים
פלפל צהוב חתוך לריבועים קטנים
2-3 קישואים חתוכים לריבועים קטנים
בצל לבן חתוך כמו לסלט
2 גבעולי בצל ירוק חתוכים דק
קורט פלפל

ועכשיו תכלס, כדי שייצא מושלם!
3/4 כוס פטה מפוררת
כוס אפונה
חצי כפית סומק
מחבת שקשוקה גסטרו 26 של סולתם

אופן הכנה
מחממים שמן זית בסיר ומטגנים בצל עד הזהבה. במקביל חותכים את הירקות בצד.
מוסיפים את הירקות לפי מידת הקושי שלהם (מהקשה לרכך) ולאחר מכן את התבלינים. מערבבים הכל בעדינות.

בקערה נפרדת מערבבים את הביצים והחלב עד למרקם אחיד ושופכים לתוך הסיר על הירקות.

מפוררים בתנועה מאוד עדינה את הפטה ומפזרים אותה מלמעלה באופן אחיד.

ממשיכים לבשל הכל על אש גבוהה למשך כדקה.
מעבירים לתנור שחומם מראש על 220 מעלות בערך 10 דקות, עד להשחמה קלה מלמעלה.

מומלץ להגיש יחד עם סלט עגבניות או סלט ירוק.

שירה ושחר השתמשו ב:
מחבת שקשוקה 26 של סולתם מדגם גסטרו
קרש חיתוך במבוק וסכין שף עם שקעים של סולתם

צילום: אפיק גבאי
מתכונאות וסטיילינג: ארז ונטאלי גולקו

אודות טועמות

המתכונים הכי שווים. הבלוגים הכי טעימים. הכלים שישדרגו לך את המטבח. וכל מה שעושה נעים בבטן.

השאירי תגובה

כתובת האימייל לא תפורסם.

אהבת? בואי לעשות לנו לייק גם בפייסבוק