יום הפסטה הבינלאומי: כמה עובדות ומתכון שווה

ילדים זוללים אותה עם רוטב עגבניות ומבוגרים יעדיפו אותה עם שמנת ופטריות. הפסטה היא כבר מזמן אחד המאכלים הפופולאריים בעולם ולכן לא מפתיע שהיא זכתה ליום חג משלה שנחגג בכל העולם ב- 25 באוקטובר.
לכבוד יום הפסטה הבינלאומי יצאנו למסע היסטורי בעקבות המאכל האהוב

פסטה (באיטלקית-בצק) היא המזון הבסיסי של המטבח האיטלקי. היא כוללת למעלה מ- 600 צורות, הנקראות על פי התיאור שלהן. ספגטי-באיטלקית: חוט דק, לינגוויני: לשונות קטנות, פטוצ'יני: סרטים דקים, קונצ'ליוני: צדפות, פרפרלה-פרפרים וכד'.
לפני מספר שנים, גילו ארכאולוגים בסין תגלית מרעישה- כד מלא באטריות משנת 2000 לפני הספירה. האטריות העבשות הובילו את החוקרים למסקנה כי מקור הפסטה הוא דווקא בסין. המיתוס הידוע מספר כי מרקו פולו הוא שגילה את האטריות בסין ולקח אותן עמו לאיטליה. המיתוס רומנטי אך לא מדויק. כלים לייצור פסטה נמצאו באיטליה כבר מהמאה ה-1 לספירה, הרבה לפני שמרקו פולו הגיע לסין וכנראה הגיעו מסין על ידי סוחרים בדרך המשי.
האיטלקים שידרגו את הכנת הפסטה ואף יצרו תורה של "מותר ואסור" בהכנת פסטה. עוד תגלית איטלקית היא המצאת בן זוגה של הפסטה- רוטב העגבניות המפורסם. הרוטב הומצא בשנת 1790 על ידי שף איטלקי בשם לפרנצ'סקו לאונרדי והמצאת הרוטב הובילה להמצאה חשובה לא פחות- המזלג בעל שלוש השיניים. עד אז אכלו אנשי האצולה את הפסטה עם הידיים.
המכונות הראשונות לייצור המוני של פסטה הומצאו באיטליה בעיירה סן רמו משם התפשטו לכל העולם. "כיום, טכנולוגיות ייצור הפסטה התפתחו ומאפשרות לכל חובבי הבישול לייצר פסטה ביתית מקמח ומים", מספרת מיטל רובין, מנהלת השיווק של חברת סולתם. "הכנת הפסטה היא פעילות מהנה ומגבשת לכל המשפחה וטעמה משובח יותר, היום אנו רואים כלים ייחודיים במטבח שהתאימו עצמם לחובבי הפסטה ומיועדים להכנתה".

אז איך חוגגים את יום הפסטה? באכילת פסטה! ואל תחששו- זה לא יפגע לכם בשמירה על המשקל. כוהנת הבריאות חלי ממן מסבירה: "לפסטה נוצרה תדמית של מאכל משמין, אך זה לא מדוייק. 100 גרם פסטה מכיל 130 קלוריות בלבד ומנת פסטה יכולה לשמש כמנת פחמימה יומית. עם זאת, חשוב להקפיד בבחירת הרוטב ולאכול בכמות מאוזנת".

מכונת פסטה סולתם. קרדיט צילום יח"צ

אוקיי, אז איך באמת חוגגים? תכינו לכן ארוחת פסטה מושקעת, כל אחת עם הרוטב שהיא אוהבת. ואם תרצו לקבל חוויה אותנטית במיוחד- טוסו לאיטליה שם כל יום הוא יום הפסטה.

מתכון פסטה עם ירקות וחזה עוף
באדיבות חלי ממן – קבוצות תמיכה לאורח חיים בריא

מרכיבים
• שן שום כתושה
• כף שמן
• פלפל אדום ופלפל כתום גדולים חתוכים לרצועות
• 1 קישוא חתוך
• 1 גזר חתוך לרצועות
• עגבניות שרי חצויות
• בצל לבן בינוני קלוף לרצועות או 2-3 גבעולי בצל ירוק חתוכים לרצועות
• 600 גרם חזה עוף חתוך לרצועות
• 2 כוסות פסטה מבושלת מכל סוג
• מיץ מחצי לימון קטן
• כפית סילאן או דבש
• מלח, פלפל לפי הטעם
• כפית שטוחה פפריקה לפי הטעם

אופן הכנה
מחממים את השמן בסיר ומטגנים את הבצל הלבן כמה דקות להזהבה (אם משתמשים בבצל ירוק אין צורך לטגן). מוסיפים חזה עוף לסיר ומטגנים כחמש דקות. מוסיפים את הירקות (אם משתמשים בבצל ירוק מוסיפים אותו עם כל הירקות), ומטגנים תוך כדי ערבוב עד לריכוך, כחמש דקות.
מוסיפים את הפסטה המבושלת. מערבבים את כל התבלינים עם רבע כוס מים ושופכים לסיר. מבשלים על אש בינונית עוד כמה דקות עד לצמצום הנוזלים.

אודות כתבת מערכת

אתר הנשים והאמהות הגדול בישראל עם 900,000 גולשות בכל חודש ומועדון חברות עם מעל ל 110,000 נשים. באתר ניתן למצוא לצד כתבות וראיונות גם קשת של כותבות כשלכל אחת הצבע, הייחוד, הכישרון והסגנון שלה. חלומות. הגשמה. פחדים. בישול. ילד ראשון שני או רביעי. זוגיות ושאר הנושאים שכל אישה אוהבת לקרוא

השאירי תגובה

כתובת האימייל לא תפורסם.

אהבת? בואי לעשות לנו לייק גם בפייסבוק